icon

Odporúčania na nezávislé kúrenie do osobného auta okrem zn. Weabsto

katarinaba
Dnes o 10:07

Ahojte, hladam odporucania na nezavisle kurenie do osobneho auta, okrem znacky Webasto. Mate niekto? Ktoru znacku? Ake su skusenosti? Idealne v relativne novom aute (cca 2 rocnom), no nie je podmienkou.
Dakujem.

martinmmartin
Dnes o 10:14

myslis od vyroby alebo dokupovane?

madeincssr
Dnes o 10:23

@katarinaba klucovi vyrobcovia benzinovych a naftovych "bufikov" (pridavnych teplovodnych kureni) su Webasto a Eberspächer. Kedze ide o pomerne zlozite systemy s vlastnou riadiacou jednotkou, pridavnymi palivovymi a vodnymi (chladiaca kvapalina auta) cerpadielkami, vlastnym odvodom spalin (vyfukom), zhavenim, vzduchovym duchadlom, strazicom horenia a prehriatia..., do dodatocnej montaze ist je riziko buducich problemov, lebo nik sa s tym nevyhra tak kvalitne, ako by bolo treba.
Tak isto kompetentnych servisakov s vybavenim je ako safranu.
Cize zaver - ak to nie je priamo z vyroby auta (nie dodatocne domontovane u dealera), moze to byt po rokoch riziko nespolahlivosti.

anonym_9abdba
Dnes o 10:24

@katarinaba preco nie webasto? Mam ho niekolko rokov a je super.

katarinaba
autor
Dnes o 10:34
@anonym_9abdba

@katarinaba preco nie webasto? Mam ho niekolko rokov a je super.

@anonym_9abdba takto - ja som mala auto, kde som si ho nechala namontovat (webasto) - to uz je aj 14 rokov a bola som s nim nadmieru spokojna. A este stale funguje (auto kupil znamy). Preto som si ho dala opat namontovat do noveho auta, cca pred dvomi rokmi. No tentokrat s nim mam problemy, samovolne sa mi vypina, i ked aplikacia ukazuje, ze kuri. Cas odpocitava, teplota vsak nestupa a auto ostava studene. Nerobi to pravidelne, neda sa odhadnut, kedy sa vypne, kedy nie, oni to nevedia identifikovat. Uz to s nimi riesim viac ako rok, zial k ziadnemu vysledku sme sa nedopracovali, nakoniec sme sa dohodli, ze ho demontuju a vratia peniaze.
Ale ja do auta chcem kurenie, mne to bude velmi chybat. No asi radsej skusim inu znacku. Mam vsak uz iste obavy.