icon

Na svadbu nechceme pozvať partnerov kamarátov, ktorých nepoznáme

24. nov 2025

Ahojte v priateľom mame v lete svadbu, finišujeme zoznam hostí obaja sme sa zhodli na tom ze nechceme pozvať +1 partnerov kamarátov ktorých nepoznáme/videli sme sa raz. Ja si z kamarátov pozivam len 3 kamošky všetky už vydate tam to beriem automaticky, priateľovych kamarátov co majú rodiny berieme tiež automaticky aj tých čo partnerky dlhšie poznáme...ale ma troch kamošov co nemaju stály vzťah, furt majú iné dievča a ja takých ľudí čo nepoznám na vlastnej svadbe nechcem ani snúbenec vlastne. Svadbu si platíme my a budeme mat 60 hostí, jeden kamarát to zobral v pohode tí dvaja tak ze no okey...neviem mam sa cítiť zle keď nechcem na vlastnej svadbe ľudí čo ani poriadne nepoznám ?

Strana
z5
hoffmanka
24. nov 2025

Vaša svadba - vaše pravidlá. Ak s tým nebudú súhlasiť, tak majú smolu 😉

janka1224
24. nov 2025

Je to v poriadku, pokiaľ aj snúbenec má rovnaký názor, tak načo si robiť z toho ťažkú hlavu.

anonym_bad47c
24. nov 2025

Podla mna budes za pi.. resp uz si :D tak to je jedno

anonym_2be2f0
24. nov 2025

kvôli dvom ľuďom robíš takéto blbosti???? s kým sa budú tí dvaja kámoši zabávať, s kým tancovať? S tebou? jasné môže aj s tebou, len ty budeš asi mať aj iných partnerov do tancovania - samozrejme okrem tvojho manžela.
my keď sme robili svadbu tak sme sa opýtali či si mladý muž donesie partnerku - alebo my mu máme partnerku zohnať. väčšinou si partnerky doviedli aké uznali

anonym_69d321
24. nov 2025

No rozmyslala som aj nad tym , ale prislo mi to take blbe nepozvat ich aktualnych partnerov a predstav si uz ani s jednym ani jedna nie je … Je to take bud alebo . Zavisi od povahy , niekto sa urazi , niekto to prijme . Skus aj tak ze odhadni povahy kamaratiek ako to vezmu. Ale ano mali sme tam v tomto pripade 6 cudzich ludi.

sisska96
24. nov 2025

My sme vôbec neriešili kamarátov. Bola iba rodina a hotovo

autor
24. nov 2025
@anonym_bad47c

Podla mna budes za pi.. resp uz si :D tak to je jedno

@anonym_bad47c tak ja neviem ...mas vzťah 3 mesiace a možno koniec, zoberie ju ku nám na svadbu čo mňa bude stáť tak minimlame 100eur na osobu, a o 20 rokov budem kukať na fotky a nebudem vedieť ani kto to je...a je to náš spoločný názor nie môj

anonym_2be2f0
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_bad47c tak ja neviem ...mas vzťah 3 mesiace a možno koniec, zoberie ju ku nám na svadbu čo mňa bude stáť tak minimlame 100eur na osobu, a o 20 rokov budem kukať na fotky a nebudem vedieť ani kto to je...a je to náš spoločný názor nie môj

@anonym_autor o 20r. na svadobné foto pozerať ani nebudeš. Načo.
zruš celú svadbu - neprídeš o 100e a ešte aj ušetríš.

anonym_bad47c
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takze predsa ta * :D

konikkon
24. nov 2025

@anonym_autor z hľadiska etikety a slušnosti sa na takéto akcie vždy zvu ludia +1. Je to slušné. Aby si mal každý s kým zatancovať napríklad. My sme zvali všetkých +1 a kamaráti si priviedli aj partnerov, ktorých sme nepoznali. Bola to naša svadba ale ja si svojích hostí vážim a chcela som, aby sa cítili príjemne a komfortne a hlavne dobre sa zabavili po boku toho človeka, ktorého si oni vybrali ako doprovod. Išlo mi skrátka o to, aby bolo ľuďom dobre. Ak to berieš len z finančného hľadiska, tak je to úplne o niečom inom. To si ozaj toto urobila kvôli 3 ľuďom?

modrahruska
24. nov 2025

Nepozvala by som taketo kratke znamosti ktore nepoznam, na svadbe maju byt ti, ktorych poznas a chces ich tam mat. Bodka. Vobec neries s kym sa budu bavit a podobne sprostosti.

januska12323
24. nov 2025

Oznámila si im to, vzali to v pohode tak čo riešiš. Vy platíte svadbu a pozývate koho uznáte za vhodné.

anonym_fbfb91
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor má tú asi niektoré zožerú, ale my sme nepozývali ani členov rodiny s ktorými sa nestretávame, nie to cudzích ľudí. To, že kamarát bez partnerky sa bude nudiť je taký argument o ničom lebo predpokladám, že sa tam minimálne s pár ľuďmi bude poznať. Vaša svadba urobte si ju takú akú chcete

anonym_b4a8e6
24. nov 2025

Na moju svadbu nešla ani bratová priateľka. Boli vtedy spolu asi 3mes. A vieš čo? Brat je aj rád, že nebola, lebo aj tak po roku spolu skončili 😅. A teda ak by to boli priateľky kamarátov, tak by som to ani neriešila (ale pre istotu oznámila) a brala automaticky, že prídu sami.

Mali sme svadbu 40 ľudí, z toho 24 boli kamaráti 🙂

amdornik
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor o 20 rokov budeš možno už aj rozvedená 😀

anonym_844aba
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak hádam daju nejakú bankovku do obálky keď sú to taký dobrý kamaráti svojmu nastávajúcemu.
Ja som síce vydatá vyše 20 rokov ale tak naj kamoš môjho muža dal do obálky 5000Skk len pre porovnanie minimálna mzda bola asi 6500.
To len margo, že ti asi nejaká mladá baba čo si musí dávať pozor na postavu azda nespravý škodu 100€

anonym_2be2f0
24. nov 2025
@amdornik

@anonym_autor o 20 rokov budeš možno už aj rozvedená 😀

@amdornik keď takto už teraz rozmýšľajú tak určite. ešte sa možno budú naťahovať o majetok po súdoch.

sense
24. nov 2025

Pozvi koho chcem, vaša svadba, vaše pravidla

anonym_51d3e9
24. nov 2025

@anonym_autor keď sa ženil môj brat, na svadbu pozval len našu sestru a nie jej aktuálneho frajera. Mama sa vtedy hnevala, že sa to nehodí. Brat trval na svojom, nevidel dôvod pozývať niekoho, koho ani riadne nepoznal. A dobre urobil. Už dávno nie sú spolu a segra má len samých zúfalcov. Aj mama sa už vyjadrila, že si nepraje aby vláčila k nim ďalšieho chlapa. A má pravdu.

20erika07
24. nov 2025

Je to na vás, ale ja by som to kamošom nespravila, vsetci tam budu mat partnerky/rov ,iba oni nie. My sme pozvali páry, aj ked sme niektorú polovicku nepoznali az tak dobre a jedného sme nepoznali osobne vobec. Ani trocha nas to netrapilo, pravdupovediac az doteraz, kym som si neprecitala tento príspevok, ani by mi to nenapadlo riešiť. Tiež sme si platili sami a svadba do 60ludi.

kitycat
24. nov 2025

@anonym_autor tiez sme to takto mali, ani bratranec so sesternicou nemali +1, nevedela som o tom, ze by niekoho mali. Potom som teda zistila, ze bratranec mal frajerku uz dost dlho, ale nekontaktujeme sa nejako casto a on sam povedal, ze by ju ani nebral :D
Kamarati su frajerovi, nech di to s nimi vyriesi pn resp. Pokial bude v lete stale ta idta dievcina jeho partnerkou, tak vtedy by som to uz brala, ze taka ist moze, ved sa spoznate?

kitycat
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor inak o 20 rokov nemusia byt uz ani tvoje kamosky kamoskami, tak toto je onicom argument

biba_18
24. nov 2025

ja som bola na jednej svadbe, keď som s chalanom chodila možno 3 mesiace - a možno o ďalšie 3 sme sa rozišli... on bol jediný hosť zo ženíchovej strany, ženíchov najlepší kamarát, len bývali ďaleko od seba - dokonca sme spali u nevesty doma! total neznámi ľudia - ja si fakt ani nepamatám ani ako sa volali - ale všetko dopadlo dobre, skvelo sme sa zabavili a nakoniec aj maďarská nevesta a jej časť rodiny ktorým som nerozumela ani slovo nemali so mnou problémy a frajer bol tiež šťastný jak blcha že som s ním šla aby nebol na tej svadbe za debila čo je sám ... 😉

letfenixa
24. nov 2025

@anonym_autor a čo riešiš? Nechceš ich tam ty, ani tvoj chlap, tak snáď si za svojim rozhodnutím stojíte.

anonym_12501d
24. nov 2025

Tak ja si myslím, že je rozdiel ak by ste pozvali napríklad kolegov či kolegyne z práce vo väčšom počte ako skupinu ľudí napr. 8-10 a bez partnerov ako keď na svadbe o 60 hostí budú mať všetci partnerov iba títo 3 nie. Ja som tak už bola, rešpektovali sme želanie nevesty, nikto sa neodúval ale tým, že nás bolo takto viac a poznali sme sa z práce, tak sme sa zabavili aj zatancovali. Títo 3 chalani ale môžu akurát tak spolu piť či fajčiť pred reštikou. Pri 60 hosťoch by sa 3 partnerky určite stratili a určite by ste neškodovali, neverím, že by nedali nič do obálky. Raz na jednej svadbe bola jedna baba sama, bez partnera a bolo mi jej ľúto, bolo na nej vidno že jej to nie je prjemné. Ale tak je to na vás.

bg92
24. nov 2025

moj pohlad: ked som bola single, nenavidela som svadby, kde som bola pozvana bez partnera. nechapala som, co som tam mala sama single robit? pozerat sa na vydate kamosky ako sa cely vecer vykrucaju s manzelmi? ak by to bola svadba, kde bude niekolko zien aj muzov nezadanych (napriklad, ze ideme partia z vysky bez partnerov a pod) tak ok, ale inak nie, dakujem.
ked som sa vydavala tak som chcela, aby sa moji hostia = moji blizki ludia mali dobre a zabavili sa na moju pocest. nechapem argument, ze sa mozu rozist alebo ze nemaju "stale" partnerky? ved tu ide o to, aby sa dany den (kde sa konverzuje a tancuje) mali dobre a mali na to partaka/partacku.
na svojej svadbe som mala ozaj blizkych, kde som nemusela rozmyslat ci zaplatit veceru aj pre ich pre mna neznameho partnera s vyhovorkou, ze ich nepoznam. aj ked bol niekto z mojich hosti single, dostal vzdy moznost prist +1. ludi, ktorym by som nebola ochotna dovolit doprovod som na svadbu nepozyvala.

amdornik
24. nov 2025

@anonym_autor a k otázke: autorka, pri tých 60 ľuďoch by som už aj tým dvom "dovolila", aby prišli + 1. argumenty tu padli. všetci sa tam budú zabávať s niekým a tí dvaja budú sedieť a kukať ako ťulpáci. áno, možno sa s babami behom týždňov rozídu, ale čo ak nie? čo ak práve teraz nie? nebude ti to blbé o pár rokov? potom by som urobila to isté, keby sa šli brať oni. tvojho muža nech kamoš pozve, teba nie. lebo si sa zachovala dosť nevhodne.
alebo potom keď už, tak všetci kamaráti bez partneriek. alebo len rodina. treba niekedy porozmýšľať, ako nepríjemne to môže vidieť dotyčný, ktorého sa to týka. alebo jeho súčasná priateľka, možno budúca manželka. to nevie nikto z vás.

anonym_cbc995
24. nov 2025

A keby aj boli spolu iba tri mesiace co teba do toho? Co to riesis? Nevies co sa patri a myslis si o sebe ze mozes rozhodovat koho partnerka si to zasluzi? Ani moja sestra uz nie je s priatelom ktoreho vzala na svadbu. No a? Vazim si ju a tym padom aj hosta ktoreho pozvala.

anonym_b827b5
24. nov 2025

Tak divnô, co maju tancovat spolu na styl Modra Ustrica? Sa ti tam akurat dobre dotelia. Baby by ich ako tak spacifikovali.

konikkon
24. nov 2025
@amdornik

@anonym_autor a k otázke: autorka, pri tých 60 ľuďoch by som už aj tým dvom "dovolila", aby prišli + 1. argumenty tu padli. všetci sa tam budú zabávať s niekým a tí dvaja budú sedieť a kukať ako ťulpáci. áno, možno sa s babami behom týždňov rozídu, ale čo ak nie? čo ak práve teraz nie? nebude ti to blbé o pár rokov? potom by som urobila to isté, keby sa šli brať oni. tvojho muža nech kamoš pozve, teba nie. lebo si sa zachovala dosť nevhodne.
alebo potom keď už, tak všetci kamaráti bez partneriek. alebo len rodina. treba niekedy porozmýšľať, ako nepríjemne to môže vidieť dotyčný, ktorého sa to týka. alebo jeho súčasná priateľka, možno budúca manželka. to nevie nikto z vás.

@amdornik jeden náš kamarát si ako doprovod zobral pre nás úplne cudziu babu, ktoru sme v živote nevideli. Oni si na našej svadbe tak sadli a tak sa zabavili, že o 3 roky sme tancovali na ich svadbe a ešte aj v ich svadobný deň spomínali, že na našej svadbe to pre nich všetko začalo. Druhý kamarát mal na našej svadbe dlhoročnú partnerku, ktorú sme poznali. Oni sa pár mesiacov po našej svadbe rozišli. On má už novú partnerku, s ktorou stavajú dom a plánujú si založiť rodinu a tamta baba z našej svadby je už pre nás aj neho úplne cudzí človek. Taký je život.

Strana
z5