icon

Zdroje pre mamičky

17. mar 2023

Mamičky, ktoré sa trošku orientujete v odborných textoch. Kde mám hľadať odborné články ohľadom výchovy a vývoja dieťaťa? Nemám rada PubMed a iné bibliografické dtb. ako zdroj informácií, lebo je to ma dlho s tým, ale rada by som sa v tejto oblasti vzdelavala. Je nejaká stránka, kľudne aj platená, kde sa pravidelne pridávajú nové poznatky, sú tam zhrnuté optimálne postupy výchova a toho, čo najviac deťom prospieva a naopak škodí? Viem, že sa niektoré asi budete chytat za hlavu a budete si myslieť, že idem dieťa hermeticky uzavrieť a podľa tabuľky vychovať, ale tak to nie je. Viem, že nikdy nebudem všetko môcť robiť na 100% a som s tým zmierená. Ale napríklad nedávno som čítala, že púšťanie vážnej hudby ma dobrý vplyv na kognitívny vývoj dieťaťa a veľmi ma to zaujalo. Alebo rôzne novorodenecké cvičenia, aktivity pre batoľatá ich negatíva a benefity a tak. Veľmi ma táto téma zaujala, chcem sa v tej oblasti len vzdelat v rámci voľného času.

ivangeline
17. mar 2023

Ja by som hladala anglicky,ked vies jazyk. Je aj otvorena kniznica online napr. (openlibrary) Ja mam pristup aj do univerzitnych kniznic,kde su eseje/clanky/studie..a celkovo viac moznosti a zdrojov.