Meno Donáta
Ahojte, poznáte nejaké dievčatko/ženu s menom Donáta? Dáva sa vôbec toto meno niekde alebo je len tak v kalendári? A ešte ma zaujíma, ako pôsobí toto meno na vás - dali by ste také svojej dcére alebo čistý úlet podľa vás?
Donáta znie ako nejaka stredoveka svatá. Nie, meno sa mi zdá velmi mimo a nai mi neznie pekne ako slovo.
poznam Danutu, Androniku, Jordanu zvlastne mena ale pre mna asi lepsie ako Jessicca, Brian, atd... Takze Donata si viem uplne presne predstavit a evokuje mi to taliansku renesanciu
Sestra raz paktovala s Talianom a tuším sa volal Donato.
Ja dúfam, že v našich končinách toto nikoho nenapadne dcérke urobiť 🙏
Donáta – meniny 8. august – význam mena
Význam a pôvod mena Donáta
Meno Donáta má latinský pôvod a je odvodené od slova „donatus“, čo znamená „darovaná“ alebo „dar Boží“. Toto meno symbolizuje vďačnosť, vznešenosť a požehnanie. Donáta je vnímaná ako žena, ktorá prináša radosť, obohacuje životy druhých a je často zdrojom podpory a inšpirácie. V kresťanskej tradícii má meno duchovný rozmer a spája sa s vďakou za Božie dary.
Počula som veľa hrozných mien... Toto je ešte vyšší level. Za mňa absolútne nie
Jednu poznám, jej sestra sa volá Vidria.
@laurinka27 akej sú národnosti? Lebo Vidria znie pekne.
Otras meno . Rozum si potratila keď toto meno chces dať dieťaťu ? Sa ti na pubertu "poďakuje"
@laurinka27 akej sú národnosti? Lebo Vidria znie pekne.
Radšej Dorota alebo Donna.
@jamimo https://www.modrykonik.sk/forum/vyber-krstneho-mena-pre-dieta/ako-presvedcit-manzela-o-mene-vidria/
Radšej Dorota alebo Donna.
@talia16 aha takto... Zaujalo ma to. Potulkami svetom som sa stretla s rôznymi menami a mne prídu všetky normálne, nemôžem si pomôcť. Nikdy som sa nečudovala, ak sa niekto volá Honoráta, Bernadetta, Iris, Mercedes, Megane, Habiba, Ilke, Aškan, Valtraud, Zafa, Rosario🤷♀️ (a už aj za taký akceptujúci príspevok som bola zhejtovaná-v ľuďoch je neskutočná nenávisť a zlo) Ťahá mi na 50 a za komunistov sme mali v družine deti s menom Baškin, Teuta, Dalma, Efram- nikto vtedy netušil, že majú balkánske korene a pripadalo nám to úplne normálne, že sa tak volajú. Hotovo, žiadne skomoleniny a znevažovanie 🤔
Skôr také si pamätám hlúpy Jano, Denisa penisa, Zuza husiarka, hlúpa Dora 🤦 Nuž, kto chce, dôvod si nájde.

úlet.. určite nedala.