icon

Ktorá psychologická literatúra vám zmenila pohľad?

12. feb 2024

ahojte, mám na pláne navštíviť dnes mestskú knižnicu a vypožičiať si nejakú psychologickú literatúru... čo otvorilo oči a zmenilo pohľad na svet práve vám? poraďte mi...

shee11
12. feb 2024

Klasika je napr. Frankl - Napriek všetkému povedať životu áno

aniele
12. feb 2024

@shee11 To je skvelá kniha. Čítala som ju ako materiál k jednému medzinárodnému (SK, HUN, PL a DEU) študentskému projektu. Skoro týždeň sme boli v Osvienčime - meste. Musel to byť veľmi silný človek. Aj preto, že sa nepreklopil do nenávisti a pomsty.

shee11
12. feb 2024

@aniele áno. je na nom postavený celý psychoterapeutický prístup, tzv. logoterapia. Tá učí to čo málokto - ako dať aj utrpeniu zmysel... veľmi silne.
Tiež odporúčam knižku jeho "žiačky", ešte žijúcej p. psychologičky Elizabeth Lukas
https://www.pantarhei.sk/400113-od-strachu-k-po...
Tiež super kniha, trošku drahá, je to len taký A5 formát, ale čo veta to sila.

aniele
12. feb 2024

@shee11 Tak to si pohľadám.

mirustek1990
12. feb 2024

Keď destvo bolí a Keď detstvo už nebolí

janewithane
12. feb 2024

Dost je teraz oblubena Prečo mi to nikto nepovedal

jamimo
21. feb 2024

Gábor Maté, Ruediger Dahlke, Ctibor Bezdek

kaktusik007
25. feb 2024

a co takto klasika, Piaget, Vygotkij, Kohlberg, Erikson, Freud, Bowlby, Bruner? 🙂

ak to chces viac beletrivne, tak Hasto - vztahova vazba, Matejicek - Psychicka deprivace v detstvi, Koncekova - Vyvinova psychologia, mozes siahnut po Nakonecnom, Vagnerovej, Langmeierovi, Prihodovi...

a ak chces uplne ze lahko sa citajucu knihu - sme na mamickovskom fore, preto ta vyvinova psychologia -- tak siahni po knihach nasho princa Krasoňa 🙂 dr. Krause, teraz dopisal tretiu, prve dve su o novorodencovi a batolati, tretia je o predskolskom veku (aspon myslim ze to takto ma rozdelene)

grof_monte_christo
25. feb 2024

Ak rada čítaš psychologickú literatúru, odporúčam amerického psychoterapeuta Irwina Yaloma. Mám od neho asi všetky knihy. Píše aj výborné psycjologicko - filozofické romány.