Knižné putovanie Martinus 2025
Ahojte knihomilky.
Zakladám túto diskusiu ku knižnému putovaniu 2025.
Diskusia nech slúži na pomoc. Prosím NEpíšte sem priame odpovede, ale len NÁPOVEDY 🙏🙏🙏
Ďakujem.
Mne dnes pomohla indicia spomenuta vyssie - Neviditelna univerzita, dala som do googla a hned mi naslo. Nazov mi vzalo v cestine.
Dnes, ako sa vraví na prvú šupu- pomohla mi korytnačka v pozadí.
Vďaka za napovedy dnes by som to nedala,dala som v češtine
@svetluska4 tak jeho knihy a hlavne špecifický humor nesadne každému, ale ak Vás raz chytí už nepustí...
Nie je možno až tak známy na Slovensku ale v zahraničí je jeho dielo veľmi obľúbené
No dnes mi nič nebere,knižný svet je krajina,mesto,miesto alebo ako to nazvať?
ako sa hovorievalo zem nie je gulatá ale….
Názov vezme i po česky/Z/ alebo slovensky /P/. Séria je vydávaná v brožúrkach a obaly sú bohato ilustrované. V regále "udrie do očí. Stačí si povedať opak teórie o zemi ak nie je guľatá zem tak je ....
Prosím nehádate niektorá aj hádanky v kníhkupectve? Ak teda môžem mať takú otázku. Rozhodujem sa medzi troma autormi len mi tam nesedia červené jasteričky.
@tajuja nie su to jasterice, ale mloky. A par stranok dozadu tu uz o tom boli indicie. Prelustruj diskusiu.
Dobry den, neda mi nenapisat, ze ako krasne sa prelinaju nase zivoty do kniznych svetov, kde si chodime oddychnut, niekomu je blizsi svet detektivok a niekomu fantasy, tak ako aj mne, kde mi stacilo dnes rano pozriet na obrazok, zalozit si okuliare (kedze s vekom uz horsie vidim) a uistit sa, ze tam vidim aj nozicky 🙂
@futasova veru, je to krasne, ze kazdy ma zaujem inde a vieme si vzajomne pomoct. fascinuje ma ale, ze niekto moze taku legendu nepoznat. ved je to doslova par dni co bolo desatrocie umrtia, aspon nejaku spravu-dve zachytit sa hadam da… 🤷♀️ je tu vzdy kopa autorov, ktori su mimo moj zaber, ale aspon viem, ze existuju. snad aj toto putovanie pomoze ludom trochu rozsirit obzory…
napise mi prosim niekto dnesnu odpoved?🙏
Tak dnes hádaný knižný svet milujem a odporúčam každému prečítať si niektorú z kníh, ak ste ešte nečítali, ideálne všetky :D Škoda, že sir T.P. už umrel a viac ich už nenapíše...
Mimochodom, ak budete mať cestu do Prahy, v Žižkovském divadle Járy Cimrmana hrajú predstavenia podla týchto kníh. Videla som dve z nich (zo štyroch) a stojí to za to! 🙂
Štyri slony na chrbte korytnačky…
dakujem za pomoc tusila som ktore knihy ale nejako som sa nevedela dopracovat k spravnemu tvaru odpovede :D
Tá dnešná dosť nahráva konšpirátorom.
Konecne na prvu supu. Mam ich doma 18 :D
dnes môj obľúbený spisovateľ 🙂
Ak ešte stále niekto háda zo včera, autor tejto série napísal knihu s Neilom Gaimanom - Dobré znamenia. // Veľmi dobré nápovedy vyššie veľká vďaka ❤️
@duracelka13 prosím, vieš lepšie odfotiť alebo napísať tú adresu nad QR kódom? ďakujem

Tak tiež mi to dnes nič nehovorí