Sklamala vás populárna kniha? Podeľte sa o skúsenosti!
Ahojte.
Mate nejaku knihu, okolo ktorej bolo velke „halo”, vsade ste ju videli, vela sa o nej hovorilo, aka je super a kazdy ju cital, chvalil a vam prisla strasne slaba? Ak ano, aka kniha?
50 odtienov sivej, som ledva docitala prvu cast. Tiez som bola sklamana z odporucaneho stoparovho sprievodcu po galaxii a prvotnej scifi Nadacia. Alebo taka Sluzka od Lasicovej, co bola aj sfilmovana. Velmi zle sa mi to citalo
Coelho ako autor. A potom necitatelna je pre mňa Hlava XXII nikdy sa nedostanem ďalej ako po stranu 20
@nikuska744 sme dve
Sice tu pisete vaznejsie zanre, ale tak musim pridat, ze som si kupila par knih o peceni zakuskov a to som teda horko olutovala a ceresnicka na torte bol recept kupne listkove cesto nakrajeme na kocky, potrieme nutelou, prelozime a dame piect 😵💫
Ja som raz čítala denník obyčajnej ženy a celý čas som bola v tom ze je to podľa skutočnej udalosti a snáď na poslednej strane som zistila ze to bola fikcia 😅
Zaklínač (hry a seriál mám rada), Da Vinciho kód, krásna Catherine. Viac mi teraz nepríde na um.
Posledne Karikovky (okrem Hlad a Smäd), čisté trápenie, filozofovanie, nuda, nedočítala som ich ... Už mu ide asi skôr o kvantitu ako kvalitu 😕
joj a ešte ma sklamala 1984, to sa mi zle čítalo, dala som 10 strán 🤭ale tomu dám šancu ešte
Ja som čítala Kde si sa vydala... A páčila sa mi. Mám rada, tu dobu, v ktorej sa to odohrávalo, za mňa v pohode .
Tiež si myslím, že Malý princ je poriadne preceňovaný.....
Vyslovene sklamanie bola kniha Vzdelaná, už rok mi chýba dočítať posledných 30 strán.....
ale celkom srandovne sa mi číta že niekto nemá rád tú a tú rozprávkovú knihu alebo fantasy - veď to potom nie je v tej konkrétnej knihe alebo v autorovi - ale v žánri …
@nikuska744 nie si sama, ja tiež nemám prečítanú ani jednu časť, z filmu som videla iba ukážky a teda toto nie.
Ďalší je Pán prsteňov knihy ani náhodu, ale filmy mám rada.
Úplne opačne sú na tom Hry o život. Knihu som prečítala už asi 20x, ale filmy som nikdy nedopozerala do konca. Nebavili ma
A tiež aj Da Vinciho kód. Tiež to bolo poriadne haló a teda neviem prečo. Stratila som sa po 40 stranách 🙂
Alebo Zlodejka kníh má tiež neoslovila a pritom knihy s tematikou 2.sv mám rada.
A posledné čo som čítala bola kniha Posledné zelené údolie a ta má celkom milo prekvapila.
Kde si sa vydala....mi prišla ako taká oddychová. Ale tiež som si pri nej párkrát poplakala. Prišlo mi to tak ľúto, ako museli dvaja ľudia spolu prežiť celý život aj napriek tomu, že k sebe nič necítili, ale rodičia mali polia vedľa seba a aby bolo viac, tak nech sa mladi zoberú....A možno to bolo len kvôli PMS 😄
Haha, ako som sa pobavila na všetkých príspevkoch 🙂)) v dobrom samozrejme, z každého jedného príspevku normálne cez obrazovku cítim ako presakuje trápenie, nuda, znechutenie, zbytočnosť, stratu času 🤭
Omylom som sa potrápila nad Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj, lebo toľko dobrých recenzií sa predsa nemôže mýliť. Ale bolo cítiť od začiatku slabotu.
Nádherné, koľko ľudí, toľko kníh 🫀
Slúžka od Lasicovej. Hneď som ju predala po pár stranách
Kde si sa vydala... co je to zac? Videla som vela odporucani na nu
@rude_baby Karika, áno, presne, úplne som zabudla! Konkrétne knižka Priepasť. Ja som pochopila pointu, dokonca mi prišla aj desivá a na konci som ju odhodila, že nie nie nie, táto bola dosť creepy ALE!!! Napriek tomu, a teraz !!!spoiler!!!: približne už v strede som mala chuť toho chlapa hodiť do tej priepasti ja, s hurónskym smiechom, že naaaaaaa, a bude pokoj 😅
No mne sa to stalo v živote len raz a to hneď teraz nedávno 🙏😅
Prosím pekne, kniha “Tajomstva šťastných rodín”.
Super názov 👌 super popis 👌 super recenzie 👌ale tu knihu som čítala úplne násilím a len preto, že som za ňu dala 20€.😂😂 Z obsahu som bola sklamaná úplne, tak nepoužiteľná a nudná kniha, že fakt neviem kto napísal toľko dobrých recenzií 🤯 Lebo do bežného života neaplikovateľna.
@nikuska744 Ja som ani nikdy v živote film nevidela!…Nikdy!
@lenkasarka sme dve, Harry Potter, aj Pán prsteňov ma úplne obišiel 😄
Šeptuchy, Žitkovské bohyne, 50 odtieňov sivej (kamarátka ma nahovorila, ani som nedočítala 1. diel), novšie knihy od Grishama, Pavol Hirax Baričák- Šlabikár šťastia+ Mikuláš Štefan- Odkaz slnečnice= pre mňa znôška toxického pozitivizmu, možno práve preto, že sú to také slabé odvary a parafrázy kvalitnejších autorov východných filizofií, Banáš patrí do tejto kategórie tiež 🤨
Hannah Hauserová- Nastartujte svou štítnou žlázu= neskutočne nezaujímavá, žiadne informácie "k veci" pritom nikdy som nemala problém s knihami z oblasti medicíny aj v cudzom jazyku (tie som zhltla za 3 dni...)
Nikdy som nepochopila glorifikáciu okolo kníh Hany Lasicovej a Tamary Heribanovej 🤷♀️
mne sa Malý princ páčil, ale čítala som ju ešte v puberte... Harry Potter a Pán prsteňov sú pre mňa trochu veľmi creepy podľa mňa nevhodné pre malé deti, ale po rokoch som si pozrela film a celkom dobre to bolo natočené ale od Rowlingovej sa mi oveľa viac páčia Fantastické zvery ako HP
inak ten názov Kde si sa vydala tam si mlieko pýtaj ma strašne rozčuľuje... príde mi strašne ponižujúci ani neviem prečo 🙂 knihu som nečítala 🙂
Mas pravdu, zo zaciatku sa dej rozvetvuje, rozoberajú sa vztahy a postupne sa z toho stava len akysi zoznam osob. Ale! Mna velmi dojal pribeh mladej zeny, ktoru vydali proti jej voli, porodila deti o ktore sa musela starat a nemala ako. Zrazu sa jej ti, ktori ju do manzelstva nahnali, otocili o 360 stupnov a odmietli jej pomoc. To, ze sa zo zufalstva obesila, mnou otriaslo.
@lucka_ke Svokra nechcela dať mlieko svojej neveste, a poslala ju za jej matkou. A matka jej tiež nedala nič a povedala: Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj. Chúďa žena, nemala svojim štyrom deťom, čo dať jesť a obesila sa. Tej žene, (volala sa Františka) sa najbližší otočili chrbtom, lebo sa prespala. Rodina sa cítila zahanbená, že všetci na nich ukazujú prstom. Kniha je super, aj som si poplakala. Mimochodom v dnešnej dobe je už prespatá, každá druhá....

@liusa82 určite by si ho zamilovala.