Literatúra pre 11 ročného syna
Ahojte maminky, poradte knihy pre 11 rocneho chalana. Nechce nic citat. Ked bol mladsi cital Grazlika Gaba a Klub zahad. Teraz okrem knih o Minecrafte ani ta svet nic..,ma slabu slovnu zasobu. Chcela by som, aby sa opat venoval aj citaniu. Vdaka za inspiracie.
Áno aj artemis je super.
Môj brat mal veľmi rád sci-gfi, ked bol malý... skús mu kúpiť nejaku sci-fi knižku, určite sa poteší. Možno niečo na štýl star wars, taketo veci majú deti ale aj dospelý radi
Encyklopédie, náučné knihy podľa záujmov dieťaťa, obľúbené komixy. Napríklad super sú Smradi, bombové komiksove knihy, moja dcéra sa na nich rozcitala. Z príbehov boduje Psia duša, 3 či 4 diely to sú.
Môjho 8r začal baviť roald dahl, teraz číta čarodejnice.. na Vianoce si prial obra a Charlieho.. je to strašidelné takže by to bavilo aj starších.. ale myslím, že ak nema zaujem o knihy tak ho asi nemotivujes novými titulmi.. ja by som na tvojom mieste skúsila komixy.. to som kupovavala kedysi synovcovi keď mal okolo 12r. čo knihy moc rád nemal, ale toto ho bavilo.. dajú sa kúpiť aj v podobe knihy a je to také chalanske..
Dennik odvazneho bojka je celkom oblubeny, ide vsak po castiach, mozno by ho bavila aj naucna literatura, o lietadlach, tankoch, druha svetova vojna, automobily a rozne knihy aj o sporte futbal, hokej... aj to celkom bavi chlapcov.. Ucim na prvom st.takze oni siahaju aj dost podla zalub... Tiez vediem aj modelarsky kruzok mozno kniha o plastovych modeloch pre zaciatocnikov a jednoduchy model k tomu, nech si postavi podla navodu. . 15 chalanov a tri baby mi chodili na kruzok a bol on velky zaujem, som musela aj dost chlapcov odmietnut...teraz je to na prd skrz koronu.... .Nemusi to byt zrovna Grazlik Gabo s tym sme mali aj problem, ze jeden chlapec sa mu aj chcel podobat a robil v skole zle.... Alebo aj traja patraci su celkom fajn.... Pan prstenov mam doma no je to take narocnejsie citanie a vela opisov ti by ho za chvilu omrzelo....
@katpox dakujem. Syna vacsinou odradi, ked je hruba kniha. Chcem v nom prebudit vasen k citaniu...aspon naznak. Zhanam nieco tensie, sem tam obrazok. Aby ho to hned nedemotivovalo, ze to on neprecita, nedokaze. Najprv nech nazbiera nejake pozitivne skusenosti a zisti, ze nie len v telke su pribehy, ktore sa mu pacia. Bojka som uz obstarala, Troch patracov tiez a este cakam na Prisernu vedu. Na znovu zrodenie krala citatelov (co v prvaku vyhral) snad bude stacit🙂
@mirka136 príšerná je tenká a aj obrázky. Aj ja som ju vždy prečítala. Ak ho to chytí .. potom zvládne aj 980 strán ako môj. A ešte ak môžem ,,poradiť" keď som deti ako malé posielala spinkať večer, vždy som im povedala , že si môžu ešte chvíľu čítať a nemusia spat. Podľa mňa aj to urobilo svoje, že môžem byť ešte hore. No vtedy ešte neboli mobili. Teda mali len dospely aj to nie každý

Moja srdcova zalezitost je Harry Potter, ale ten ma chytil asi ako 14 rocnu. Potom aj Artemis Fowl to je tiez trochu fantasy.
Neviem uplne presne co je Minecraft ani ako velmi chces aby bol syn na internete ale skus mu ukazat mangu Naruto alebo Bleach. Naruto by sa mohol aj prekladat aspon do cestiny.. To as slovensku slovnu zasobu nerozsiri ako tak premyslam 🤔 mozno to nejaky fanusik preložil. Kazdopadne Naruto je o ninjovi a Bleach o bohoch smrti. Bojuje sa tam, trochu fantasy ale hlavny hrdina je taky ten prototyp hrdinu.ktory si stoji za svojim je to moralne posolstvo a je tam modernejsi Pokemon.
Ja som trochu na tieto veci fanatik 🙈