icon

Obľúbené knihy s rozprávkami pre škôlkarov

pralinka86
17. jún 2024

Ake su u vas oblubene knihy s rozpravkami pred spanim? Hladam nejake nove inšpirácie, vekovo pre skolkarov, idealne nie o vlkoch ci nejake strasidla. Dakujem

tautunka77
17. jún 2024

u nás letia knižky od Verušky Bobekovej: 6 detí, Ripka, Maruška a najnovšie je to knižka O Guľkovi Bambuľkovi od Márie Ďuríčkovej

evcagabi
17. jún 2024

Nam mama citala finske rozpravky. "Traumu" mam doteraz 😅 ale planujem ich aj ja citat a brat uz zacal, my sme ich milovali. Aj ked sme sa bali 😅😅😅 aspon vies , co rozhodne nemas kupovat 😅

pralinka86
autor
17. jún 2024

Inak, pre chalanov, malych kutilov, su fajn knihy o Bobrovi Karolovi

evkamotka
20. máj 2025

Ezopove bajky ma rad

jar_ka
20. máj 2025

Moja dcéra má rada knihu od Daniela Heviera ,,Nám sa ešte nechce spať ", Elmer od Davida McKee-ho, Kozliatka od Rázusovej, Psíček a mačička a všetky detské ľudové rozprávky Červená čiapočka, Hrnček var, a pod. Počas Vianoc sme dookola čítali Luskáčika.
Napr. Gabriela Futová má knihy, ktoré majú škôlkari radi sú celkom vtipne písané zaujali najmä 5-6 ročné, a tiež Katarína Macurová má pekné knihy

maros88
11. okt 2025

Ak hľadáš rozprávky na čítanie pred spaním, skús klasické slovenské zbierky ako Mária Ďuríčková – Zlatá brána, Pavol Dobšinský – Slovenské ľudové rozprávky alebo modernejšie tituly ako Rozprávky o psíčkovi a mačičke od Josefa Čapka. Pre menšie deti sú veľmi milé aj rozprávky od Veroniky Marcinčákovej – Sníček a Dúhalka, ktoré majú pokojný dej a pozitívne posolstvo. Ak chceš niečo netradičné, siahni po krátkych príbehoch s poučením – deti ich majú radi a ľahko sa pri nich zaspáva.
Nájdeš ich aj tu: https://www.zones.sk/studentske-prace/rozpravky/