Čo si myslíte o mene Kajsa?
Čo hovoríte na meno Kajsa? Nórske meno, áno, inšpiroval ma obrovský slalom akurát 😄 muž je Slovák, ale má/máme zahraničné priezvisko (nemecké).
@anonym_autor to vyberáš pre dieťa, či pre zviera? Asi kravu by som tak aj volala 🤔
@anonym_autor ty by si sa tak chcela volať?
Hrozne meno aj pre psa.
Kajsa neznie dobre podľa mňa ale návrh kajsija je fajn 👍
Ja úplne chápem, že sa to ľuďom nepáči, ale ten argument "meno pre psa" v KAŽDEJ takejto diskusii je úplne chorý a trápny 😄😄
@anonym_autor ty by si sa tak chcela volať?
@anonym_bbecfe áno chcela 😉 lepšie ako Janka, Eva a podobne
Mne sa páči, ja síce poznám meno Kaisa. Fínske meno.
@226lenka áno, vo Fínsku Kaisa v Nórsku Kajsa. Oboje sa mi páčia a to Kaisa asi aj viac
Za mna v pohode. Nie je hanlive ani krkolomne. Nechapem, preco sa tu stale riesi “meno pre psa” a “chudak dieta”. Je to len zvyk a ked ma niekto potrebu riesit niekoho meno, bude riesit aj farbu kosele…. nepomozes si a v konecnom dosledku na nom nezalezi.
Moja voľba by to nebola, páčia sa mi úplne iné mená... určite je to o zvyku, tým že je to zahraničné meno, ale s tým J to na mňa pôsobí divne, Kaisa sa mi zdá ako krajšia verzia, keď už, no to je to veľmi veľmi individuálne, nie je to žiadna hrôza a píšem to len preto, že sa na názor pýtaš.... z "praktického" hľadiska, ja som celý život, kým som sa nevydala, vysvetľovala ako sa píše moje priezvisko (tiež nemecké), nechcela by som ešte aj krstné meno mať také....
@anonym_autor poznám rodinu, čo má priezvisko Kajsa. 🙂 Takže mne to evokuje priezvisko, nie meno
@anonym_autor poznám rodinu, čo má priezvisko Kajsa. 🙂 Takže mne to evokuje priezvisko, nie meno
@btus ja poznám jedného, ktorý sa volá Petra a predsa sa tak volá x žien aj tu na MK, a druhého, ktorý má priezvisko Adam - najpoužívanejšie mužské meno na Slovensku 😄
@anonym_autor Krásne meno, wow!…Konečne žiadna Ema,Sofia…
Nádherné je to meno😊
Skôr kaisa alebo klarissa
@anonym_autor Kajsa môže byť.
@btus ja poznám jedného, ktorý sa volá Petra a predsa sa tak volá x žien aj tu na MK, a druhého, ktorý má priezvisko Adam - najpoužívanejšie mužské meno na Slovensku 😄
@anonym_autor ale veď si daj. Ja som Ti len písala svoj názor. Je to tvoje dieťa a myslím, si, že názor žien tu na MK je nepodstatný. Tak ako aj ten môj. 🙂 Ja tiež poznám človeka, ktorý sa volá Ivan Ivan. 🙂
@anonym_autor to je úplne jedno,čo si myslíme.tebe sa páči,a keď ti píšu,že ani pre psa,tak zmení to tvoj názor?
Mne je to úprimne jedno,ako sa volajú cudzie decká
@anonym_bbecfe áno chcela 😉 lepšie ako Janka, Eva a podobne
@anonym_autor už týždeň robím daňové priznania, aké mená dávajú matky (otcovia)deťom sa iba za hlavu chytám. Normálne si musím dávať pozor aby som tie mená správne napísala. O pár rokov tu bude treba hľadať Evu ako ihlu v kope sena
@anonym_autor sem na SVK sa nehodí, deti sa budú posmievať, ver tomu! Deti sú krute
Aké ste niektoré sebecké ! Nerozmyslajte nad sebou ale rozmýšľajte nad tým, aby vám to meno raz deti nevyčitali, lebo si kvôli nemu zažili od detí posmešky a som si istá,že kvôli hentomu menu by dieťa trpelo. Prečo chcete byť niektoré za každú cenu originálne? No ja by som sa tak volat nechcela ani vo fínsku a nie to ešte tuná.
Z mojej skúsenosti, dnešné deti sú oveľa viac zvyknuté na zahraničné mena a neriešia, nezvyknú sa vysmievať... dokonca ani velmi neskracuju mena a nevymyslaju prezývky ako za mojich čias. Co sa týka toho konkrétneho mena Kajsa- ak sa ti páči, za mňa ok- píše, vyslovuje sa bez problémov.. .
Kaj sal je po cigánsky kde si?
A dievča sa bude volať Renata Kajďžas.
Aké ste niektoré sebecké ! Nerozmyslajte nad sebou ale rozmýšľajte nad tým, aby vám to meno raz deti nevyčitali, lebo si kvôli nemu zažili od detí posmešky a som si istá,že kvôli hentomu menu by dieťa trpelo. Prečo chcete byť niektoré za každú cenu originálne? No ja by som sa tak volat nechcela ani vo fínsku a nie to ešte tuná.
@malena učila som a keď sa deti chcú niekomu vysmievať dôvod si nájdu, nikdy to nie je naozaj o mene, dvaja sa môžu volať rovnako a smejú sa iba jednému... navyše koľko slovenských mien má tiež hanlivé prezývky, rýmovačky... no každé sa dá zhovadiť, keď sa chce

Znie to hrozne.