icon

Ako úspešne plánovať svadbu?

natalia46
28. feb 2026

Ahojte nevesty. Chcem sa vás spýtať – ako si organizujete plánovanie svadby? Máte papierový plánovač, klasický zošit, alebo všetko riešite digitálne?
Ja som na začiatku mala milión poznámok všade možne 🙈 a zistila som, že pri rozpočte a počtoch hostí sa mi veci často menia. Nakoniec som si všetko hodila do jednej tabuľky (rozpočet, hostí, zasadací poriadok, nápoje, koláče, harmonogram) a brutálne mi to pomohlo mať prehľad. Najlepšie bolo, že keď sa niečo zmenilo, nemusela som škrtat – len som prepísala číslo a všetko sa prepočítalo.
Zaujíma ma, čo sa najviac osvedčilo vám? Čo vám najviac uľahčilo plánovanie? 😊

anonym_3bb47c
28. feb 2026

Excel tabulka a este nejaka tabulka co ma apple lebo muz ma mac, to sme si zdielali a tak som robila cez telefon.
Presne, nech nam to same prepocita a len sme si prepisovali pocty jednotlivych poloziek ako alkohol (kupovali sme sami), menu v restauracii lebo sa nam menil pocet hosti a veci ako darceky a pierka a pod (ktore som robila ja).

anonym_a78b86
28. feb 2026

@natalia46 môj ty bože.. svadbu som mala pred 20 rokmi a nemala som ani papierový plánovač, ani diár. Všetko som si pamätala. Odporúčam tabuľu na stenu a tam si všetko písat.

anonym_be9969
28. feb 2026

tiež som nemala nič ani excel ani papierové , môj mobil v tej dobe .ale Max funkciu kalkulačky. Dokonca ani zasadací poriadok. Naša rodina pri jednom stole, mužova pri druhom a kamaráti pri treťom. Dokonca som nemala ani čepcenie ani žiaden priblblí program pred 4tou ráno odišli iba rodiny s malými deťmi a dôchodcovia.
Do dnes si pamätám ako mi kameraman hovoril že už dávno nebol na svadbe s tak dobrou náladou vedel výstrihnut iba minimum z videa

anonym_cb6c73
28. feb 2026
@anonym_a78b86

@natalia46 môj ty bože.. svadbu som mala pred 20 rokmi a nemala som ani papierový plánovač, ani diár. Všetko som si pamätala. Odporúčam tabuľu na stenu a tam si všetko písat.

@anonym_a78b86 moj ty boze, si dokonalá ze si to zvládla. Mas nas obdiv.
Všetky čísla, kontakty.. super pamat

anonym_7c2e3e
28. feb 2026
@anonym_cb6c73

@anonym_a78b86 moj ty boze, si dokonalá ze si to zvládla. Mas nas obdiv.
Všetky čísla, kontakty.. super pamat

@anonym_cb6c73 tak aj vizitky existuju- netreba si cisla pamatat. Ja Ti neviem, tiez som to nemusela do tabulky pisat. Vserko som dohodla na supu, do.mesiaca svadba bola, co som mala akoze spisovat?

anonym_dc34d4
28. feb 2026

V čase mojej svadby neboli ani mobily. 😀
Bola som veľmi mladá tak som si pamätala.

anonym_a78b86
28. feb 2026
@anonym_7c2e3e

@anonym_cb6c73 tak aj vizitky existuju- netreba si cisla pamatat. Ja Ti neviem, tiez som to nemusela do tabulky pisat. Vserko som dohodla na supu, do.mesiaca svadba bola, co som mala akoze spisovat?

@anonym_7c2e3e presne tak, o ruku ma požiadal v decembri a na začiatku marca bola svadba. Zavolať, kadernícke, vizážistke, fotografovi nebol problém. Kvetinárstvo, cukráreň a miesto hostiny sme navštívili osobne, samozrejme, že kontakt sme si uložili do mobilu. Šaty a oblek, veci s tým súvisiace sme kúpili, požičali v pohode, obrúčky tiež a čo som mala spisovať?

armygirl1
28. feb 2026

Nemala som žiadny plán, nechala som to na sestry. Odporúčam 😅

natalia46
autor
1. mar 2026
@anonym_a78b86

@anonym_a78b86 Rozumiem a je obdivuhodné, že ste to zvládli bez plánovača.
Dnes sa však veľa vecí zmenilo – ceny sú inde a je veľmi jednoduché zaplatiť výrazne viac, než človek pôvodne plánoval. Už len pri rozpočte sa sumy rýchlo nazbierajú, preto si mnohé nevesty radšej strážia prehľad výdavkov.
Často je dnes aj viac hostí a treba riešiť zasadací poriadok, kapacity stolov či množstvo alkoholu, aby sa nestalo, že niečo dôjde alebo naopak ostane zbytočne veľa.
A nie každá nevesta má možnosť venovať sa plánovaniu naplno – veľa z nás popri tom pracuje, niektoré už majú deti, iné ešte študujú. Mať všetko prehľadne na jednom mieste pomáha, aby človek nemusel myslieť na svadbu 24/7 a mohol fungovať aj v bežnom živote.
Je super, že vám stačila tabuľa na stene 🙂

zuzandela
1. mar 2026

@natalia46 zosit zo strankami ktore idu vytrhnut 😂
ked nieco nesedi,vytrhnem a pisem odznova,alebo skrtam a pisem znova
vraj je to tak ze ked clovek pise sam rukou,tak si viac aj zapamata veci 🙂

anonym_a78b86
1. mar 2026
@natalia46

@anonym_a78b86 Rozumiem a je obdivuhodné, že ste to zvládli bez plánovača.
Dnes sa však veľa vecí zmenilo – ceny sú inde a je veľmi jednoduché zaplatiť výrazne viac, než človek pôvodne plánoval. Už len pri rozpočte sa sumy rýchlo nazbierajú, preto si mnohé nevesty radšej strážia prehľad výdavkov.
Často je dnes aj viac hostí a treba riešiť zasadací poriadok, kapacity stolov či množstvo alkoholu, aby sa nestalo, že niečo dôjde alebo naopak ostane zbytočne veľa.
A nie každá nevesta má možnosť venovať sa plánovaniu naplno – veľa z nás popri tom pracuje, niektoré už majú deti, iné ešte študujú. Mať všetko prehľadne na jednom mieste pomáha, aby človek nemusel myslieť na svadbu 24/7 a mohol fungovať aj v bežnom živote.
Je super, že vám stačila tabuľa na stene 🙂

@natalia46 čítaj s porozumením, ja som nemala tabuľu na stene... 😆 Tiez som pracovala a vybavovala stavebné povolenie na dom, takze, nežila som iba svadbou 🙂.

zuzandela
2. mar 2026

mna by napriklad zaujimalo,ako ste riesili/zvladali riesenie svadby a popritom nova praca?
lebo mne sa to tak prihodilo ze ma prijali hned den po pohovore a o par dni som dostala otazku ci sa vydam? 😂 takze to teraz mam 2v1