Inšpiratívna kniha pre veriaceho muža
Ahojte, chcem kúpiť knihu ockovi k narodeninám, má ťažšie obdobie (69 r). Je silno veriaci. Chcem mu kúpiť knižku, kde budú krátke povzbudivé citáty / odkazy od Boha. Našla som pekné knižky v tomto duchu, ale všetko je to ladené pre ženy (napr. Milovanej princeznej, alebo Čo potrebuje tvoje srdce v ťažkých dňoch - 52 povzbudení pre život z Knihy žalmov), ale nenašla som nič, kde by sa v čitateľovi neprihovárali výlučne v ženskom rode. Majú to byť krátke a povzbudivé odkazy, citáty, pohladenie pre dušu, podpora v ťažkých dňoch, pekné pripomenutia čo podopria a pohladia dušu. Tým, že je silno v veriaci, malo by to byť ladené v tomto duchu - založené na viere v Boha atď. Máte prosím pre mňa nejaký tip na takúto knižku? Vopred ďakujem.
@frida1990 citáty si žiadal on? Podľa mňa to je velmi nezaujímavý formát pre mužov. Pozri či by ťa nezaujali knižky od Rastislava Puchalu - On postaví dom tebe, Nedeľa radosti, Priestupný rok…. Alebo Richard Rohr - Padanie do výšky, alebo Scott Hahn ….
@frida1990 alebo ešte môj otec (v podobnom veku) má rád Životy víťazov - krátke životopisy svätých, 4 knihy.
@popocathepetl on má veľmi rád krátke citáty a odkazy, lebo akonáhle je knižka písaná príbehom, on sa do toho nezačíta, preto má rád také rýchle krátke pripomenutia, ktoré si nevyžadujú nejaké dlhšie sústredenie na súvislé čítanie
Ďakujem všetkým za tipy, pozriem si
Pripnem sa tu 🙂

@frida1990 Divoký v srdci John Eldredge by mohlo byť