Tajomné knižnice Martinus - súťaž
Ahojte hráte niekto Tajomné kniznice od Martinusu? Mám rada martinusacke súťaže 🤣
Čo vravíte na dnešné indície? Môžme si poradiť 🙂
@sashenocka007 no ja som dnes mimo dám kávu možno mi to dojde 🙂
No dnes som stratená 🫤
ja som dnes mimo, par tipov som mala, ale zjavne nespravnych.
Dievcata, nedate nejaku napovedu?
Ani mňa dnes nenapada
@pietra hlavna postava vo vacsine bajok
ja tiež čo som pozadávala zatiaľ všetko zle. Idem na kávu a snáď mi to potom dopne
mám to, ty brďo ja len zo srandy že či to nebude takáto somarina a ona bola 😂. toto by som nečakala
Síce som nemyslela konkrétne na tú, ktorá je v odpovedi, iba všeobecne
Zvieratko z lesa ženského rodu
@kvetinka75 presne!!!! akoze pozeram na tie bajky, nula bodov a potom len tak som tam tresla..... Dala som to na treti pokus, L a Z mi prisli dolezitejsi ;)
Tak dnes by ma to nenapadlo bez napovedy z tadiaľto lebo úplne od veci :D
@kaktusik007 mne tiež. Tak som skúšala až nakoniec som prišla na to kto je asi najdôležitejší. V prvom momente som si spomenula na staré grécke báje a povesti a išla som úplne zlým smerom. Potom mi napadlo že veď si povedz čo je bájka a už som vedela že ktorým smerom sa asi poberať , už len tipnúť to správne ,,stvorenie,,
Omg aká somarina a ráno ma presne toto napadlo, ale tak hovorím si ze tato asi knižnicu nemá:D
@simca06022011 no presne.
Pri vesmire a prefikanych bajkach mi hned napadla ona, ale tiez to, ze ta by kniznicu nemala , tak som dala jeho...😅 ..
Ako som isla spat tak som rozmyslala kto by to mohol byt a napadla ma aj uvedena kniha ale ista som si bola az ked som si precitala vase spravy 😃 Som zvedava ci tam bude neskor aj indicia kvetiny.
Podľa mňa úplne jednoznačné indície 👍Na nočnej mi ju aj hrali v rádiu v podaní J. K., že aká náhoda 😁
Nooo, zatiaľ dumám...
uvidíme počas dňa ☕
Ja uz viem 😉 je to prefikane
Mááám to!
akurát som skôr tipla krotiteľa... až potom...
Tak dnes úžasná a múdra postava, a nádherný príbeh určite by si ho mal každý prečítať, ma veľa krásnych myšlienok 🙂
Čítam vaše nápovedy a nemám žiadne tušenie 😭 môže mi to niekto hodiť do správy? Ďakujem 🥺
@eni0307 bájka o havranovi čo mal v zobáku syr a prišlo k nemu jedno zviera
@eni0307 si prefíkaná ako .....
veľmi jednoduché indicie - prefíkanosť, postava je v skoro v každej rozprávke .. a hlavne je to postava z knižky, ktorú snáď pozná každý aj je o tom pieseň
Postavou je dnes zviera, žije v lese.
Presne, top knižka, povinné čítanie pre každého 🙂
@zuzana111984 mňa vôbec nenapadlo, že by mohla byť postava zviera, tak som skúšala všetko možné. Začala som gréckou mytologiou - veď báje - bájky. Až potom mi docvaklo, že veď sú to bájky a ktorým smerom treba ísť. A potom to už bolo jednoduché.
Tak dnes by som to bez vas neuhadla dievcata. Dakujem ❤️

@hanneli presne 😊