Koľko mesačne miniete na nákup kníh?
Ahojte, tie čo čítate a knihy si KUPUJETE ( o existencii knižníc viem ), koľko mesačne si dovolíte minút na knihy ? Rozumiem ,že je to individuálne, hlavne sa to odvíja od príjmu, ale zaujíma ma koľko sú ľudia ochotní minúť na túto aktivitu.
Mesačne nekupujem, ale keď som na Slovensku, tak si takmer vždy kúpim okolo 10 kníh. Takže kľudne aj viac ako 100€.
nekupujem kazdy mesiac, ale kupujem nove, aj pouzivane, naposledy som si kupila knihu za cca 22 eur pred dvomi mesiacmi - psychologicka literatura
nekupujem každý mesiac, ale keď kupujem tak viac naraz - teda povedzme že to vychádza 20€ mesačne? tiež kupujem nové, aj čitané cez knihobot ale aj v antikvariátoch (aj z čiech)…
Mesacne neviem 😆 ale precitam 4-5 knih do mesiaca.
Keby som to mala rozrátať na mesiace tak 20-30€ mesiac pre celú domácnosť (4 členovia). Ale už sme si naučili sj rodinu, že ak chcú personalizovaný darček, tak nech je to poukážka do kníhkupectva 😅🙏. Často vyberám knihy na panta rhei pod titulom -lacná kniha, pripadne na lacnejších eshopoch 🙂
Nie je to kazdy mesiac, ale mozno kazdy druhy. Od 25€-50€
Ročne okolo 1000-1500 eur investujem, väčšinou nárazovo, raz pred letom a raz pred Vianocami.
Posledných 7 kníh ma vyšlo cez 200 €, dočítavam poslednú.
Mám vyhliadnuté ďalšie, a to bude zas cca rovnaká suma.
Nevadí mi to.
Niekto investuje do cigariet, niekto každý víkend cestuje dakam..ja čítam
Od začiatku roka šlo na knihy asi 150€, priemer vychádza teda 30€/mes. Ale kupujem skôr nárazovo za vyššiu sumu.
Mesačne od 20 do 40€, je to môj koníček, takže si dovolím doň investovať.
Posledných 7 kníh ma vyšlo cez 200 €, dočítavam poslednú.
Mám vyhliadnuté ďalšie, a to bude zas cca rovnaká suma.
Nevadí mi to.
Niekto investuje do cigariet, niekto každý víkend cestuje dakam..ja čítam
@maca1984 tiež mi to nevadí, ale napríklad muž si už pošomral, že to ide celkom do peňazí 😃. Ja čítam do 5 kníh mesačne a občas sa to nakopí , cca 15-20€ za knihu a hneď je to dosť.
Hocikomu, kto má narážky, koľko míňam na knihy vždy hovorím, že som si za tie peniaze mohla kúpiť aj drogy 😂
Hocikomu, kto má narážky, koľko míňam na knihy vždy hovorím, že som si za tie peniaze mohla kúpiť aj drogy 😂
@domini404 aj ja som mu povedala, že môže byť rád, že nechľastám 🤣 to by ešte len išlo do peňazí.
Našťastie môj muž nešomre ani vtedy, keď kupujem porcelán a vtedy to sú iné cenove palky ako za knihy 🙈 vie, že to je moja záľuba. Skôr by som povedala, ze ma v tom ešte podporuje. Chce kúpiť novu vitrinu aj knihovnicu 🙂
Ja si kupujem 1-2 knihy mesačne, a to 1 kniha kľudne môže stáť aj okolo 30 eur. Takže mesačne cca 30-50 eur. Kupujem aj deťom. Okrem toho chodím aj do knižnice 🫢. Našťastie mám dobrého muža a toleruje mi to aj na rodičovskej.
Ja nemôžem ani napísať koľko mesačne miniem na knihy 🫣, lebo z toho čísla by sa mi (a nielen mne) určite zakrútila hlava. Tiež viem o existencii knižníc, aj ich využívam, ale občas sa k nejakej konkrétnej knihe potrebujem vrátiť, takže je pre mňa pohodlnejšie mať ju doma, prípadne mám niektoré publikácie, ktoré čítam každý rok (napr. Harry Potter 😊) a mám rada pocit, že tá nová čistá kniha je len moja a neoblapávalo ju toľko rúk, hoci kupujem aj v antikvariátoch. Finančne to samozrejme pociťujem, snažím sa potom prečítané knihy 📚, o ktorých viem, že ich už nebudem potrebovať predať, a za to zasa kúpiť ďalšie. Ale pre mňa sú knihy potreba aj investícia v jednom, zbieram niektoré série a ja robím v tomto aj takú osvetu, čo sa týka čítania a kúpim napr. 10 kusov od Veroniky Folentovej Ako byť šťastný a rozdám to priateľom, známym či kolegom.
cca 30 eur za 4 knihy meaacne (kupujem iba eknihy - a tie v angličtine vychádzajú lacnejsie). Ved to je super cena za mesiac zabavy🙂
cca 30 eur za 4 knihy meaacne (kupujem iba eknihy - a tie v angličtine vychádzajú lacnejsie). Ved to je super cena za mesiac zabavy🙂
Vies co, ja teraz pracujem v knihkupectve. A mame zakaznikov, co chodia casto, ci uz na novinky alebo aj vypredaje. A dobra kniha teraz stoji cca 20 €. Jedna.... A vzdy beru 2-3 kusy.
Ja nemôžem ani napísať koľko mesačne miniem na knihy 🫣, lebo z toho čísla by sa mi (a nielen mne) určite zakrútila hlava. Tiež viem o existencii knižníc, aj ich využívam, ale občas sa k nejakej konkrétnej knihe potrebujem vrátiť, takže je pre mňa pohodlnejšie mať ju doma, prípadne mám niektoré publikácie, ktoré čítam každý rok (napr. Harry Potter 😊) a mám rada pocit, že tá nová čistá kniha je len moja a neoblapávalo ju toľko rúk, hoci kupujem aj v antikvariátoch. Finančne to samozrejme pociťujem, snažím sa potom prečítané knihy 📚, o ktorých viem, že ich už nebudem potrebovať predať, a za to zasa kúpiť ďalšie. Ale pre mňa sú knihy potreba aj investícia v jednom, zbieram niektoré série a ja robím v tomto aj takú osvetu, čo sa týka čítania a kúpim napr. 10 kusov od Veroniky Folentovej Ako byť šťastný a rozdám to priateľom, známym či kolegom.
@26ka 😅 aj ja chcem kamošku, čo rozdáva knihy. Ty si hotový klenot medzi ľuďmi 😍
Tak môj muž nešomre, sám vie,že ak ma chce potešiť bude to buď burger, poké alebo kniha 😁
zalezi od toho ake knihy vyjdu, uz som prestala impulzivne nakupovat hocijake knihy, nakolko su dost drahe a nie vzdy stoja za to :D co si budeme hovorit. A ked niekto ma doma plnu stenu knih, pripadne plnu kniznucu a k tomu uz aj kopu knih predal, rozmysli si, ci je to miesto na "investovanie". Inak teraz som zacala robit tak, jedna nova kniha, tak musim jednu staru precitat, kt. mam odlozenu :DD tak sa vraciam k starsim.
No a k sume, kludne robim objednavky na knihy vyssie, ked je viac pokracovani, alebo dobrych knih, v ponuke. ALE zacala som najskor obiehat bazarove ponuky, casto stu tam rychlo aj novinky, alebo pockam mesiac a budu :D Cize aktualne tak napr. 20EUR mesacne, tj 240eur rocne by mohlo byt, aj s knihami pre dceru.. kedysi to bolo vyssie cislo.. to aj 70+ EUR mesacne islo, kupovala som cele serie, dokonca do martinusu som raz dopyt pisala na xy knih a ceny mi upravili (to bolo este v ich zaciatkoch:DD ), pripadne kadejake knihy, ktore som si myslela, ze prost emusime mat v kniznici
Odkedy mám deti,už si nechám kúpiť knihy iba pod stromček....a inak som začala chodiť do knižnice.
zalezi od toho ake knihy vyjdu, uz som prestala impulzivne nakupovat hocijake knihy, nakolko su dost drahe a nie vzdy stoja za to :D co si budeme hovorit. A ked niekto ma doma plnu stenu knih, pripadne plnu kniznucu a k tomu uz aj kopu knih predal, rozmysli si, ci je to miesto na "investovanie". Inak teraz som zacala robit tak, jedna nova kniha, tak musim jednu staru precitat, kt. mam odlozenu :DD tak sa vraciam k starsim.
No a k sume, kludne robim objednavky na knihy vyssie, ked je viac pokracovani, alebo dobrych knih, v ponuke. ALE zacala som najskor obiehat bazarove ponuky, casto stu tam rychlo aj novinky, alebo pockam mesiac a budu :D Cize aktualne tak napr. 20EUR mesacne, tj 240eur rocne by mohlo byt, aj s knihami pre dceru.. kedysi to bolo vyssie cislo.. to aj 70+ EUR mesacne islo, kupovala som cele serie, dokonca do martinusu som raz dopyt pisala na xy knih a ceny mi upravili (to bolo este v ich zaciatkoch:DD ), pripadne kadejake knihy, ktore som si myslela, ze prost emusime mat v kniznici
@maca1984 máme podobné chúťky 🤣 milujem poke aj knihy, a dobrý burger nikdy nie je zlý 😝
@martinkatinka ja tiež hlavne novinky, nejak mi "zachutila" novodobá literatúra. Fantasy, trilery , Dark romance knihy... A teraz toho vychádzala veľa v týchto kategóriách a všetko sú to väčšinou knihy, ktoré proste chcem čítať.
@simca06022011 ja nemám neprečítané, alebo teda aby som neklamala tak mám ,dve rozčítané, ale už ich čítať nebudem lebo sú naozaj o ničom. Ale to sú také 120 stranové lacnoty, za 2€ .Snažím sa tak, že kúpiť novú až keď dočítam, prípadne keď mám pár strán do konca.
😄 čo tam po kytici, nie ?
Tá sa nedá zjesť 🤣
Ja tiež nemám neprečítané... ak teda nerátam tie nove, čakajúce. Ale to co som pisala som myslela tak, ze citam to co mam = znovu si to prečítam.
Ja cca 400e ročne. Kupujem si nárazovo, nie každý mesiac. Ale už musím prestať a prejsť na e-knihy, nemáme doma miesto. A dcéra tiež rada číta takže sa nám toho nakopilo už veľa.
Požičiavam si aj s knižnici sem tam
30€ mesačne...kupujem na knihobot a restorio. Vela citam,uz sa mi doma prehybaju poličky po knihami :D rozmyslam nad kupou citacky,ale ked to nie je ono...potrebujem knihu ovoniavat :D
Čítam ich toľko, že pre mňa je jediná finančne prijateľná cesta tie knižnice. Raz za cca 3 mesiace si kúpim nejakú knihu, zväčša z druhej ruky alebo cez Knihovrátok, prípadne novú ak je to nejaká novinka.