Hrdinska Päťka Martinus - poďme spolu hádať názvy kníh
Ahojte kočky 🙂, keďže tu máme marec, mesiac knihy, tak aj martinus, nám opäť dal šancu, stať sa na chvíľku detektívmi, pri hľadaní názvov kníh 🙂
Tak si poďme radiť a motivovať sa, prosím však nepokazme si zábavu tým ze niekto napíše priamo názov diela, používajme indície a napovedy, ktoré nám viac pomôžu pri hľadaní tých správnych názvov 🙂
Ak už niekde nejaké vlákno je založené rada sa pridám, keďže som nenašla 🙂
Tak a ako dnešnú prvu knižku u mate?
Dajte si vyhľadať kanadská spisovateľka 18. november 1939. Ak by sa niekto trápil s tou dnešnou. Veľa šťastia milé žienky.
dnes ľahké, nápoveda: názov nedosahuje písmená, je to rok
@witosovak vdaka za pomoc 🙂
dnes autor George Orwell
Ahojte a neviete náhodou ten tajný bonus? Niečo s Hurmikakim tam je spomínané no nemám tucha aký je autor
@alexandra0211 je to meno čínskeho spisovateľa, ktoré je trocha podobné slovu hurmikaki
Japonec je to 😁
@veru1984 super,už to mám. Vdaka
Hadame aj bonusovú hadanku lebo ja vôbec neviem :/
@lola1230 keď zadáš do googlu japonský spisovateľ tak je to hneď medzi prvými odkazmi ak si to chceš takto uľahčiť 🙂
@aurorastone ďakujem
Dnes je to veľmi známy román od francúzskeho spisovateľa sci-fi, ktorý svojou fantáziou predbehol dobu. ;)
Hádame hlavnú postavu 🙂
@christine18 ja si asi aj myslím, ktorý by to mohol byť, už nežijúci autor (?) ale ktorá postava v ktorom diele, hm nejak neviem 🙈
@aurorastone v názve knihy je číslo, hlavná postava z tejto knihy
Postava ma podobne meno ako zaba po anglicky🐸
@janulik88881 super toto mi veľmi pomohlo ❤️ ďakujem
@janulik88881 som dnes vedľa ako jedľa....je v názve knihy 15? Alebo som úplne mimo? Ďakujem
@modrahviezda 80
@reaand vďaka,tak predsa som bola mimo🙈
@martinkakontova ani mne nepomohol piesok :D
Autor knihy J. Verne
@modrahviezda je v názve knihy 15 nie v nazve knihy nie je 15 ale 80
jeeej dnes je to ozaj lahke uz podla prvej indicie 🙂 fanusikovia HP to musia mat hned 🙂
Dnes hľadáme predmet zo školy čarov a kúziel, do ktorého čarodejníci vkladali časť duše 🤭 Nepísať foneticky 🙂

Ďakujem veľmi pekne.