icon

Oplatí sa kupovať knihy v Prahe?

dqqq
3. máj 2025

Ahojte, v koncom mája idem do Prahy a čítala som niekde, že kupujú ľudia knihy v Prahe. Oplatí sa ich tam kupovať? Maju lepšiu cenu? A nájdem tam aj knihy po slovensky?

viestta
3. máj 2025

Obcas nieco kupim v Levne knihy, kedze mne knihy v cestine neprekazaju ani neviem c maju aj slovenske. V Luxore maju aj slovensku sekciu

majka2959
3. máj 2025

@dqqq V Levných knihách majú iba české a anglické knihy. Myslím si, že na Slovensku sú knihy lacnejšie, tipujem podľa vyhľadávania, ale môže sa stať, že zrovna nejaký titul bude lacnejší v Česku.

sissy27
3. máj 2025

@dqqq preboha ved internet ocividne mas, tak si otvor stranku ceskeho knihkupectva a porovnaj si ceny.

liz_lemon
3. máj 2025

ja som zvykla nakupovat v Prahe knihy, ale tak pred 20 rokmi, ked u nas nebol taky dobry vyber knih, ale teraz by mi to ani nenapadlo, ved u nas kupis vsetko + tie antikvariaty Knihobot, Restorio, fakt nie je dovod tam nakupovat
aj ked oni nemaju DPH na knihy, takze zrejme budu trochu lacnejsie, ale ja kupujem knihy za poukazky, takze mne sa to aj tak neoplati

ivanaks
3. máj 2025

Ak kupujem knihy v Prahe, tak len v antikvariátoch. A nejde o beletriu, ale o staré knihy (19. stor., prvá polovica 20. stor.), teda skôr o zberateľské kúsky, prípadne odbornú literatúru, ktorá je u nás ťažšie zohnateľná (alebo sa nedá zohnať). Neviem, ako v bežných kníhkupectvách, ale v antikvariátoch sa sem-tam objaví aj slovenská kniha, ale nie sú to celé regály (snáď ani polica). Moja skúsenosť je, že bežní Česi (a najmä mladšia generácia) už ani slovensky veľmi nerozumejú, nieto aby ešte čítali slovenské knihy... Kedysi bola v Prahe predajňa Slovenská kniha, ale netuším , či by to tam bolo lacnejšie.

fem
3. máj 2025

Nejlevnejsi a najlacnejšie knihy, sú jedna a ta istá spoločnost - libristo, ešte aj stránku majú rovnakú, áno majú aj slovenské tituly , ťahajú zo skladov , nemusíš kupovať po česky

majka2959
3. máj 2025
@ivanaks

Ak kupujem knihy v Prahe, tak len v antikvariátoch. A nejde o beletriu, ale o staré knihy (19. stor., prvá polovica 20. stor.), teda skôr o zberateľské kúsky, prípadne odbornú literatúru, ktorá je u nás ťažšie zohnateľná (alebo sa nedá zohnať). Neviem, ako v bežných kníhkupectvách, ale v antikvariátoch sa sem-tam objaví aj slovenská kniha, ale nie sú to celé regály (snáď ani polica). Moja skúsenosť je, že bežní Česi (a najmä mladšia generácia) už ani slovensky veľmi nerozumejú, nieto aby ešte čítali slovenské knihy... Kedysi bola v Prahe predajňa Slovenská kniha, ale netuším , či by to tam bolo lacnejšie.

@ivanaks Bohužiaľ, tá Slovenská kniha bola pred niekoľkými rokmi zrušená.