icon

Ktoré knihy vám zmenili pohľad na svet?

20. máj 2025

Za mňa Ženy, ktoré behali s vlkmi. Po je prečítaní som si uvedomila, že nepotrebujem byť stále milá, slušná a prispôsobivá. Začala som si viac veriť a prestala sa toľko prispôsobovať. A čo vy? Dajte inšpirácie🙂

sweet20
20. máj 2025

Moc faktov... otvorilo mi to oci co davaju v pocasi, v telke celkovo..

sweet20
20. máj 2025

Aj recenzie su skvele

evulincula
20. máj 2025

Ja ti novy tip nedam, nakolko aj za mna je to kniha Zeny, ktore behali s vlkmi. 🙂 Neskutocna kniha.

aniele
20. máj 2025

Viktor E. Frankl a jeho dvojdielna séria Napriek všetkému povedať životu áno a Hľadanie zmyslu života.
Asi preto, že napriek všetkému, čo prežil a stratil v Osvienčime, nezatrpkol, neotvoril srdce nenávisti, pomste a sebaľútosti. Ukázal mi, že je možné prežiť naozaj ťažké veci a ísť ďalej. Nezabudnúť, ale nenechať sa zničiť.

belle_vie
20. máj 2025

Nina Spitalnikova Svedectvo o zivote v KLDR. Fascinuje ma tematika nezmyselnosti komunizmu, zaujima ma antisemitizmus pocas 2. SV. A v tejto knizke som zistila, ze inde na svete sa este tak zije.

modrava
20. máj 2025

čajka jonathan livingston.. par stran a je v nich vsetko

michalienka25
20. máj 2025

Asi mi nezmenila pohľad na svet, ale trilógia Šikmý kostol bola neskutočná. Stále nad tým premýšľam, dokonca ani nemám chuť začať čítať novú knihu, pretože toto bol pre mňa čitateľský vrchol... Neviem, či to ešte niečo prekoná. Tak skúsim knihu, čo ste odporučili Vy 😊

antonia15
20. máj 2025

Ja sa len pripnem

bea100
20. máj 2025

Okrem vyššie spomenutých je celkom pekná inšpiratívna kniha na zamyslenie : Louise L. Hayova, Miluj svoj zivot

aniele
21. máj 2025
@modrava

čajka jonathan livingston.. par stran a je v nich vsetko

@modrava Biely tuleň od Kiplinga sa mi zdá altruistickejší.

papaya1234
22. máj 2025

Veľký zošit od Agoty Kristof. Nikdy som nič podobné nečítala a na konci som mala zimomriavky. Dielo o vojne písané z pohľadu dvoch desaťročnych chlapcov, ktorí sa rozhodli od príbehu odosobniť. V príbehu emócie nečakajte, ale budete ich cítiť o to dvojnásobne. Nemyslím, že z môjho pohľadu niekedy niečo túto knihu prekoná.

kuchynka15
24. máj 2025

Lorna Byrneova Posolstvo nádeje od anjelov. Krásne jednoducho písaná kniha o tom, ako nás Boh miluje a každému dáva anjela strážneho a anjelov na pomoc. Veľmi mi pomohla a anjeli na stále sprevádzajú a pomáhajú mi. Ďalej kniha Chatrč Paul Young, krásny film bol natočený na motívy tejto knihy. Potom rozhovory s mystičkou Matkou Sima Dostaňte nás odtiaľto, o dušiach v očisci. Skúste prečítať.

eliluk
26. máj 2025

Pre mňa to bola určite premena od kafku

miriamesterka
29. máj 2025

Biblia