icon

Sú úradníčky na mestskom úrade v Nitre ochotné svedčiť na svadbe?

Dnes o 08:03

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či niekto žiadal pani úradníčky na mestskom úrade, aby boli svedkami na sobáši, či sa to vôbec dá, či sú ochotné. Prosím neriešte či nikoho nemám, nie naozaj nikoho nemám a neplánujem kvôli tejto udalosti ťahať rodinu alebo kamarátov zo zahraničia, alebo na 500 km dlhú cestu, keď sa nestretávame ani raz za rok, maximálne si napíšeme. Buď mám ľudí, ktorí nebudú ochotní cestovať ďaleko, alebo ľudí, ktorí nebudú rešpektovať naše rozhodnutie nerobiť z toho veľkú vedu, neoslavovat atď. Chceme vyslovene podpísať papiere a odísť domov. Zároveň mi je trápne volať nejakého kolegu a ukazovať že nemám jednu jedinú kamarátku ktorú by som mohla zavolať.

tamtamka26
Dnes o 08:06

keď tam pôjdeš vypísať žiadosť, opýtaj sa ich. aj tak potrebuješ mená a č. OP svedka napísať, tak aby si vedela.

autor
Dnes o 08:09
@tamtamka26

keď tam pôjdeš vypísať žiadosť, opýtaj sa ich. aj tak potrebuješ mená a č. OP svedka napísať, tak aby si vedela.

@tamtamka26 áno s tým samozrejme počítam že by som tam nešla automaticky s tým, že veď niekto sa nájde. Len som chcela vedieť či niekto nemá skúsenosť.

osvali
Dnes o 08:22

Ak s tým bude súhlasiť, tak kľudne môže. Veď to zase nie je nejaká taká oficialita, že by bolo predpísané, kto svedok môže byť a kto nie.

autor
Dnes o 08:34
@osvali

Ak s tým bude súhlasiť, tak kľudne môže. Veď to zase nie je nejaká taká oficialita, že by bolo predpísané, kto svedok môže byť a kto nie.

@osvali nie je, len či s tým majú nejaky problém sa niekam podpísať, ja netuším, mne by to osobne nerobilo žiadny problém, ale nemôžem hovoriť za iných. Len som chcela mať pokoj na duši že keď sa v najbližších 2 mesiacoch rozhodneme to vybaviť, tak nebudem mať starosti ešte aj so svedkom. Teraz ma to trochu trápi že ako to vyriešim.

tamtamka26
Dnes o 08:43
@anonym_autor

@osvali nie je, len či s tým majú nejaky problém sa niekam podpísať, ja netuším, mne by to osobne nerobilo žiadny problém, ale nemôžem hovoriť za iných. Len som chcela mať pokoj na duši že keď sa v najbližších 2 mesiacoch rozhodneme to vybaviť, tak nebudem mať starosti ešte aj so svedkom. Teraz ma to trochu trápi že ako to vyriešim.

@anonym_autor keď budú mať problém, napíš, pôjdem aj ja...

anonym_927094
Dnes o 08:47

Veď nemôžete zavolať niekoho ako pár? Napr koho volá tvoj muž, nema ten svedok manželku? Resp nevie muž zavolať svedkov 2?

autor
Dnes o 09:10

@anonym_927094 on si bude vyberať z 3 a všetci sú rozvedení a single. Jeden pár má fakt veľké problémy v manželstve, už to lepia pár rokov kvôli dieťaťu, to je úplne nevhodné ich volat. Krstní rodičia nášho dieťaťa sa do krvi znenávideli. Fakt neviem koho. Ja nie som z Nitry pôvodne a proste som si tu nevytvorila kontakty, pracujem v inom okrese, vzťahy sú veľmi chladné, samí muži, ženu by som ešte nejak oslovila.

autor
Dnes o 09:15
@tamtamka26

@anonym_autor keď budú mať problém, napíš, pôjdem aj ja...

@tamtamka26 to je od teba veľmi milé 🙂 dúfam že to vyriešim bez nutnosti oberať niekoho o čas. Neviem načo to vôbec ešte ľudia musia mať, kopu vážnych vecí v živote človek vybaví bez toho aby mu niekto stál za chrbtom a podpisoval sa pod to.

krasneleto
Dnes o 09:15

@anonym_autor svedkom moze byt ktokolvek s OP, ak budu mat ochotu uradnicky, mozu kludne byt... neviem odkial si, ale ak potrebujes, kludne sa tam postavim

anonym_300f27
Dnes o 09:17

Urcite to nebude problem,skôr ochota . Pri sobssi na urade ,bol oddavajuci a 2 pani . Jedna recitovala,citala,druha,akoby bola kontrola pri podpisoch . Uz len tieto osoby by mohli byt aj svedkovia .
A co susedia ? S nuekym urcote komunikujete,aj ked mi oride divne ,ze vsetci sa nenavidia,vsetci su rozvedeni ....

autor
Dnes o 09:22
@krasneleto

@anonym_autor svedkom moze byt ktokolvek s OP, ak budu mat ochotu uradnicky, mozu kludne byt... neviem odkial si, ale ak potrebujes, kludne sa tam postavim

@krasneleto som z Nitry a pýtala som sa v diskusii k Nitre, pretože som chcela konkrétnu skúsenosť z tohto mestského úradu. To že to možné je som sa dočítala aj bez toho aby som založila tému. Lenže šikovné adminky tému presunuli a urobili z nej takú, akých tu už pár je a v ktorej nedostanem odpoveď na moju otázku, pretože sa mi tu začnú vyjadrovať žienky z iných kútov a ich skúsenosť mi nijako nepomôže.

januska12323
Dnes o 09:24

Môže to byť aj hocikto z ulice s občianskym dokladom. Muž keď si vyberá z troch nech vyberie dvoch a máte vyriešené.

autor
Dnes o 09:28
@anonym_300f27

Urcite to nebude problem,skôr ochota . Pri sobssi na urade ,bol oddavajuci a 2 pani . Jedna recitovala,citala,druha,akoby bola kontrola pri podpisoch . Uz len tieto osoby by mohli byt aj svedkovia .
A co susedia ? S nuekym urcote komunikujete,aj ked mi oride divne ,ze vsetci sa nenavidia,vsetci su rozvedeni ....

@anonym_300f27 mne zas príde divné osloviť susedov s ktorými sa len zdravíme. Ja neviem, vzťahy sú zvláštne, ja nemám problém nikomu zo susedov pomôcť, prehodit pár slov, ale nechodíme ani len na návštevy, každý žije izolovane. To nepíšem ako výčitku, ja tiež nevynakladám snahu aby sme sa stretávali po večeroch a víkendoch, ale je mi to proste trápne ich osloviť. Naozaj úplne cudzí človek mi príde vhodnejší, hlavne pani úradníčka keď už je v práci, nijako ju nezaťaží takáto vec, len samozrejme to nie je jej pracovná náplň ani povinnosť, tak spoliehať sa nemôžem.

autor
Dnes o 09:42

Stretávame sa napr s rodičmi synovho kamaráta zo škôlky ale len a len s deťmi, keby sme nemali deti, vôbec by sme spolu čas netravili. A proste oni mali honosnú svadbu na zámku a ja nechcem byť súdená že ako to ideme riešiť my. Pre mňa je svadba niečo po čom nie len netúžim, ale je to priam príšerná predstava, organizovať to, dávať do toho čas a peniaze, plus mamina strana rodiny sa nemá rada s otcovou stranou, mama už ani nežije, muž tiež nemá rodičov ani súrodencov, bratrancov nevidel roky a ja som ich videla len Emma pohrebe. Keby sme nemali deti, kľudne žijem s partnerom mimo manželstva a nič to na našom vzťahu nezmení. Sme sami, nemáme s tým problém, len v tomto jedinom prípade. Známych mi je trápne osloviť, pretože človek aj keď nechce tak už neodmietne a ja nechcem nikoho zaťažovať.

anonym_1b3a07
Dnes o 10:00
@anonym_autor

@krasneleto som z Nitry a pýtala som sa v diskusii k Nitre, pretože som chcela konkrétnu skúsenosť z tohto mestského úradu. To že to možné je som sa dočítala aj bez toho aby som založila tému. Lenže šikovné adminky tému presunuli a urobili z nej takú, akých tu už pár je a v ktorej nedostanem odpoveď na moju otázku, pretože sa mi tu začnú vyjadrovať žienky z iných kútov a ich skúsenosť mi nijako nepomôže.

@anonym_autor Nabudúce vieš, že priamo do zadania musíš zadať mesto, na ktoré sa pýtaš. Nestačí, že to dáš do nejakej skupiny. Ľudia si ani nemusia všimnúť, že je to v rámci nejakej skupiny.

tamtamka26
Dnes o 10:06
@anonym_autor

@tamtamka26 to je od teba veľmi milé 🙂 dúfam že to vyriešim bez nutnosti oberať niekoho o čas. Neviem načo to vôbec ešte ľudia musia mať, kopu vážnych vecí v živote človek vybaví bez toho aby mu niekto stál za chrbtom a podpisoval sa pod to.

@anonym_autor vôbec s tým nemám problém, moja prvá svadba bola tiež len o 2 svedkoch (aj keď prišli gratulanti). podľa mňa je to úplná zbytočnosť a stále nechápem, k čomu má byť ten svedok prospešný, ale zrejme je to pozostatok nejakého bývalého režimu a bývalej republiky, kedy si to nejaký úradník tak zmyslel a tak to zostalo.

anonym_334e4c
Dnes o 10:45

Áno môžu. Mne to navrhoval dokonca sám primátor NÁšHO mesta, že mi kľudne zoženie pracovníčky úradu.
Možno by sa našiel niekto aj na zástavke autobusu, električky, alebo z úradu stránka čo si niekto prišiel vybaviť dokumenty.

kavasmliekom
Dnes o 12:18
@anonym_autor

@anonym_300f27 mne zas príde divné osloviť susedov s ktorými sa len zdravíme. Ja neviem, vzťahy sú zvláštne, ja nemám problém nikomu zo susedov pomôcť, prehodit pár slov, ale nechodíme ani len na návštevy, každý žije izolovane. To nepíšem ako výčitku, ja tiež nevynakladám snahu aby sme sa stretávali po večeroch a víkendoch, ale je mi to proste trápne ich osloviť. Naozaj úplne cudzí človek mi príde vhodnejší, hlavne pani úradníčka keď už je v práci, nijako ju nezaťaží takáto vec, len samozrejme to nie je jej pracovná náplň ani povinnosť, tak spoliehať sa nemôžem.

@anonym_autor trápne ti je osloviť susedov, ktorých ani nepoznáš, ale nie je ti trápne osloviť úradníčky 🫣