icon

Je normálne zakázať partnerku na svadbe?

Dnes o 16:21

Ahojte, potrebujem radu. S priateľom sme spolu 2,5 roka, máme stabilný vzťah. Keď sme boli spolu nejakých 10 mesiacov, bola som pozvaná na svadbu jeho tety, tak som s ním šla. V lete bude mať svadbu jeho bratranec, s ktorým sa aj osobne poznám. Povahovo sme si moc nesadli, ale máme neutrálny vzťah. Je rovnako starý ako môj priateľ a jeho partnerka je o 8 rokov staršia ako on. Priateľ mi povedal, že jeho bratranec ma chcel pozvať ako partnerku môjho priateľa, ale jeho nastávajúca s tým nesúhlasí a je vrcholne proti tomu, aby som bola na ich svadbe, pretože ona ma osobne nepozná a nevidí dôvod, prečo by mala platiť navyše za osobu, s ktorou nič nemá. Priateľ je z toho na prášky, pretože nevie, čo tam bude sám robiť. A ja neviem, ako sa mám zachovať a či mi má vadiť, ak tam pôjde bezo mňa alebo nie. Mňa to samozrejme veľmi mrzí, ak sa to nezmení, ale neviem, aký postoj mám zaujať aj voči priateľovi. Ďakujem za každé rady.

Strana
z3
viestta
Dnes o 16:22

je to ich svadba, ich pravidla, neostane ti nic ine ako to akceptovat

marsmykkok
Dnes o 16:24

@anonym_autor Pozri no, svadba je drahá a chcú minimalizovať počet hostí. Naozaj bez teba nebude vedieť priateľ čo tam bude robiť, čo je tvoj cecok? Proste treba sa pozrieť racionálne na to že ťa tam nechcú kvôli financiám a partner sa hádam bude mať o čom baviť so svojou rodinou a poradí si aj bez teba či? Teda by som nebola ako malé trucovité decko čo nedostalo hračku na pieskovisku v podobe zábavy na svadbe a podporila priateľa nech ide ak ho pozvali...

anonym_347288
Dnes o 16:25

Akože okej je to ich svadba , ALE podľa mňa tvoj priateľ alebo co ti je podľa mňa už keď ste spolu tak by tam nemal ísť bez teba. Ja osobne by som sa nahnevala ale ty predpokladám by si bez neho niekam nešla ci ?

lindous
Dnes o 16:27

Je na každom či pozvánky dáva +1 alebo nie, síce kamoškam, ale bola som už takto, že pozvanie nebolo s partnermi… pri bratrancovi, s ktorým sa aj poznáte mi to príde ale vcelku blbé, hlavne keď on ťa pozvať chcel, ale je to ich rozhodnutie… no v konečnom dôsledku by mi nevadilo, keby partner bezo mňa išiel, zabaví sa s rodinou, bude tam poznať ľudí, čiže na jeho mieste by som sa nebála čo tam budem robiť

enmery
Dnes o 16:28

Tvoj priateľ s tým nič nemá preboha. Dúfam, že sa neplánuješ uraziť naňho. Je to rozhodnutie jeho bratranca a jeho nastávajúcej a tak to treba akceptovať a nie robiť dusno priateľovi, ak tam pôjde. Aj ty raz budeš chcieť mať svadbu podľa seba a s ľuďmi, ktorých tam chceš.

ivik4
Dnes o 16:29

Mne by nebolo luto ze ma tam nechce niekto kto ma nepozna a rovnako by som bola ok keby siel frajer bezo mna 🙂

anonym_f657d0

priatel je na prasky? vazne? No co asi bude na svdabe robit.. Pit, jest, tancovat

anonym_95b1f6

@anonym_autor no hlavne by som priateľa nedávala do pozície a teraz si vyber , buď ja alebo svadba
Je to blbé, aj keď s tým obaja nesúhlasíte , doma si pofrflite, on nech zo slušnosti ide a nerobte si dusno

zmrzlinka2021
Dnes o 16:31

@anonym_autor

Tvoj priateľ by tam bez teba nemal ísť.

Ty máš byť u neho na prvom mieste, ty si jeho budúca žena.

enmery
Dnes o 16:33
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Tvoj priateľ by tam bez teba nemal ísť.

Ty máš byť u neho na prvom mieste, ty si jeho budúca žena.

@zmrzlinka2021 A presne takto vznikajú v rodinách až generačné problémy kvôli totálnej kravine.

anonym_426899
Dnes o 16:35

Ja byt na partherovom mieste, povedala by som, ze ma to mrzí voči tebe, ale išla by som. A pobedala by som to aj pred bratrancom

zmrzlinka2021
Dnes o 16:35
@enmery

@zmrzlinka2021 A presne takto vznikajú v rodinách až generačné problémy kvôli totálnej kravine.

@enmery nedramatizvat. Len sa poďakovať a ospravedlniť. Žiadny hnev. Proste to plne rešpektujeme, prídeme do kostola a prajeme príjemnú hostinu

anonym_6efc4c
Dnes o 16:37

Ich svadba… ich hostia. Priatel pokial sa neciti na to travit tam cas moze ist na otocku, nieco zjest, nieco vypit a vyparit sa, pripadne len ist potriast rukou … alebo ostat aj celu noc … nic sa nedeje. Ked budete robit svadbu vy, tiez pozvete len toho, koho budete chciet …

marsmykkok
Dnes o 16:38

@anonym_autor A hlavne proste netreba to brať osobne, je to čisto racionálne rozhodnutie, nepozná ťa, takže ak majú nejaký budget na svadbu a proste často je to tak, že zoznam je oveľa dlhší koho sa patrí pozvať a s kým a teda nejako racionálne sa musí potom vyškrtávať. Nepozná ťa, tak vybrala aj teba medzi inými, práve preto že ťa nepozná je to neosobné, iné by bolo keby ťa pozná, to by mohlo byť aj preto že ťa nemusí. Možno sa raz nejako spoznáte a možno si s ňou aj sadnete a budete si veľmi blízke-ktovie, proste netreba byť ako trucovité decko a brať to racionálne že nejako ten zoznam musia zmenšiť...

anonym_85d25f
Dnes o 16:38

Hanby som to v pohode prežila. Tak sa priateľ bude zabávať so svojimi príbuznými, ty pôjdeš von s kamoškami, kolegyňami
Je to ich svadba, oni si určujú koho tam chcú a koho nie

enmery
Dnes o 16:44
@zmrzlinka2021

@enmery nedramatizvat. Len sa poďakovať a ospravedlniť. Žiadny hnev. Proste to plne rešpektujeme, prídeme do kostola a prajeme príjemnú hostinu

@zmrzlinka2021 Práve týmto to dramatizuješ, je to jeho bratranec, ktorého pozná od detstva. Je to ich svadba, nie svadba autorky. Aké majú budúci manželia dôvody je nepodstatné, on sa môže zabaviť s rodinou, či teraz bez nej nepôjde už ani na wc?Takto fakt vznikajú zbytočne problémy vo vzťahoch v rodinách.

ku_uk
Dnes o 16:44

A koľko máš rokov?

anonym_f6fc63
Dnes o 16:47
@anonym_347288

Akože okej je to ich svadba , ALE podľa mňa tvoj priateľ alebo co ti je podľa mňa už keď ste spolu tak by tam nemal ísť bez teba. Ja osobne by som sa nahnevala ale ty predpokladám by si bez neho niekam nešla ci ?

@anonym_347288 A ty si z ktoreho storocia prisla? 😀

zuzubb007
Dnes o 16:48

Normálka ak chce nech ide ak nechce nech nejde, ty si užiješ aspoň voľný deň pre seba, nechápem čo z toho robíte haló, nechce nechce jej svadba jej pravidlá treba to akceptovať

anonym_eb0927
Dnes o 16:50

Tak mu povedzte, ze date dobry dar - tak 200€/osoba cize ako par 400€ aj dar budu mat aj menu si zaplatite. A mozno sa im to bude pozdavat a im aj pocty vyjdu. Lebo ak idete dvaja a date im do obalky 50€ tak je jasne preco sa tomu nevesta brani a rata kazdeho noveho hosta

secret.lucia
Dnes o 16:51

Povznes sa nad to ...
Ale spomen si keď budeš plánovať Vašu svadbu. Vtedy budú platiť tvoje pravidlá.
Tiež ľudí ktorých nepoznáš, nepozveš. 🤗

anonym_e46f87
Dnes o 16:53
@anonym_eb0927

Tak mu povedzte, ze date dobry dar - tak 200€/osoba cize ako par 400€ aj dar budu mat aj menu si zaplatite. A mozno sa im to bude pozdavat a im aj pocty vyjdu. Lebo ak idete dvaja a date im do obalky 50€ tak je jasne preco sa tomu nevesta brani a rata kazdeho noveho hosta

@anonym_eb0927 na svadbe, kam som si musela kúpiť "vstupenku" a viem, že ma tam nechceli, by som sa naozaj dobre necítila...

anonym_eb0927
Dnes o 16:54
@anonym_e46f87

@anonym_eb0927 na svadbe, kam som si musela kúpiť "vstupenku" a viem, že ma tam nechceli, by som sa naozaj dobre necítila...

@anonym_e46f87 no jo ale tiez dostat pozvanku na svadbu a zobrat pomaly aj susedovie deti aby si to uzili a dat ako dar 50€ to je tiez poroadne od veci

anonym_e46f87
Dnes o 16:56
@anonym_eb0927

@anonym_e46f87 no jo ale tiez dostat pozvanku na svadbu a zobrat pomaly aj susedovie deti aby si to uzili a dat ako dar 50€ to je tiez poroadne od veci

@anonym_eb0927 A autorka niekde píše, že by im dali 50€ za 2 osoby ?? My sme na našu svadbu naozaj nepozývali podľa toho, kto dá viac do obálky, ale podľa toho s kým si chcem náš deň užiť

anonym_e224bb
Dnes o 16:57

Áno, podľa mňa je normálne nepozvať na svadbu osobu ktorú som v živote ani len nevidela.

anonym_eb0927
Dnes o 16:58
@anonym_e46f87

@anonym_eb0927 A autorka niekde píše, že by im dali 50€ za 2 osoby ?? My sme na našu svadbu naozaj nepozývali podľa toho, kto dá viac do obálky, ale podľa toho s kým si chcem náš deň užiť

@anonym_e46f87 to je take mk-ovske

anonym_e46f87
Dnes o 17:02
@anonym_eb0927

@anonym_e46f87 to je take mk-ovske

@anonym_eb0927 modrokoníkovské je skôr radšej neísť na svadbu ak nemôžem dať aspoň 500€, lebo by som sa hanbila... nám sa náklady nevrátili, keďže svadba bola malá a veľa vecí má rovnakú sumu, či tam bude 20 alebo 120 ľudí a nemenila by som nič... táto diskusia však nie je o peniazoch, autorka pozvanie nedostala, takže nemusí rozmýšľať, koľko dať do obálky, čiže je úplne zbytočne nad tým polemizovať a riešiť to tu...k pôvodnému komentu, jednoducho by mi bolo trápne sa doprosovať pozvania, s tým že si to zaplatím

marsmykkok
Dnes o 17:03

To je proste o tom rešpekte, že je to deň mladomanželov a ľudia majú problém rešpektovať ich želania a myslia iba na seba ako by to bol ICH deň a nech sa zabaví celá rodina aj so psom a mačkou a susedovými deťmi. Rovnako ako napríklad ak budúci mladomanželia nechcú mať na svadbe malé deti, väčšina sa sebecky urazí a nejde lebo ICH deti sa tam nezabavia tak nepôjdu. Pričom je to často aj o tom, že sú ľudia čo im nerobí krik a plač detí dobre a preto ak sú na to citliví nechcú ich tam mať. Alebo proste pozvú napríklad krstnú mamu, ale druhého súrodenca nie a čo teraz nepôjde tam krstná mama ak jej súrodenec nejde? Lebo proste ak by sa mali pozývať všetci okolo to by bola na svadbe polka Slovenska a kto by to zaplatil ak netlačia budúci manželia peniaze na tlačiarni?

motylik2559
Dnes o 17:04

@anonym_autor Ahoj, a preco by ti malo vadit, ze by siel na svatbu, kde on patri do vlastnej rodiny?🤔 Tak toto som este nepocula😄🤷‍♀️ prepac. No ale dam ti priklad, minuly rok kamoska tiez takto nebola pozvana na svatbu v priatelovej rodine a ta ho tam doslova este vyhanala,ze preco by sa s rodinou nezabavil🙂😄 A ona nakoniec zorganizovala, spravili sme si na ten podvecer babsku jazdu s kamoskami co sa pozname a ako dobre nam bolo🙂🤷‍♀️ Zabavil sa jej frajer na svatbe a zabavila sa aj ona, aj vlk syty aj koza cela. Absolutne si nic nevytykali preboha. Autorka nebud ako malá a normalne mu dopraj zabavu. Preco,ze nevies ci by ti to malo vadit?- preco ako by malo? Alebo aky postoj voci nemu zaujat? To co su za otazky? Ved on tam nejde na prietrty, ale na svatbu a zabavi sa s rodinou. A to preco on je hotovy z toho, co tam bude robit?😂 To co ako ma opiciu lasku k vlastnej partnerke? No ja neviem, ale pride mi to akesi uderene, ze on nevie co tam bude a ty nevies ci ti to ma vadit a aky postoj🤦‍♀️ Ved sa chovajte ako dospelí ludia a nie ako adolescenti (este tusim aj oni si davaju väcsiu volnost😁). Takze kliiiiidek, dychaj, dopraj mu to a ty si pripadne sprav svoj program s kamoskami, ak sa ti nechce sediet doma na riti a aspon zabijes v hlave hlupe myslienky a nebudes kazdych 10min cihat na tel. preco nepise😄

lindous
Dnes o 17:05
@anonym_eb0927

@anonym_eb0927 Ak niekoho na svadbe nechcem, tak ho tam nechcem a je jedno koľko ponúkne, nie je to ples, na ktorý predávam lístky 😅

Strana
z3