Prezývky pre syna s menom Marek
Dievčatá ahojte🤗
Máte niektorá syna s menom Marek? Ak ano ako ich voláte pretože ja si neviem predstaviť vysloviť to meno inak ako Marek a prezívky typu Majo a Majko sa mi nepáčia
Majo, Majko som ja osobne nikdy pre Mareka nepočula, prvýkrát som to videla tu niekde v diskusii... syna Mareka nemám, ale poznám ich niekoľko, aj v rodine máme a je to proste Marek, občas Mareček...
Marek je podla mna proste len Marek.
Marek je jednoducho Marek, inak by som ho ani nevolala 🙂 Veď jemu sa ani škaredo povedať nedá, zdrobneninou maximálne Marečko a aj to mi príde celkom divné. 😀
Majo a Majko sú podľa mňa zdrobneniny mena Marián.
Keď počujem Majko, Mareček.. ide má šľahnúť. Ešte fajn znie Marko, ale to už by som mu dala meno Marco, nie Marek.
@anonym_autor marenko, .mareno, marek
Marek je Marek, Marko a Mari. Na vyslovovaní tohto mena nie je nič náročné a takisto ani v podstate prezývky nepotrebuje, keďže samo o sebe je to meno krátke. Prezývky Majko a Majo prislúchajú menu Marián, takisto ako aj jeho ženskej podobe mena Mariana, čiže Majka a Maja.
@anonym_autor skor v skolke mali tendenciu ho volat Mareček, ale sam sa ozval, ze on sa tak nevola, ale je pravda, ze mne sa podarilo mi tu zdrobnelinu zveladit na Marečenko;)))
mam bratranca a aj ked je dospely, ja mu hovorim Marecek 😀 alebo Matko, vacsina ludi mu uz hovori len Mato
Ach, ja ked vidim meno Marek hned ma napadne brat tej slahnutej co chcele jeho dom iba na 3 tyzdne 🤦♀️. Najprv som sa zlakla, ze niekto zalozil diskusii o nom 😀.
mam suseda a kamarata mareka, ale inak sme im ani nehovorili. neviem, mne majko, matko pridu skratky pre ine krstne mena.
Ja už len nechápem diskusie okolo týchto mien. Mne to príde ako čisto príspevok z nudy.
Muza mam volaju ho majky 😁
Nikdy som nepočula Mareka volať Majo, Majko. Mareka voláme Marek, Marecek.a to už je dospelý. Nikto ho nikdy ináč nevolal.
moja kamoska ma brata Mareka a ked ju nastve, tak mu povie Maro 😀 ale to je asi jediny pripad, kedy som toto meno pocula v inom tvare. 😀
@anonym_autor Marek ? Bežne meno a oslovovat Mareček... Majko a Majo je prezývka pre meno Marian
@anonym_autor Marek je Marek... Marecek, Marko max... Majo, Majko je Marian u nas
Majky/Majko, Marko, Marek
@anonym_autor a nieje jedno kto ako koho oslovuje? Marek, Majko, Majo, počula som už aj Maroš
Mareček, Maruško, Marunko...
A niekedy sa to zvrtne úplne a v niektorých kruhoch Mišo.
Oslovovanie v rámci rodiny alebo medzi blízkymi priateľmi vôbec nemusí mať koreň v oficiálnom krstnom mene, ani prvé písmeno nemusí byť spoločné.
My máme Mareka - Marko, Marčo, Mareček, Maro, keď ma naštve. Určite nie Majko, to je úplne iné meno.
@anonym_autor všetci mu hovoria Marko, jedine v škole Marek
Mame v rodine Mareka, volali sme ho vždy Marek, aj keď bol úplne malý.
Marek alebo staršieho Maro 🙂
Marek je Marek
@anonym_autor marko alebo maro
@anonym_autor Marečku podejte mi pero ...tak sme hovorili nášmu nadriadenému 😃

@anonym_autor Ja mám Mareka a voláme ho normálne Marek a keď bol malý tak Mareček. Majo, Majko používame pri mene Mário.