icon

Odporučte pútavý historický román plný napätia

frida1990
7. jún 2024

Ahojte, prosím o odporúčanie dobrého historického románu - som síce romantická duša, ale nemám rada plytké prvoplánové lacné nudné romance, zároveň ale chcem aby sa v románe odohrával ľúbostný príbeh, no nech je to písané pútavým spôsobom, nech je tam nejaké napätie, nečakané zvraty, a nech je to celé zasadené do historického obdobia (nemám preferencie, čo sa týka histor. obdobia). Napadá vás niečo? Ďakujem🙂

sandra49
7. jún 2024

@frida1990 kašmirový šál

deti95060810
7. jún 2024

https://knihobot.sk/g/63724
knihu som mala požičanú z knižnice, ale bola veľmi zaujímavá... doporučujem

0silvia0
7. jún 2024

@frida1990 pre mna tato, nie typicky historicky roman, ale strhujuci
https://www.martinus.sk/241965-sokrates/citana

bizubcek
7. jún 2024

@frida1990 Nvm, či to bude spĺňať tvoje požiadavky, ale pred týždňom som dočítala knihu BERLÍNSKE HVIEZDY a ešte stále mi rezonuje v mysli.

adik64
7. jún 2024

Odporucam romany od Natashe Lester, vacsinou sa v nich prelina minulost so sucasnostou. Aj Kathryn Hughes je fajn.

adka3321
7. jún 2024
danymata
7. jún 2024

@frida1990 Knihy od Kristin Harmel

frida1990
autor
7. jún 2024

Ďakujem všetkým za super tipy ☺️

soraya25
7. jún 2024

Liečiteľ

beataxxx
7. jún 2024

Vsetko od Edwarda Rutherfurda- jeho knihy su zamerane vacsinou na dejiny konkretneho mesta( Pariz, New York, Londyn a ine) a na osudoch niekolkych rodov z roznych socialnych vrstiev ide napriec storociami, su tam historicke fakty, aj obcas trosku romantiky, knihy maju okolo 700 stran, citala som vsetky a podla mna su uzasne, aj Ken Follet ma super knihy

em4life
7. jún 2024

Ak Vás zaujíma stredovek a Tudorovci, odporúčam knihy od Philippy Gregory o manželkach Henricha VIII. Teraz čítam Juraja Červeňáka a jeho krimi z čias tureckych vojen, je to tetralogia. Patrí do nej napríklad Krv prvorodenych alebo Ohnivé znamenie. Kniha túžob je krásna a tiež Červený stan.

81anina
7. jún 2024

@frida1990 odporúčam Juliette Benzoni - Krásna Katarína. Je to masaker je v ňom všetko história láska zrada napätie. Ja som sa nevedela odtrhnúť čítala som niekoľkokrát. Je to veľký 7 zväzkový román odohrávajúci sa v stredoveku vo Francúzsku.

aniele
7. jún 2024

@em4life Krv... a ...znamenie nie sú prioritne z tureckých vojen (a je ich už snáď 9), ale z čias Rudolfa II. a jeho brata Mateja. Sú to príbehy kapitána Steina, notára Barbariča a katovho synaJaroša - vyšetrovanie vrážd vo Viedni, B
Štiavnici... O tureckých vojnách (a aj mágii) skôr hovoria knihy spojené postavou kapitána Báthoryho (Brána Irkally, Strážcovia Varaždína...).
Diana Gabaldon a jej séria Outlander...
Sharon Kay Penmanová: A všichni svatí spali I., II.
Noah Gordon: Liečiteľ, Šaman, Lekárka, Vínna pivnica..
@frida1990

jasminet
7. jún 2024

Floriovci

kvadrinkaaa
7. jún 2024

Marija Jurić Zagorka Gričská čarodejnica(4 diely) a Plamene inkvizície 1.,2.

ja0879
7. jún 2024

C.C.Bergius - Osudný medailón. Päť ľúbostných príbehov sa v tomto románe odohráva v rozličných dejinných epochách: v starom Egypte, v Nerónovom Ríme, za španielskej inkvizície, za francúzskej revolúcie a v súčasnosti. Úžasná kniha.

macilaci
7. jún 2024

@frida1990 krásna katarina

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
majka2959
13. jún 2024

@frida1990 Ja som teraz objavila Lauru Frantz - trilógia Kováčov učeň, Na druhom brehu, Cesta domov. Veľmi sa mi páčila Neobyčajná žena a Pani plukovníková.

muskazlata90
13. jún 2024

@frida1990 Ja tiež odporúčam sériu Kováčov učeň, všetky knihy od Zagorky (Gričská čarodejnica, Plamene Inkvizície, Gordana), klasika Jane Austin (Rozum a cit, Pýcha a Predsudok, trilógia V znamení leva (to je z obdobia prvých kresťanov), skvelá je séria Pán hor od Hana Marie Kornerova. A Ken Follet máva skvelé historické ságy.

muskazlata90
13. jún 2024

Este ma napadá Večná Ambra od Kathleen Windsor, teraz pozerám seriál Bridgertonovci, tak tam sériu kníh písala Julia Quinn. Sever a Juh od Elizabeth Gaskell, Lazebnikova dcera od Linda Lafferty,

em4life
15. jún 2024

Ešte ma napadá Hamnet (nie, nie je to preklep) o Shakespearovi. Poprípade Hilary Mantel, tiež píše o Henrichovi VIII, ale z pohľadu jeho radcu.

annabelka
15. jún 2024

Práve čítam sériu Wavesbury od českého autora Davida Navaru, odporúčam.
https://www.databazeknih.cz/serie/wavesbury-9528