icon

Odporúčania na historické romantické romány pre maminku

neonka123
12. nov 2025

Dobrý deň. Potrebujem poradiť, mamina rada číta historické romantické romány. Od spisovateliek Tamera Alexanderova a Julie Klassenova ma prečítané všetko. Viete mi poradiť daaku dobrú spisovateľku, ktorá píše takýto štýl? Ďakujem

petamich
12. nov 2025

Trosku starsie knihy ale stale uzasne 🙂 Jude Deveraux, Kathleen E. Woodiwiss, Kat Martinova, dookola tie knihy citam

martinkatinka
12. nov 2025

Lucinda Riley, Tessa Afsharova

anonym_c86677
12. nov 2025

autora ti neporadim ale my chodime do kniznice je tam velmi vela knih na vyber tiez citam tento zaner

nikoletta1712
12. nov 2025

@neonka123 Philippa Gregory…Všetky jej knihy…

majka2959
12. nov 2025

@neonka123 Ja som tiež nedávno objavila tieto autorky. Podobne píše aj Laura Frantz. Kristi Ann Hunterová má romantickejší štýl. Chystám sa postupne aj na ďalšie autorky z i527, napr. Coleen Cobleová, Elizabeth Cander, Denise Hunter, J'Nell Ciesielski, Melanie Dobsonová, Amunda Dykesová.

alandra
12. nov 2025

Alison Weirova , prečítala som od nej už kopec kníh. Zameriava sa hlavne na obdobie Tudorovcov, vojna ruží , aj o Eleanóre Akvitánskej má pár románov . Je to anglická historička.

anonym_90ed50
12. nov 2025

Okrem spomenutych este tracy anne warrenova

simsalabim
13. nov 2025

Neviem, ci pise na ten styl, ako spomenute auorky, ale Diana Gabbaldon - Cudzinka a ostatne knihy v serii. A k tomu serial.

majus2106
13. nov 2025

Pridám ešte Sarah E. Ladd, Abigail Wilson - tiež píšu také príjemné ľahké historické romány

nikoletta1712
13. nov 2025
@alandra

Alison Weirova , prečítala som od nej už kopec kníh. Zameriava sa hlavne na obdobie Tudorovcov, vojna ruží , aj o Eleanóre Akvitánskej má pár románov . Je to anglická historička.

@alandra Ahoj, ona ale píše len v češtine, či?..Alebo máš nejaké knihy od nej aj v slovenčine?…

babajaga
13. nov 2025

z nasich skuste Janu Pronsku..mne sa velmi paci styl Warenovej

llotynka
13. nov 2025

Tiež sa prikláňam k Jude Deveraux,hlavne staršie knihy zo ságy Montgomery,čítam dookola.

alandra
13. nov 2025
@nikoletta1712

@alandra Ahoj, ona ale píše len v češtine, či?..Alebo máš nejaké knihy od nej aj v slovenčine?…

@nikoletta1712 tak ona piše v angličtine, ale je pravda že preklad je iba v češtine.Aspoň ja som čitala knihy od nej len v češtine.

nikoletta1712
13. nov 2025
@alandra

@nikoletta1712 tak ona piše v angličtine, ale je pravda že preklad je iba v češtine.Aspoň ja som čitala knihy od nej len v češtine.

@alandra Ďakujem…Len som si myslela, že je preložená nejaká kniha od nej v slovenčine…

rheia27
13. nov 2025

vyskusajte Sarah Larkovu