icon

Mesiac staré dieťa na svadbe - áno/nie

13. okt 2025

Isli by ste? Dieta by bolo v nosici/satke… so sluchadlami na usiach, nekolovalo by na ruky cudzim. Ja mam v tehotenstve ockovanie proti ciernemu kaslu a rsv, zvazujem este covid a chripku.

Strana
z8
anonym_25df66
13. okt 2025

@anonym_autor podla toho ako by som sa citila, po prvom porode po mesiaci som bola este dost zle na tom. Po druhom to bolo lepsie, ale islaby som len najblizsej rodine.

krasneleto
13. okt 2025

@anonym_autor nie, babatko nechajte starym rodicom a svadbu si uzite bez babatka... my sme boli na svadbe do 5/30 ked mala nasa dcera 3 tyzdne... urcite by som netahala dieta na svadbu ...

autor
13. okt 2025
@krasneleto

@anonym_autor nie, babatko nechajte starym rodicom a svadbu si uzite bez babatka... my sme boli na svadbe do 5/30 ked mala nasa dcera 3 tyzdne... urcite by som netahala dieta na svadbu ...

@krasneleto jedni stari rodicia idu tiez, k druhym dieta nedam…

anonym_5ddea0
13. okt 2025

Išla by som bez bábätka, tých pár hodín by som našla stráženie

autor
13. okt 2025
@anonym_25df66

@anonym_autor podla toho ako by som sa citila, po prvom porode po mesiaci som bola este dost zle na tom. Po druhom to bolo lepsie, ale islaby som len najblizsej rodine.

@anonym_25df66 je to sesternica. Skoro ako sestra.

anonym_55ed57
13. okt 2025

@anonym_autor urcite nie

mk22
13. okt 2025

Nie. S mesačným dieťaťom isto nie.

autor
13. okt 2025
@anonym_55ed57

@anonym_autor urcite nie

@mk22
@anonym_55ed57 preco?

alkoholik
13. okt 2025
@anonym_autor

@mk22
@anonym_55ed57 preco?

@anonym_autor preto lebo nemaju v hlave...

weleda123
13. okt 2025

S mesačným bábätkom určite nie. My sme aj s polročnou boli len do 18h a potom domov. A to bola sestra.

maryetta
13. okt 2025

Ja som nebola bratovi. Ale to mal syn 3 tyzdne a ja zapal prsnika.
Navyse svadba bola 100km od nas. Takze aj to zalezi ako daleko ti treba cestovat.
Zase potom pri dcere som bola bratrancovi. Ked mala dcera 2mesiace. Prespala cely sobas. Hostinu. Vstala o osmej. Urobili sme si spolocnu fotku 😂 nakrmila ju. Prebalila a o deviatej sme isli prec. To sme boli cca 40km od domu.

anonym_53283c
13. okt 2025

@anonym_autor bábätko by som vzala, niečo prespí v kočíku a ak by bola možnosť ubytovať sa v hoteli kde majú veselicu, tak na izbe by spinkalo s neustálou kontrolou niekým dospelým ( keby ste sa striedali).

anonym_5ddea0
13. okt 2025
@anonym_autor

@mk22
@anonym_55ed57 preco?

@anonym_autor Pre dieťa zbytočný stres, ani vy si svadbu neužijete. Oveľa lepšie mu bude doma, nájdi niekoho spoľahlivého, kto postráži. Ak už brať malinké na svadbu, tak do kočíka, ktorý môže mať pri sebe v sále.

autor
13. okt 2025
@anonym_53283c

@anonym_autor bábätko by som vzala, niečo prespí v kočíku a ak by bola možnosť ubytovať sa v hoteli kde majú veselicu, tak na izbe by spinkalo s neustálou kontrolou niekým dospelým ( keby ste sa striedali).

@anonym_53283c vidis, to je fajn napad, nenapadlo mi to

autor
13. okt 2025
@anonym_5ddea0

@anonym_autor Pre dieťa zbytočný stres, ani vy si svadbu neužijete. Oveľa lepšie mu bude doma, nájdi niekoho spoľahlivého, kto postráži. Ak už brať malinké na svadbu, tak do kočíka, ktorý môže mať pri sebe v sále.

@anonym_5ddea0 no len to si neviem predstavit s kojenym dietatom takto

anonym_5ddea0
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor odsaješ mlieko do zásoby, veď ide len o jeden večer

anonym_641e8a
13. okt 2025

Ja nie, ale ak sa ty na to cítiš, choď. Veď nemusíte byť celú noc. Ozaj, viem, že detské slúchadlá sú, ale pre novorodenca?

weleda123
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a to ho budeš kojit v strede sály? Ja som napríklad 4 týždne po pôrode nevedela ešte ani sedieť inak ako na vankúši popôrodnom a mlieko sa mi vtedy rozbehlo tak, že som bola permanentne pretečená aj cez vložky, plus malá sa dokázala kojiť aj hodinu vkuse. Za seba poviem, s mesačným babom by som šla na obrad, zablahoželať a domov.

anonym_1c1862
13. okt 2025

A čo s tým má spoločné očkovanie?

Rozhodla by som sa podľa toho, aké by to bolo bábätko. Dcéra bola dieťa typu 'kde ma položíš, tam ma nájdeš' a syn presný opak. V tom veku preplakal celé dni. Takže s dcérou by som šla úplne v pohode, so synom nie.

anonym_19dcb1
13. okt 2025

Nešla by som s dieťaťom

blaazi
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor s kojenym babatkom idealne do satky, bude mu tam ok, ale za mna je to unavne aj pre Teba po porode. Ja by som take male kojene mimco nedavala strazit nikomu, jedine teda na izbe v hoteli blizko saly.

autor
13. okt 2025
@anonym_1c1862

A čo s tým má spoločné očkovanie?

Rozhodla by som sa podľa toho, aké by to bolo bábätko. Dcéra bola dieťa typu 'kde ma položíš, tam ma nájdeš' a syn presný opak. V tom veku preplakal celé dni. Takže s dcérou by som šla úplne v pohode, so synom nie.

@anonym_1c1862 to, ze dieta ma protilatky proti tymto ochoreniam

weleda123
13. okt 2025
@blaazi

@anonym_autor s kojenym babatkom idealne do satky, bude mu tam ok, ale za mna je to unavne aj pre Teba po porode. Ja by som take male kojene mimco nedavala strazit nikomu, jedine teda na izbe v hoteli blizko saly.

@blaazi a keď nebude chcieť šatku? Moja malá napríklad od narodenia odmietala aj šatku aj nosič. Ani 5 minút...

autor
13. okt 2025
@weleda123

@anonym_autor a to ho budeš kojit v strede sály? Ja som napríklad 4 týždne po pôrode nevedela ešte ani sedieť inak ako na vankúši popôrodnom a mlieko sa mi vtedy rozbehlo tak, že som bola permanentne pretečená aj cez vložky, plus malá sa dokázala kojiť aj hodinu vkuse. Za seba poviem, s mesačným babom by som šla na obrad, zablahoželať a domov.

@weleda123 preco v strede saly? Ved normalne vo vedlajsej chodbicke, kde je aj gauc

ivik4
13. okt 2025

? Ja by som teda urcite nesla s nim. Netrepala som babätko ani po kaviarnach alebo hoc kde , kde je kopec ludi, nie este na svadbu kde bude aj nahlas hudba. Sla by som bud sama a dieta by strazili alebo by som ostala doma. Male babätko nech ma klud . Nerozumiem trepania tak malinkych deti kade mozne ked netreba. Nehovorim ozaj o vaznych situaciach

vreckovka2
13. okt 2025

Nebrala by som medzi hosti takto male babo. Zbytocne nebude kolovat, kazdy bude nakukat do kocara, hladkat, aj ked ho budes mat v satke. Nechala by som na izbe, ak bude v mieste konania. S muzom. A odbiehala dojcit. Ak mas teda pohodove dieta. S nasim by sa to nedalo. Ani ja by som to nezvladla.

janaspa
13. okt 2025

@anonym_autor ja som kolegynu s 3t babatkom na svadbu ani n3volala. To je este malinke a ani ty si tu svadbu neuzijes. Nic tebe ani malemu neujde...

ukgirls
13. okt 2025

zbytocne vela ludi stres a bakterie..ak je to na hoteli najdi si neaku spolahlivu babu co ti na nu dohliadne v izbe a ty si odskocis pokojit etc... ja som s mojou fungovala uz na 3ti den-vybavovacky etc .. ale len z dovodu,ze somm nemala na vyber ... ak dieta nieje este na svete kludne mozes prenasat a bude este mensie ako mesacne ... a ani sluchatka tak mini detom sa neodporuzaju .. takze za mna- zvazila by som ine moznosti

blaazi
13. okt 2025
@anonym_autor

@weleda123 preco v strede saly? Ved normalne vo vedlajsej chodbicke, kde je aj gauc

@anonym_autor idealne ano, prajem Ti, aby to tak fungovalo, len ak si este nedojcila, bud si ista, ze moze to dojcenie vyzerat po mesiaci este vselijako. Podla mna vsetko si zrealnis az po porode, aj svoju ucast.

luliu
13. okt 2025

Nie, určite by som nešla. Nie je tak vhodné pre tak malé bábo vo všetkých smeroch. Bábo bolo u mňa na prvom mieste a svadba určite nie je dôvod prečo by som ho vystavila možnému nepokoju a takému množstvu ľudí. Za mňa no go

Strana
z8