icon

Hľadám názov knihy o meste, z ktorého zmizli rodičia a ostali len deti

zazka666
21. feb 2025

Ahojte, potrebujem k práci nájsť knihu - rozprávku, názov a prípadne aj autora. Bola, či je o meste, z ktorého zmizli rodičia, ostali len deti, ktoré sa ich vyhľadali hľadať. A tí sa stratili, či boli unášaní tvormi, čo zbožňovali smetie a tých rodičov oblbli, že sa správali ako deti. Bolo to celkom vtipné, určite zaujímavé a asi americká alebo anglická. Za pána si neviem spomenúť, ani to neviem dohľadať na googli. Tentoraz nepomáha. 🙂

Vopred vďaka

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
ayato
21. feb 2025

Elizabeth laird - garbage king ?

zazka666
autor
21. feb 2025

@ayato nie , nie je to ona..Inak bola preložená do slovenčiny

zazka666
autor
21. feb 2025

@monsterablue nie, ni e je to ona, ale veľmi ďakujem

calypso
21. feb 2025

Veľmi podobný príbeh - Spiace mesto, je to vlastne trilógia

zazka666
autor
21. feb 2025

@calypso nie je to ono , ale vďaka za tip. Čo hľadám, je rozprávka a mysslím, že nebola sfilmovaná

13uzivatelka11
21. feb 2025

Nebol to len pribeh z knihy Rozprávky pre neposlušné deti a ich starostlivých rodičov?

zazka666
autor
21. feb 2025

@13uzivatelka11 nie, určite nie. Bolo takédvojmesto. A toho vrchného mesta mizli rodičia, až neostal ani jeden. Taktiež mizli smetie. Deti začali pátrať a cez nejakú bránu, či otvor v zemi sa dostali do podzemného mesta s tvormi, ktorí zbierali smetie, nemohli pochopiť, prečo sa ich ľudia zbavujú a tiež unášali rodičov, ktorým vymyli mozgy, správali sa ako deti. Potom ich deti samozrejme zachránili. Je to normálne rozprávka, vtipná, pútavá, hravá. A myslím, že anglická alebo americká... dala som už do googlu variácie, nič mi nevyhodilo

13uzivatelka11
21. feb 2025

A určite to nie je to mesto ember?

zazka666
autor
21. feb 2025

@13uzivatelka11 tak obsah presne zodpovedá tomu, čo si pamätám. Už to písala aj monsterablue, len som asi dobre nepochoila dobre anglický text.. obom ďakujem 🙂

elvenprincess
21. feb 2025

@zazka666 Mesto Ember to nebude. Tú som čítala a je úplne o niečom inom. Dokonca bola tá kniha aj sfilmovaná a viem, že Mesto Ember to nie je. Každopádne želám veľa šťastia pri hľadaní tej správnej knihy. 😉

heni79
22. feb 2025

Myslím, že hľadáš toto.

heni79
22. feb 2025

@zazka666 Zabudla som ťa označiť.

zazka666
autor
22. feb 2025

@heni79 toto je ono! Bingo!

zazka666
autor
22. feb 2025

@elvenprincess mňa zmiatil ten popis od chatgoogla. A pri popise tej knihy city of amber vyznieva skôr že je to scifi a nie rozprávka. Ale heni79 to našla , sú to Vrzgoši. Ďakujem

zazka666
autor
22. feb 2025

Ďakujem všetkým, ste zlaté, že ste sa tým zaoberali. 🌹