Aké meno pre dievčatko?
Ahojte dievčatá, aké meno sa vám páči pre dievčatko? Nech je to normálne z nášho kalendára, žiadne zahraničné a také čo nepočuť na každom kroku.
Ak sa ti páči Nelka zo všetkými detailmi, tak chod do toho, čo ak ti niekto napíše Elvíra, alebo Gertruda, asi nedáš na takýto názor. 😉
ja milujem meno Darina (ale to preto, že som mala strašne milú kamarátku Darku, ktorá zomrela mladá...), a páči sa mi aj Magdaléna a Juliana (ale to zas bola moja babka a okrem toho sa mi to páči len ako Juliana, Julka už zas tak nie). No veľmi som neporadila...
Nina, Anabela, Zara, Tereza, Ella...
@vani190493 jasné, to máš pravdu🤭😁. Len sa mi zdá, že je tých Neliek už veľa a bojím sa, že bude to meno o chvíľu už také časté ako Sofia alebo Ema. A naviac Nela sa partnerovi raz páči a raz nie🤦♀️. Vraj je to ako Nela strela.
My sme rozmýšľali medzi Alexandra alebo Linda
Mne sa pre dievčatko páči meno Klára.
A to že by mala meniny mesiac po narodkach si myslím že nie je taký problém 🙂
Ja mám meniny v januári a vo februári narodeniny. A to ešte predtým sú Vianoce takze všetky darčeky som si vždy odbila behom troch mesiacov 😂 ale nikdy mi to nejak nevadilo.
A čo tak meno Alex, momentálne beží seriál z lekárskeho prostredia, kde vystupuje dr pod týmto menom, mne sa tak zapáčilo. Mimochodom krásna žena. A ja som Vanesa a mám dcéru Olíviu. 😉
My mame Lauru a cakame Klaudiu..paci sa mi aj Linda, Vanda, Diana, Valentina, Julia, Marina, Melania, Ester..
@vani190493 u nás je v hre ešte Lívia 😊. Len mi to príde zložitejšie na skloňovanie. Keď by som chcela povedať Lívka, tak mi to príde miestami také zvláštne. Ako voláte ešte inak Olíviu?😊
@tehula2016 partnerovi sa páči Laura a mne Melánia, ale to sa jemu vôbec nepáči.
Inak žienky, vyberali ste mená aj podľa toho aké majú charakteristiky, prípadne či sa hodia k znameniu? Ka som chcela letné meno a s peknou charakteristikou, ale také som si žiaľ nenašla, ktoré by sa mi naozaj páčilo 🤭. A zistila som, že mám aj dosť problém vybrať meno, pretože som si veľa čítala, že čo tie mená znamenajú.
u nas Laura je muzova dcera...a aj mne sa pacilo meno Melania,ale vola sa tak svokra,takze nic😅 a meno som nevyberala podla nejakej charakteristiky...nemyslim,ze moze ovplyvnit charakter cloveka...
Ahoj ..ja mám dcéry Lindu a Nelu ,priateľ z prvého manželstva Lauru a Sofiu .Páči sa.mi veľmi aj Klára ,Klaudia ,Timea ,Zoja,Zina,Lujza,Dorota,Kamila ,Soňa ...je ich veľa 🥰..bolo ťažké naozaj vybrať jedno 😉
My máme Natáliu, ale paci sa mi aj Rebeka a Hanka
Karolina
Sara, Terezka, Eliska, Natalka
Mne sa páči Alica
My máme Líviu, voláme ju Livka vždy 😊
My mame Tatianu, velmi sa nam toto meno pacilo. Keby mame dalsie dievca, pacila sa mi Marina, alebo Svetlana
Melánia, Marína, Zina, Zita.
Ja som vždy chcela Stelu. Ale nejak mi to nevyšlo 😀 máme dvoch chlapcov.
Prvé čo mi napadlo tak Kristínka
Ja som si az po porode pozerala ze k akym znamenia sa hodi meno Soňa a trafili sme uplne presne. Mala ma este len 2 roky ale meno sa jej neskutocne hodi, kazdy kto ju stretne tak chvali ze ake ma pekne meno 🙂 kedysi som to povazovala za hrozne meno ze ako ho moze niekto dat 😀 potom sme s manzelom akosi dosli aj na tuto moznost a najviac sa nam pacilo okrem toho ze ich je ozaj malicko aj to ze ci ma 5 ci 20 alebo 70 rokov tak sa jej neda povedat skaredo 🙂
V roku 1998 vyhrala sutaz miss SR Karolína Čičatková. Vtedy som sa zlubila do toho mena a odvtedy som vedela, ze ak raz budem mat dcerku, bude Karolínka. Po 19tich rokoch sa mi to splnilo. Inak sa mi pacia mena Dorotka, Tamia, Alzbetka a muzovi Lenka a Kristina.
My sme mali vybrate pre dievča Líviu a na zozname bola ešte Emíla, Klára, Júlia
Spomínala si Kláru aj Líviu, krásne mena 😉
My mame Lindu a Lujzu. Linda znamená krásna a Lujza zasa Bojovníčka. Na obe ich význam mien úplne sedí 😉
Lujza

@laurita285 tak to bolo velmi podstatne a hlavne k teme, aspon uz vsetci vieme, ze ty vies spravne, ako sa pise slovo wish🤣🤣🤣kolko ludi pise chybne aj v slovencine a dokonca to ani nemusi byt nevedomost, ale preklep...
Mne sa paci Olivia