icon

Aká podoba mien sa vám páči najviac?

Priklad čo myslím..nepáči sa mi Lukáš ale bez tej diakritiky čiže Lucas - Lukas sa mi páči veľmi.

doriiis
8. mar 2025

David s krátkym a.

biba_18
8. mar 2025

@doriiis tiež preferujem krátke a, s dlhým dávid vyslovene neznášam…

biba_18
8. mar 2025

karin a karina. kto dá dieťaťu meno karina? 😲😂

zuzana76
8. mar 2025

uprednostňujem mená bez mäkčeňov, ale zrovna Lukáš, Matúš a Tomáš sa mi páčia v našej slovenskej podobe. Možno Mateo by som dala, ale inak nie Thomas ani Lucas ani Mathias

lucia13022023
8. mar 2025

Lucas, Thomas, David, Daniel (nečíta sa s ň).. To sú také prvé čo mi napadli. Lukáš, Tomáš, Dávid, Daňiel sa mi nepáčia.

talia16
8. mar 2025

Mne sa istú dobu páčila viac Lilyana ako Liliana, pretože s tým je spojené aj to, že sa mi páčila viac Lily ako Lili a mala som pocit, že to meno má väčšiu dynamiku, ale už je mi to jedno a zvykla som si aj na Lili. Potom sa mi ešte páčila viac Eliana než Eliána, ale aj na to som si už zvykla 😂 A keď už som pri dľžňoch, tak sa mi páči viac Adrian a Sebastian bez dľžňa. Amália sa mi viac páči ako Amélia. Jazmína ako Jasmína a Izabela ako Isabela.

doriiis
8. mar 2025

@biba_18 ...môj syn sa tak volá.Ked pani z matriky prišla do pôrodnice pozapisovat mena tak som jej stala za chrbtom a dokola opakovala že David s krátkym a.Aby sa nesekla náhodou.😆Myslela som,že po mne už nieco hodí,jak som jej liezla na nervy😄

terezkaarthuramax
autor
9. mar 2025

@lucia13022023 Daniel s Ň vidim prvýkrát

kristiii
9. mar 2025

@terezkaarthuramax syn je Lukas 😍, takže presne toto. A ďalej veeelmi veľa mien, napríklad Emily/Emília, Christine/Kristína, Daniel(Deniel)/Daniel (Daňiel), Matteo/Matej, Hannah/Hana, Mathias/Matúš, Melanie/Melánia, Tobias/Tobiáš, Simon (Sajmon)/Šimon (naša verzia Simon sa mi nepáči), Steven (Stívn)/Štefan, Adrián (Ejdrien)/Adrián, Anna (Enn)/Anna, Adela (Adél)/Adela, Catherine (Ketrin)/Katarína, Marry (Mery)/Mária...no proste asi väčšina mien mi znie v zahraničnej verzii krajšie a jemnejšie než v našej. Naše sú príliš tvrdé na mňa, preto nemám rada napríklad ani svoje meno.

anega79
9. mar 2025

@biba_18 Ja poznam Carinu, nie je ani slovenka, v taliansku to znamena mila. Za mna ani Karin nie je vyhra, znie mi to ako Karim. Tiez Kamil-Camille tiez nie je uplne vyhra.

terezkaarthuramax
autor
9. mar 2025

@kristiii ani ja nemam rada svoje meno.

lucia13022023
9. mar 2025

@terezkaarthuramax išlo o to aby ľudia pochopili, že Daniel s tvrdým n sa mi páči, ale daniel s mäkkým n sa mi nepáči. Preto som tam dala ň, ale tak nepochopila si, nevadí 😁🙈

kristiii
9. mar 2025

@lucia13022023 súhlas, už len naša prezývka od Daniela-Dano-otras. Od Daniela (Deniela)-Danny (Deny)-oveľa krajšie.

mnamko
10. mar 2025

@terezkaarthuramax mne zas opačne,Pači sa mi Lukáš a nie Lukas ,
David a nie Dávid ,
Simon a nie Šimon

pes2014
16. mar 2025

Adel🥰

terezkaarthuramax
autor
16. mar 2025

@pes2014 to je pekne .. mne sa paci aj Adelin kAmaratka dala toto.meno.

pes2014
16. mar 2025

@terezkaarthuramax moja je adel