icon

Odporučte mi podobné knihy ako Štvrté krídlo

iva_na11
16. jan 2025

Ahojte, prave som za tri dni zhltla stvrte kridlo a zelezny plamen a som smutna ze musim na dalsiu cast cakat niekolko mesiacov... preto sa chcem spytat, ci mi niekto nevie odporucit podobne knihy?🙂 dakujem

bozenas
16. jan 2025

@iva_na11 z "dračích" sa mi páčila séria: Odkaz dračích jazdcov (Eragon....),
možno by mohla byť aj séria Fablehaven (5 častí) a jej voľné pokračovanie Dragonwatch.

ace123
16. jan 2025

@iva_na11 v Amerike ficia na acotar - a court of thorns and roses - seria knih na tento styl, v slovencine sa to vola Na dvore z trnov a ruzi. povedala by som ze je to take to young adult erotic fantasy :D

michaelam2
16. jan 2025

@iva_na11 seria Selekcia a seria Cervena kralovna 🙂

aknaj
16. jan 2025
domini404
16. jan 2025

@iva_na11 si v tejto téme nováčik alebo máš nejaké fantasy za sebou? Bavilo ťa fantasy ako také alebo ťa bavila tematika drakov alebo ťa bavili erotické scény (v knižnom svete nazývané "smut"). Skús si premyslieť odpoveď a môžem ti sem potom hodiť tipy.

iva_na11
autor
17. jan 2025

@domini404 ahoj, vies co vsetko ma na tej knihe bavilo vratane aj tej romantiky.. je super dynamicky napisana. Ja som asi novacik v tejto teme, citam skor thrilery a kriminalky a zatial som citala len hunger games a divergenciu a toto.... skusala som vcera aj tie ruze a trne ale teda oproti tymto kniham mi to zatial pride nuda... 🙈

iva_na11
autor
17. jan 2025

@michaelam2 dakujem pozriem🙂

iva_na11
autor
17. jan 2025

@ace123 no vcera som citala tie ruze a trne prvu cast a to teda ma moc nebavo, chyba tam nejaka dynamika v tej knihe, neni moc prepracpvany ten dej. Aspon zatial to tak vnimam🤣uvidim ci sa preluskam k dalsim dielom. Dakujem za tip pozriem aj tie..

iva_na11
autor
17. jan 2025

@bozenas dakujem, eragon poznam a tie ostatne si pozriem🙂

michaelam2
17. jan 2025

@iva_na11 ak mas rada take romanticke fantasy tak urcite pozri tie dve serie, mne sa to pacilo 🙂

ace123
17. jan 2025

@iva_na11 hm som tie ruze a trne osobne necitala tak neviem sa vyjadrit. Iba viem ze okolo toho je celkom fanbase :D este ma napadol outlander - cudzinka. To ale mozno aj poznas. Su knihy a je aj serial. Prve 3 serie su podla mna skvele serialove ale ani tie dalsie nezaostavaju. Citala som myslim prvu a druhu knihu. Nema to sice taky rychly spad ale je to tiez romanticke fantasy o sestre po 2. svetovej ktora sa zazracne prenesie cez kamene o 200 rokov do minulosti k sexy highlanderovi zo Skotska :D

nacomeno2
17. jan 2025

@iva_na11 ahoj, s prvou časťou Acotar som to mala veľmi podobne, ale daj tomu ešte šancu , ono sa to rozbehne a keď v ďalšej časti príde viac na scénu Rhysand, tak to nebudeš chcieť pustiť z ruky 😅 prípadne ešte Trón zo skla je fajn, alebo Mesto luny

iva_na11
autor
17. jan 2025

@nacomeno2 okej tak dam sancu dalsim dielom😆