Ktorá psychologická literatúra vám zmenila pohľad?
ahojte, mám na pláne navštíviť dnes mestskú knižnicu a vypožičiať si nejakú psychologickú literatúru... čo otvorilo oči a zmenilo pohľad na svet práve vám? poraďte mi...
@aniele áno. je na nom postavený celý psychoterapeutický prístup, tzv. logoterapia. Tá učí to čo málokto - ako dať aj utrpeniu zmysel... veľmi silne.
Tiež odporúčam knižku jeho "žiačky", ešte žijúcej p. psychologičky Elizabeth Lukas
https://www.pantarhei.sk/400113-od-strachu-k-po...
Tiež super kniha, trošku drahá, je to len taký A5 formát, ale čo veta to sila.
Keď destvo bolí a Keď detstvo už nebolí
Dost je teraz oblubena Prečo mi to nikto nepovedal
Gábor Maté, Ruediger Dahlke, Ctibor Bezdek
a co takto klasika, Piaget, Vygotkij, Kohlberg, Erikson, Freud, Bowlby, Bruner? 🙂
ak to chces viac beletrivne, tak Hasto - vztahova vazba, Matejicek - Psychicka deprivace v detstvi, Koncekova - Vyvinova psychologia, mozes siahnut po Nakonecnom, Vagnerovej, Langmeierovi, Prihodovi...
a ak chces uplne ze lahko sa citajucu knihu - sme na mamickovskom fore, preto ta vyvinova psychologia -- tak siahni po knihach nasho princa Krasoňa 🙂 dr. Krause, teraz dopisal tretiu, prve dve su o novorodencovi a batolati, tretia je o predskolskom veku (aspon myslim ze to takto ma rozdelene)
Ak rada čítaš psychologickú literatúru, odporúčam amerického psychoterapeuta Irwina Yaloma. Mám od neho asi všetky knihy. Píše aj výborné psycjologicko - filozofické romány.

Klasika je napr. Frankl - Napriek všetkému povedať životu áno