icon

Kedy a čo čítate?

22. sep 2025

Ahojte.
Tie čo čítate knihy kedy to prosím stíhate? A mám viac kníh ale nejako neviem nájsť ten svoj žáner alebo ako to nazvať. Baví na fantasy ale pokukujem aj po Dominikovi Dánovi. Problém je však v Tom že nemáme veľa miesta doma, mám aj čítačku kníh ale nejako neviem jej prísť na chuť 😁

Strana
z2
liusa82
23. sep 2025

momentálne čítam namiesto vykukávania na koníkovi 😁 nakuknem aj sem to áno ale to len ak mám v prestávku počas práce alebo večer,navečer ak som už doma.Popozerám témy a idem preč.Volakedy som tu čítala diskusie omnoho dlhšie a stále som sem nazerala.Teraz pozriem väčšinou len tie na hlavnej stránke a idem.Takže logicky mi zostane viac času na čítanie.Ale čítam štýlom jedna kniha pár dní a potom o nej premýšlam čo som si v nej prečítala atď.Ja velmi analyzujem knihy a romzýšlam nad nimi až sa s nimi vžívam ak ma zaujmú.Potom po dočítaní si dám pauzu a spracuvávam knihu v sebe a dojmy z nej.Nejdem hneď na ďalšiu.Potrebujem pauzu pár týždňov až potom čítam znovu 😊 ja uprednosňujem klasické knihy ale ak nemáš miesto,možeš sa kludne zaregistrovať aj do rôznych online knižníc na nete a tak si stiahnuť knihu alebo čítať priamo na ich stránke.Nečítala som diskusiu takže neviem či to tu už niekto spomenul

simca06022011
23. sep 2025

@anonym_autor vecer v posteli... idem spat a citam. Citam kadeco.. historicke romany, fantasy aj young adults si precitam niekedy :DD aj krimi sm kedysi citala, ale teda danovi a pod som velmi na chut neprisla. Ale narp aj take ine knihy si precitam, napr historicke, ekonomicke, ale aj trochu "kontroverzne" knihy atd..
Ak nemas miesto, riesenie je kniznica. A este aj usetris. Ja citam teda "tlacene" knihy, elektroniky mam dost cez den a nie to este pozerat v posteli do nej :DD

avanka
23. sep 2025

@anonym_autor teraz aktuálne mám nastavený režim asi 2 roky tak, že vstávam ráno o 5, uvarím si kávu a v kľude čítam cca 1,5 hodiny,kým začnem budiť chalanov. Potom až večer v posteli. Potrebujem svoj kľud. Cez deň je kopec povinnosti. Cez víkendy čítam aj do tej 9,10 ,kým všetci spia. Už sa ráno budím automaticky a milujem tieto chvíle sama so sebou. Inak cez týždeň nepozerám telku, resp skoro vôbec,takže sa utrhnem sem tam aj večer, kým chalani niečo pozerajú.
Čítam asi veľa, okolo 150 a viac kníh do roka,prevažne krimi. Nemusím romantiku a fantasy. Ak chces, pozri na môj profil,ukladám si tam prečítané knihy, mám to aj za minulé roky. Tým, že čítam veľa, knihy nekupujem, máme výbornú knižnicu, kde kupujú všetky novinky, sem tam si kúpim nejakú e-knihu. Mám aj 2 čítačky,ktoré si neviem vynachváliť na cestovanie a dovolenky.

sovica
23. sep 2025

Čítam určite menej, ako keď som bola tínedžerka a bezdetná, ale čítam stále. Knihy milujem. Uprednostňujem klasickú knihu pred čítačkou. Čítam vždy v posteli - pred spaním (môj rituál), na dovolenku si beriem minimálne 2-3 knihy, čítam v aute alebo v inom dopravnom prostriedku, v lete na kúpalisku, knihu si beriem so sebou všade, kde viem, že budem musieť čakať (napr. lekár, kaderníčka, vybavovanie dokladov...), ak sedím pri stole sama, tak kľudne aj pri jedení...
Mám rozčítaných viac kníh a čítam to, na čo mám práve chuť. Najradšej mám krimi, ale po 2-3 prečítaných krimi musím vždy zmeniť žáner, lebo som tým už veľmi presýtená. Krimi teda prekladám klasickou beletriou, kľudne aj romantikou, náučnou literatúrou (životopisy, história, psychológia, biznis, zdravie...). Nemusím fantasy (okrem Harryho Pottera), sci-fi, psychotrilery (od Fitzeka som prečítala 3 knihy, ale nie je to moja "krvná skupina").
Do roka si kúpim (pre seba) max 5 kníh a ďalších minimálne 10 ks ako darček (deti, rodičia, brat, kamoška). Ináč chodím pravidelne do knižnice. Ak si chcem niečo veľmi prečítať a nemajú to v knižnici, hľadám v internetových antikvariátoch.

oriesocek
23. sep 2025
@sovica

Čítam určite menej, ako keď som bola tínedžerka a bezdetná, ale čítam stále. Knihy milujem. Uprednostňujem klasickú knihu pred čítačkou. Čítam vždy v posteli - pred spaním (môj rituál), na dovolenku si beriem minimálne 2-3 knihy, čítam v aute alebo v inom dopravnom prostriedku, v lete na kúpalisku, knihu si beriem so sebou všade, kde viem, že budem musieť čakať (napr. lekár, kaderníčka, vybavovanie dokladov...), ak sedím pri stole sama, tak kľudne aj pri jedení...
Mám rozčítaných viac kníh a čítam to, na čo mám práve chuť. Najradšej mám krimi, ale po 2-3 prečítaných krimi musím vždy zmeniť žáner, lebo som tým už veľmi presýtená. Krimi teda prekladám klasickou beletriou, kľudne aj romantikou, náučnou literatúrou (životopisy, história, psychológia, biznis, zdravie...). Nemusím fantasy (okrem Harryho Pottera), sci-fi, psychotrilery (od Fitzeka som prečítala 3 knihy, ale nie je to moja "krvná skupina").
Do roka si kúpim (pre seba) max 5 kníh a ďalších minimálne 10 ks ako darček (deti, rodičia, brat, kamoška). Ináč chodím pravidelne do knižnice. Ak si chcem niečo veľmi prečítať a nemajú to v knižnici, hľadám v internetových antikvariátoch.

@sovica to si presne napísal o mne. Okrem antikvariatov, nemôžem kupovať ďalšie knihy, takže Kniznica.. aj u mňa hlavne krimi a medzi to oddychovky🙂

sovica
23. sep 2025
@oriesocek

@sovica to si presne napísal o mne. Okrem antikvariatov, nemôžem kupovať ďalšie knihy, takže Kniznica.. aj u mňa hlavne krimi a medzi to oddychovky🙂

@oriesocek Mala som od kamošky požičanú knihu Potkan kráľ od Jamesa Clavella. Zapôsobila na mňa tak, že som ju chcela mať vo svojej knižnici. Normálne sa už kúpiť nedá, takže len cez antikvariát. Ja som ju kúpila tu na MK. Ináč, všetky od Clavella sú skvelé (väčšinu už vlastním, ale chcem všetky)🙈

Strana
z2