Oplatí sa kupovať knihy v Prahe?
Ahojte, v koncom mája idem do Prahy a čítala som niekde, že kupujú ľudia knihy v Prahe. Oplatí sa ich tam kupovať? Maju lepšiu cenu? A nájdem tam aj knihy po slovensky?
ja som zvykla nakupovat v Prahe knihy, ale tak pred 20 rokmi, ked u nas nebol taky dobry vyber knih, ale teraz by mi to ani nenapadlo, ved u nas kupis vsetko + tie antikvariaty Knihobot, Restorio, fakt nie je dovod tam nakupovat
aj ked oni nemaju DPH na knihy, takze zrejme budu trochu lacnejsie, ale ja kupujem knihy za poukazky, takze mne sa to aj tak neoplati
Ak kupujem knihy v Prahe, tak len v antikvariátoch. A nejde o beletriu, ale o staré knihy (19. stor., prvá polovica 20. stor.), teda skôr o zberateľské kúsky, prípadne odbornú literatúru, ktorá je u nás ťažšie zohnateľná (alebo sa nedá zohnať). Neviem, ako v bežných kníhkupectvách, ale v antikvariátoch sa sem-tam objaví aj slovenská kniha, ale nie sú to celé regály (snáď ani polica). Moja skúsenosť je, že bežní Česi (a najmä mladšia generácia) už ani slovensky veľmi nerozumejú, nieto aby ešte čítali slovenské knihy... Kedysi bola v Prahe predajňa Slovenská kniha, ale netuším , či by to tam bolo lacnejšie.
Nejlevnejsi a najlacnejšie knihy, sú jedna a ta istá spoločnost - libristo, ešte aj stránku majú rovnakú, áno majú aj slovenské tituly , ťahajú zo skladov , nemusíš kupovať po česky
Ak kupujem knihy v Prahe, tak len v antikvariátoch. A nejde o beletriu, ale o staré knihy (19. stor., prvá polovica 20. stor.), teda skôr o zberateľské kúsky, prípadne odbornú literatúru, ktorá je u nás ťažšie zohnateľná (alebo sa nedá zohnať). Neviem, ako v bežných kníhkupectvách, ale v antikvariátoch sa sem-tam objaví aj slovenská kniha, ale nie sú to celé regály (snáď ani polica). Moja skúsenosť je, že bežní Česi (a najmä mladšia generácia) už ani slovensky veľmi nerozumejú, nieto aby ešte čítali slovenské knihy... Kedysi bola v Prahe predajňa Slovenská kniha, ale netuším , či by to tam bolo lacnejšie.
@ivanaks Bohužiaľ, tá Slovenská kniha bola pred niekoľkými rokmi zrušená.

Obcas nieco kupim v Levne knihy, kedze mne knihy v cestine neprekazaju ani neviem c maju aj slovenske. V Luxore maju aj slovensku sekciu