icon

Ako vybrať meno pre chlapca s krátkym priezviskom?

20. feb 2026

Ahojte neviem vybrať meno pre chlapca nakoľko mne sa moc chlapčenské mená nepáčia a neviem vôbec niečo vybrať. Priezvisko bude mať obsahuje len dve písmená takže niečo moc krátke asi nebude ladiť, zatiaľ sa mi páči Matteo, Marko, Markus, Nikolas, Alex
Viete niečo poradiť? Matteo sa mi páči najviac ale neviem ako by som ho volala

wiwi28
20. feb 2026

Náš syn sa volá Simon a premna je to spolu so Šimon najkrajšie meno pre chlapca. Z tých ktoré si napísala sa mi najviac páči Markus.

evienmk
20. feb 2026

Matúš

biba_18
20. feb 2026

simon. alex (možno, ale viac sa mi páči ako dievčenské meno). mattea má sestrenica, volajú ho matteo 😉 niekedy matty
markus, marko, nikolas sa mne osobne nepáčia
páči sa mi meno môjho syna

marci9
20. feb 2026

Keď už, tak Marek. Žiadny Matteo, Marko, ani Markus.

13uzivatelka11
20. feb 2026

Mne sa nepáčilo tiež žiadne chlapčenské meno. Rozmýšľala som aj nad Sebastiánom, ale vzápätí som ho zavrhla a neskôr mi zas prišiel na rozum Sebastián a zrazu sa mi zdalo úplne dokonalé pre syna a teda máme doma Sebiho. Možno aj tebe to tak príde za pár týždňov ☺️ ale k tým tvojim vybranym mi ešte nepadlo Matias

13uzivatelka11
20. feb 2026
@marci9

Keď už, tak Marek. Žiadny Matteo, Marko, ani Markus.

@marci9 prečo by nemohla mať Mattea alebo Markusa? Lebo tebe sa nepáči? Možno nemá typické slovenské priezvisko, keď je len dvojpismenkove

anonym_db12f1
20. feb 2026
@13uzivatelka11

@marci9 prečo by nemohla mať Mattea alebo Markusa? Lebo tebe sa nepáči? Možno nemá typické slovenské priezvisko, keď je len dvojpismenkove

@13uzivatelka11 🤣 minule som videla Mateo... na spzetke

biba_18
20. feb 2026

a to krátke priezvisko je ázijské alebo maďarské?
lebo aj to zaváži… nikolas ág znie dobre na rozdiel od matteo ág, že…
alebo markus li 😏

anonym_2511c4
20. feb 2026

Oto, Otto, Alex,Theo, Teo, Leo, Ivo, Nico. Mne sa tieto zahraničné prerabky nepáčia. Načo Lucas Mateo keď uplne ok je Lukáš a Matej. Alebo Matus.

majka35
20. feb 2026
@biba_18

a to krátke priezvisko je ázijské alebo maďarské?
lebo aj to zaváži… nikolas ág znie dobre na rozdiel od matteo ág, že…
alebo markus li 😏

@biba_18 😂😂

anonym_53509d
20. feb 2026

Ja mam Lucasa 🩷nevedela som sa rozhodnut medzi Denis, Matias a Alexej. Rozmyslala som aj nad Sebastianom.

seli4
20. feb 2026

@anonym_autor za mňa Niko je super 👍🥰 ale hej s chlapčenskými menami je to ťažšie, tiež by som šla do nezvyčajného .. Florián/Lorian je zaujímavé ale muselo by ladiť s priezviskom

btus
20. feb 2026

pozri mená z krajiny, z ktorej je priezvisko. A potom to buď prispôsob na slovenské pomery alebo nechaj zahraničné. Lebo ako písali vyššie, spojenie Jožko Chu by asi vyznelo divne, tak ako Kertuu Ľupták. 🙂

anonym_4f1a5c
20. feb 2026

@anonym_autor Ján

anonym_e08106
20. feb 2026

Predpokladam, ze dvojpismenkove priezvisko bude typu Áč. Takze by som volila Dominik, Frantisek, Alexander, Sebastian....

anonym_8609f8
20. feb 2026

Daniel, Kamil, Boleslav

talia16
20. feb 2026

Tak ak máte 2 písmenové priezvisko, tak by som vyškrtla Alexa a všetky tieto kráte mená, namiesto toho by som dala Alexandra a volala ho Alex, dalšie z takýchto mien sú Leonard, Sebastián, Andreas, Benjamín, Maximilián, Timotej, Samuel,…všetky sú v základe dlhé, ale majú krátku prezývku 👍🏻. Ak však nie ste na tento typ mien a páčia sa vám len tie mená čo ste vypísali, tak z toho by som si vybrala Nikolasa tomu sa dá pekne povedat Nikolasko, Niko. Teraz mám vo svojom okolí malého Markusa a volajú ho Markusko to mi znie tak divne, rovnako aj Mattejko. Marko by teda zostal Marko a ak sa vám to páči, tak to by ešte bolo fajn.

nlk
20. feb 2026

@anonym_autor a akého typu je to priezvisko? Z tvojho výberu sa mi nepáči jedine Markus, ostatné sú za mňa fajn.

anonym_f37717
20. feb 2026

Alexander sa hodi ku kratkemu priezvisku. Tie mena čo si vymenovala, sú dosť kolotočárske.

lauriik
20. feb 2026

Ja by som dala aspon trojslabikove meno ked prizvisko je len dvojpismenove. Napriklad Benjamin, Alexander, Teodor a pod.

maryetta
20. feb 2026

Veru. Nevieme aky "charakter" ma priezvisko.
Kazdopadne skus mozno ozaj kombinovat z toho co sa vam paci. Pripadne mne ako prve napadlo meno Sebastian.
Alebo aj Alexander.
Pripadne Eduard, Teodor,

ivicatolic
20. feb 2026

@anonym_autor a čo tak Dunčo

anonym_31110f
20. feb 2026

Falko, Oto, Vit, Urban, Svätopluk, Konštantín, Medard

anonym_fd3820
Včera o 17:03

@anonym_autor ak chceš Matea,volaj ho normálne Mateo.

karolinakr
Dnes o 21:18
@ivicatolic

@anonym_autor a čo tak Dunčo