Máte skúsenosti s menom Tea alebo Thea?
Dobrý deň, maminky. Chcem sa opýtať, máte skúsenosť s menom Tea/Thea? Príp.začína byť u nás dávané? Ďakujem ☺️
A ako prezývka od Tereza alebo Dorota?
V ČR ich poznám niekolko. Verzia s H mi pride nezmyselna a tiez by som volila dlhsiu verziu Teodora. Tea ju mozete volat doma. Ale pre dospelu ženu je to nedostojne.
20 rokov poznám ženu, ktorá sa volá Tereza ale vždy sme ju volali Tea, páči sa mi to meno aj takto skrátené pre mimi
Keď som ju na strednej škole spoznala, už ju všetci tak volali, doma neviem ako
je ich zatiaľ málo, menej ako Emma, Eliška, Dorota, Sofia... 🇬🇷Pôvod Teodora, Theodora...Ináč veľmi pekné meno 👍
@beata_k Čaj??? 🤨
Meniny: 09. 11. Pravdepodobne ide o skrátenú podobu mena Dorotea, vyskytuje sa však aj samostatne, základ v gréckom slove "théos"-"boh".
Theodora alebo Teodora (grécky: Θεοδώρα, Theodóra/Theodora) je ženské meno gréckeho pôvodu odvodené zo slov theos (θεός) - Boh, Boží a dóron (δῶρον) - dar, znamená Boží dar.😉
Mne sa to meno paci 🙂 a ak ladí k priezvisku tak prečo nie. Anglické významy by som neriešila, deti si robia srandu z hocijakeho mena

Vôbec som také meno nezachytila ešte. Teraz to čítam prvý raz. Zaujímavé, ale dávam prednosť takým klasickým menám.