Dobra kniha, ktorá zanechá stopu v duši
Poradte mi,prosim dobru knihu na citanie. Nieco,co vam zanechva stopu v dusi,citite sa dobre po precitani. Mam rada rozne zanre,ale na krimi teraz nemam naladu,tak okrem toho.
@marca12 skus Jodie Picoult. Neviem, co uz vyslo v slovencine, ale su to knizky, ktore riesia moralne otazky. Jedna z nich bola napr. O naj kamoskach, jedna bola gynekologicka a druha, ktora k nej chodila mala dieta s lamavostou kosti. Potrebovala peniaze na liecbu a tak sa s lekarkou sudila, ze keby to vedela, sla by na potrat. Jej dcera uz bola velka, tak to samozrejme vnimala. A koniec bol uplne ze koniec 🙂 mam jej knihy velmi rada
ja rada citam aj C-S. Lewisa... jeho knihy mi vela dali.
Velký rozvod
O zármutku
Zaskočený radosťou
Problém bolesti
Sloni a kapradi
@zazvorka87 evanjelium podla Jana
Tuto knihu som dostala pred 4 rokmi. Odvtedy som ju kúpila asi 10 ľuďom a tí ďalším a ďalším... Dodnes mi niekto napíše, že ako sa jeho známemu páčila a že si ju posúvajú v celej rodine....
Čítam ročne cca 30 kníh ale za 28 rokov som nič lepšie nečítala.
....a nebojte sa, nie je len pre ,,veriacich". 😉
Gentleman v Moskve, Vecne spievaju lesy, Guernseyska literarna a kolacova spolocnost
Kaviaren v Kodani
Za mna CHATRC, doteraz mam zimomriavky, smutna ale obrovske zamyslenie nad vsetkym
Všetky knihy od Paula Coelhoa, tiež od Jozefa Banasa, a za mňa top ešte Hovory s Bohom.
@nairia isabel allende je 👍 Dom duchov je neprekonatelny, super su aj jej knihy pre dospievajucich. Mam rada jej formu magickeho realizmu.
@simsalabim To som videla ako film... aj kniha je vraj fajn (dlhsie po nej pokkujem u nas v kniznici), len že je to dost tazke citanie.
@anjetta film je 👎 Absolutne neodraza knihu, atmosferou, dejom, mystikou ci realitou. Pre mna obrovske sklamanie. A tazke citanie? Vobec. Dostala som ju od otca asi ako 14rocna a periodicky sa k nej vraciam.
@simsalabim Tak teraz ste ma navnadili, mozno si ju už naozaj vypožičiam. A dam potom vediet, ako sa mi pacila. 😉
@anjetta tak zelam prijemne citanie 😉 Podla mna jedna z najlepsich knih poslednych 100 rokov.
@simsalabim ja som sa k nej dostala cez kamosku, ktora mi podarovala jednu jej knizku, druhu pozicala, dalsiu som si kupila a potom dalsiu a dalsiu...
@anjetta urcite chod do toho, velmi citave knizky, ktore skutocne cloveka vtiahnu do deja
teraz mam citavu pauzu, ale juj, normalne mam teraz chut otvorit nejaku knihu a citat :D
Strácam svoje ja
Medzi odtieňmi sivej (nemýliť si s podobným názvom úplne inej knihy 😉)
Utorky s Morriem

odporucam knizky od isabel allende (japonsky milenec, dom duchov, sepiovy portret, dcera stasteny,...) alebo aj posledny potomok (autora si nepamatam, ale da sa dohladat). je to beletria, sice miestami aj smutne, ale krasne pribehy, ktore sa pokojne mohli stat 🙂 a je tam trosku vzdy aj nieco z historie (allende ma knihy na pozadi nejakych historickych obdobi a udalosti)