icon

Aké meno by ste si vybrali pre seba?

povljana
3. jún 2024

Ahojte, celkom ma zaujíma aké meno máte a ci ste s ním spokojné, resp.ak nie, aké meno by ste si teda dali. Ja som napr.uz spokojná, ale do tej 20tky som nebola že vôbec a vymyslela som si vtedy, že Tatiana by sa mi páčilo 🙂 ale napr. Teraz je mi to už jedno. Tak len keď už vyberám meno pre dieťa, napadla mi aj takáto téma. Nie len pohľad na to dieťa, že aké meno by som mu dala ale aj reálne príbehy dospelých ľudí. Ďakujem za čas.

Strana
z2
060106
3. jún 2024

@povljana ahoj tak ja sa volám Marianna a vždy sa mi moje meno páčilo a určite by som ho nemenila. Paci sa mi natoľko ze som ho dala aj svojej dcérke.

angeli121212
3. jún 2024

@povljana ja sa volám Angelika, dlhé roky som mala s tým problém, lebo si ma každý pamätal, ale teraz už nie, svoje meno mám veľmi rada a iné by sa mi ani nehodilo... Toto mi aj okolie potvrdilo, že si nevedia ku mne iné meno predstaviť 😊

marianarem
3. jún 2024

@povljana Aj ja som Mariana a som velmi spokojna a vzdy som aj bola. Ine meno si k sebe vobec neviem predstavit.

simsalabim
3. jún 2024

@povljana zaujimave, ja som tiez tuzila byt Tatiana 🙈

ivik4
3. jún 2024

Volam sa Ivana a neznasam to meno, od mala ma strasie ked ma niekto tak nazve, vsetci ma volaju len Ivka .
Dala by som si meno Lenka
Len tak, jednoduche a paci sa mi

nini1978
3. jún 2024

@060106 len tak na margo..
Vies,že konkrétna tvoje meno je zložené z dvoch mien
Maria a Anna -mne sa tiez veľmi páči ,ale s prízvukom na Anna ,akoby to Anna vyslovene’ ráznejšie
(Ako v Taliansku)

svokrinjazykmonika
3. jún 2024

@povljana som Monika a ako malej sa mi to tiež nepáčilo ale asi iba na ZŠ. Od strednej už tom to brala normálne

adulka25
3. jún 2024

Ja som Andrea a moje meno sa mi vždy veľmi páčilo. Iné by sa mi ani nehodilo. Keby mám dcérku tak by bola tiež Andrejka aj keď bežne veľmi nemusím ten trend dávania mien po rodičoch. Teraz čakám 3 syna a chalani mu vymysleli meno Andrej 😂😊 tak bude Andrejko.

ivanka33
3. jún 2024

@ivik4 ja som tiež Ivana a v detstve som doslova trpela pre to meno, nepáči sa mi... všetky dievčatá v škôlke boli Janky, Danky, Lenky... Len ja Ivana... Ale vybrala som potom meno sestre, tá je Janka... neviem či je spokojná 😁... Teraz už svoje meno neriešim, Daniela sa mi páči napríklad...

060106
3. jún 2024

@nini1978 áno viem preto sa mi veľmi páči 😀

nini1978
3. jún 2024

@ivik4 mne sa tvoje meno páči ,Lenka teda oveľa menej

darinelainey
3. jún 2024

Ja som Darina a teda ako dieťa som s ním problém nemala, bola som rada že niesom ďalšia Janka, Zuzka, Simonka a teraz ako dospelá som rada že sa volám aspoň trochu inak 🙂 svojim dcéram tiež vyberám mená tak aby boli trochu iné ale aby sa im dalo aj pekne normálne povedať ak by mali iný pohľad ako ja.

katkaseiner
3. jún 2024

Ja som Katka, boze nas bolo jak hadov...sama Katka. Dietatu by som to nespravila, hoci teraz je uz tych Katiek menej. V UK som si potom zvykla na pomenovanie Katarina alebo Kat a uz som s tym ok. Neznasala som ked ma volali Kata - u madarov to sice hanlive nie je, u nas ale ano

nini1978
3. jún 2024

@060106 a je aj verzia naopak
Annamaria a to sa mi nepáči absolutne

nelly234
3. jún 2024

Ja som Natália ale vždy som sa chcela volať Alexandra

226lenka
3. jún 2024

Ja som Lenka a celé detstvo som svoje meno neznášala. Radšej som sa chcela volať Eva

sandra19860
3. jún 2024

Ja som Sandra a som spokojná 🙂

060106
3. jún 2024

@nini1978 ani mne skôr sa mi páčilo Arianna

nika23t
3. jún 2024

Veronika, a dala by som si nejaké kratšie. Napr. Ema alebo Diana.

qrstxyz
3. jún 2024

Ja som Katarína a k svojmu menu mám taký neutrálny vzťah. Neznie najhoršie, ale sú mená, ktoré sa mi určite viac páčia. A čo ma trochu irituje, tak je nás hrozne veľa. Na základke aj na strednej ani nebola situácia, že by som bola jediná v triede s takým menom 😅 na výške v krúžku už našťastie hej 😁

lenja123
3. jún 2024

@povljana mám dosť dlhé a nezvyčajné meno. V detstve som ho nemala rada, nikoho som nepoznala, čo by sa volal rovnako. Chcela som byť Jana, tie sme mali v triede vždy minimálne 3. Teraz v dospelosti som si už nejako zvykla, problém mi robí len niekedy pri predstavovaní. Ak sa predstavujem niekomu, s kým budem mať bližší vzťah, napr.novej kolegyni v práci, neviem či mám použiť celý plný tvar mena, alebo skrátenú verziu, ktorá vyznieva pre niekoho trochu smiešne.

inom75
3. jún 2024

@ivik4 mas krasne meno. Ja, keby som mala dceru, tak by bola Ivanka.🙂

ivik4
3. jún 2024

@ivanka33 hej otrasne, ja mam normalne mdloby a je mi zle ked ma nieko oslovi Ivana, vobec neprehanam. Vela krat som rozmyslala nad zmenou mena ked som bola mladsia

ivik4
3. jún 2024

Tak to je klasika, vela ludom sa nepaci meno ktore maju

bylinka25
3. jún 2024

Volám sa Elena a som veľmi spokojná, aké meno som dostala.

beloved
3. jún 2024

@simsalabim A ako sa volas, ked si chcela byt Tatiana ?

simsalabim
3. jún 2024

@beloved Daniela

beloved
3. jún 2024

@simsalabim Mas krasne meno ❤

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
4stanka4
3. jún 2024

Ja som Martina a moje meno sa mi vcelku páči ale mam radšej keď mi povedia Maťa lebo keď mi povedia Martina tak mi to znie tak ako keby sa na mňa niekto hneval. Pôvodne som mala byť Alena aj mi také meno dali a keď prišiel Dr na vizitu tak sa pýtal mamy ze ako sa volám a mama že Alena a Dr že čo? Však to je celá Martina 😀 Ďakujem pán doktor 😜

Strana
z2