icon

Aké meno k Alexovi?

daubinka
5. apr 2023

Máme syna, volá sa Alex. Čakám dvojičky chlapcov poraďte dáke mená čo sa k nemu budú hodiť. Ďakujem

Strana
z2
popoluskaxy
7. apr 2023

Ja by som nešla do rovnakých začiatočných písmen (Adam, Artur), ani do toho “hodiaceho sa” Max. Skôr Samuel, Šimon, Nikolaj alebo Filip, Félix, Oskar, Oliver. A Mathias, Tobias… radšej mužov návrh Timotej a Teodor, prípadne Benjamín.

kristiii
7. apr 2023

@daubinka ja by som šla po pismenkach. Tak napríklad spomínaní Maxim-Felix alebo Alan-Adam/, Samuel-Oliver/, moje obľúbené sú Lukas-Nikolas, ale aj tvoje Tobias-Matias sa mi veľmi páčia. Zrovna Teodor a Timotej nie sú z mojich obľúbených. Tak ale každému sa páči niečo iné.

kristiii
7. apr 2023

@daubinka a z klasiky Michal a Daniel sú za mňa super medzinárodné mená podobne ako Alex

gionella
7. apr 2023

Kamoska má Leonard a Teodor aj keď tých Leov je teraz strašne veľa … ale to asi aj Tobiasov a Matiasov

janka1011
8. apr 2023

@daubinka nerozumiem prečo by sa meno malo hodiť k súrodencovi. Skôr k priezvisku by bolo dobre keby sa hodilo.

kristiii
8. apr 2023

@janka1011 tak aj mne by prišlo divné, keby mi niekto predstaví súrodencov napríklad: toto je Alex a Jozef. Ľudia proste inklinujú k istému typu mien ( slovanské/moderné/krátke/dlhé..)

daubinka
autor
9. apr 2023

Tak myslela som to tak že keď už máme Alexa tak nedám meno Janko a Paľko. Proste niečo čo sa k sebe hodí.
V priezvisku máme Š takže určite nie meno kde je š.
A keby v našom okolí nieje toľko Tobiasov tak asi máme aj vybrané. To jediné má tak odrádza. A Max a Felix nie to by bolo ozaj na jedno kopyto všetky deti. Mne sa celkom páči Theo, to je také krátke hodilo by sa to ale nie Teodor.
Chceli sme sa len inšpirovať možno by sa nám dačo zapáčilo obom.

alina765
11. apr 2023

@daubinka Alex a Aleš

alison11
19. apr 2023
Strana
z2