Chlapčenské meno Peter
Čo poviete na meno Peter pre bábätko? Dávajú ho ešte rodičia? Poznáte nejakého malého Peťka vo svojom okolí?
uz tu bola taka tema nedavno 🙂 mne sa toto meno paci, nase dieta je ale Misko, kedze ja som Petra a manzel je Peter 😵💫🤷♀️
jedného mám doma a v pôrodnici bol personál udivený výberom mena.. že žiadny Noel, Leo, Lino a pod.. ako rastie (bude mať 5), má v okolí zopár kamarátov s menom Peter, takže nie je až také 'netradičné' 😋
Ano, poznam asi 3 co maju spoluziaci nasich deti.
Ja som z generacie ked boli v skole sami Petkovia, Katky a Lenky, teraz je ojedinele, skor po rodicoch, ale mne sa napr.paci. moj brat je tiez Peter.
za mna krasne meno, ak by nase priezvisko nezacinalo na R (vadia mi 2 "r" za sebou), mali by sme Petka
Môj najstarší synček sa volá Peter a vôbec a tým nemá problém 😀je to silné, mužské meno s príbehom, tradičné (v okolí mame ďalších 4,v škole je ich len zopár)
Aj ja mám v okolí malých Peťkov...aj Paľkov, Jurkov a môj syn sa volá Števko sestričky boli udivené v pôrodnici, tak si ho obľúbili, že keď sme odchadzali všetci sa s ním prišli rozlúčiť 😁

Ja mám v okolí veľa malých Peťkov, väčšinou majú meno po otcovi, ale nie všetci.