icon

Majú byť popolnočné svadobné šaty farebné?

Dnes o 15:11

Ahojte žienky, počuli ste niekedy už o tom, že popolnočné svadobné šaty majú byť farebné? Zažila som dnes skúšku svadobných šiat, kde som zháňala aj popolnočné a bolo mi povedané, že tie štandardne nie sú biele ale farbené. Som ja z inej planéty alebo ten salón?

anos18
Dnes o 15:13

@anonym_autor ja som mala červené

anonym_a55b3b
Dnes o 15:13

šaty po polnoci chceš biele? počujem prvý krát. Niekto má kroj, niekto šaty , ale nie biele. To som ešte nevidela. Vždy som videla farebné.

moonlight1210
Dnes o 15:14

Kazda nevesta ma, ake uzna za vhodne. Ak mas v plane biele, daj si biele.

gejb
Dnes o 15:15

@anonym_autor ja som mala biele, inej farby som ešte nevidela. Ale podla mňa je to len a len na tebe.

anonym_a2194b
Dnes o 15:15

@anonym_autor dufam, ze myslis farebne a nie nejake pofarbene😄

maca1984
Dnes o 15:19

Nikdy som nepočula o tom, že majú byť biele.
Ja som mala fialové- k výzdobe. Ale keď chceš biele, daj si biele..

anonym_5e148d

Po polnoci odkladáš biele šaty, lebo už nie si nevesta. Na pol noci na redový tanec si v kroji, v červenom. Po pol noci sa obliekaš do iných šiat, a áno, už to nie sú biele šaty, ale akéjkoľvek inej farby. Rovnako nie čierne. Môžeš ostať v šatách na redovom tanci. Ale už nie si nevesta, už si vydatá pani.

somztohojelen

Ja som o farebných ešte nepočula😅na všetkých svadbách, čo som bola, mali ženy popolnočne biele kratšie šaty😀takže nie ste z iného vesmíru🤣🤗

gejb
Dnes o 15:21

@anonym_autor tak vidíš podľa komentárov že iný kraj iný mrav. Daj si aké chceš 🙂

biba_18

ja som mala modré. dokonca nie šaty ale nohavicový kostym…

selest

Kroj alebo cervene saty sa nosia u nas. Zrejme je vsade ina tradicia..

lindous
Dnes o 15:25

U nás sú tiež bežné červené, ale zažila som aj ine farby alebo biele kratke… ale poznám tak, ze maju byť iné ako biele… no kazda podla seba 😊 ja som sa neprezliekala vôbec, šaty som mala pohodlné a chcela som si ich uzit 😄

anonym_083161
Dnes o 15:29

U nas na "zapade" tiez po polnoci ine saty nez biele, nejakej inej farby

crazy_cat_lady
Dnes o 15:38

Vsak si oblec take, ako chces ty :D

amalka07
Dnes o 15:39

Na Slovensku sú tradíciou farebné šaty, prečo už písali vyššie. Biele šaty sú módou skôr zahraničí, najmä Amerike. A pomaly sa to začalo uchytávať aj u nás

bessie12
Dnes o 15:46

@anonym_autor ja som mala modré. Môžeš si kľudne nechať aj svadobné až do konca. Je to len a len na tebe ako sa rozhodneš.

andreakotesova
Dnes o 15:47

Uz som bola na svadbe, kde nevesta mala do rána pôvodné dlhé biele svadobne saty.

danica2711
Dnes o 16:16

a nie je úplne jedno, čo mali oblečené iné ženy alebo čo SA akože patrí? Obleč si, čo sa páči tebe, je to predsa tvoja svadba

ivicatolic
Dnes o 16:17

@anonym_autor Ako tvrdí salón

anonym_05432a
Dnes o 16:42

Tiež to poznám tak, že do polnoci si nevesta, teda v bielom, po polnoci pani, v šatách inej farby.

anonym_9d836d
Dnes o 16:52

@anonym_autor Ty si nevesta ,je to tvoj veľký deň daj si aké sa to páčia. Väčšinou majú farebné krátke,alebo kroj. To už je na tebe 😊

jaskolka
Dnes o 16:57

Ja tiež poznám tradíciu tak,že do polnoci je nevesta v svadobných bielych šatách a po polnoci už sa prezlieka,lebo už takto symbolicky odkladá status slečny a nevesty. Buď si oblečie kroj na redovy tanec alebo červené šaty,tie som mala aj ja. A potom som si obliekla normálne spoločenské modré šaty,čiže som sa prezliekala 3x😃
Ale zase všetko je na tebe,ak chces mať biele,daj si biele. Ak chces ísť podľa tradície,tak si daj farebné

anonym_9d836d
Dnes o 16:59

@anonym_autor Nevesty si väčšinou volia už niečo v čom sa cítia dobre,uvoľnene aj pekne a mohli do rána tancovať .
Ale ešte stále sú trendy zvyky ako čepčenie ,miestne ľudové kroje a potom sa prezlečie do tretích a už je tak do rána. Na poslednej svadbe čo sme boli mala kroj a po kroji modré. Na ďalšej marhulové..to je výber na Tebe.

valria
Dnes o 17:22

Ja som mala béžový kostým aj po polnoci, lebo žiadnym redovým tancom som nemienila vymáhať od hostí peniaze ani pozornosť;).

crazy_cat_lady
Dnes o 17:24

Ja som si popolnocne kupila take staro ruzove a ani som ich nemala oblecene a bola som az do rana vo svadobnych :D

estellas
Dnes o 18:12

@anonym_autor Na všetkých svadbách čo som bola mali nevesty farebné šaty po polnoci.
U nás sa nosia červené väčšinou.

livsi
Dnes o 18:36

Daj si aké chceš. A nie aké ma ,,má,, a aké musia byt... Mala som biele aj popolnočné. Farebne si môžeš dať hocikedy... Kedy najbližšie si dáš biele šaty. 🙂

anonym_d5ae32
Dnes o 18:47

Po polnoci som ako nevesta (vychod SR) mala biele puzdrové saty po kolena. Kamoska (západ SR) mala dlhé biele padavé.