Ktorá kniha je podľa vás povinná na čítanie?
Kde skladujete všetky svoje poklady? 😁 Keby ste si mali vybrať jednu jedinú knihu, ktorú si podľa vás povinne musí každý prečítať, aká by to bola kniha🤔🙂
Maly princ za mna jednoznacne
@ktobytobolpovedal oo anoo ten už je prečítaný🙂🫶
@viestta ďakujem, kuknem to
Dom duchov od Isabelle Allende.
@ktobytobolpovedal mne sa zas Maly princ nikdy nepacil 🙈 Asi mu nerozumiem 🤷♀️
Pre baby po štyridsiatke určite odporúčam Ofelia sa učí plávať
@simsalabim ani ja som nejak z Maleho princa neostala paf. Skusala som ho citat viac krat, vsak to patri k zakladom, ale nejak nezaujal...
@simsalabim
@viestta pridávam sa.
Je to obľúbená kniha mojej kamarátky, prečítala ju 30x. Tak si hovorím, dám jej šancu. Nezaujala ani na prvý, ani na druhý raz. Možno je chyba vo mne, alebo to nie je môj šálok kávy.
Sapiens
Aj ja sa pridávam k tým, ktoré knihu Malý princ čítali, dokonca dvakrat v snahe pochopit, ale nič. Taky chaos to vo mne zanechalo. Ale rada som prečítala knihu Dieťa džungle. Inak mám rada hlavne kriminálky, ale toto ma dostalo. Taky pokoj počas čítania...
Ťažko vybrať jednu. Nedávno ma celkom očarila kniha od autora Matt Haig - Polnočná knižnica. Od tej knihy som neočakávala veľa. Myslela som si, že to bude také oddychové čítanie na zahnanie nudy pri cestovaní. Opak bol však pravdou, bola plná myšlienok a s prvkami magického realizmu, čo tak príjemne oživilo dej. Takú knihu by som odporučila prečítať človeku, ktorý nie je spokojný so svojím životom, neustále premýšľa ako by jeho život vyzeral, keby sa rozhodne inak… Autor si sám prešiel psychicky veľmi náročným obdobím a cez svoje knihy sa snaží vysielať posolstvo.. podľa mňa sa mu to celkom darí.
Milujem ruskú klasiku. Keď mám vybrať jednu knihu, tak určite M. Bulgakov - Majster a Margaréta.
@viestta
@lucia13022023 presne ako pisete. Este by som pridala annu fraknovu.
Zo slovenskej klasiky: neprebudeny alebo monika
@aeruginosa dúfam, že píšete minimálne recenzie ak nue knihy, lebo ste to napísala veľmi zaujímavo.
Biblia
Ak si odmyslím vlastné srdcovky, ktoré má naozaj každý svoje podľa vkusu, tak určite Na západe nič nové.... ak by mal každý zo zoznamu povinného čítania k maturite prečítať iba jednu knihu, tak túto, je tam zaradená naozaj správne podľa mňa 🙂
Za mňa Kredo tretieho tisícročia. Veľmi netradičná kniha. Očarila má. Úplne náhodou som si ju raz požičala v knižnici.
Na zapade nic nove.
Zvieraciu farmu, Bitunok č. 5 a Pána múch - toto by ľuďom na Slovensku veľmi prospelo
U mňa 1984, celkom trefná a v dnešnej dobe znova aktuálna.
Peter Pistanek - Rivers of babylon
@jakubrianka Jej, to nie, ale ďakujem.🤭
@simsalabim
@viestta ja tu knihu milujem 😆 podla je tam silne posolstvo…
Este mozno Hlava XXII…
Biblia a Milionár z chatrče…
Muzi su z Marsu, zeny z Venuse
Príručka slovenskej gramatiky
@ktobytobolpovedal inac mozno mi budes vediet vysvetlit, o com to je (Maly princ)... ja som sa cez to raz dokazal prehryzt a teda mal som dojem, ze to pisal, ked bol zhuleny alebo co. Absolutne som nerozumel, o com to malo byt a to som vasnivy citatel... ale toto slo nejak "mimo mna"... 🙂

Neviem ci kazdy, ale pre zeny odporucam Vajce a ja