icon

Ako riešiť konflikt o priezvisku dieťaťa?

karolk123
28. mar 2024

Dobry den potrebujem zistit jednu vec mam byt otec dietata priatelka je v 8 mesiaci z predošleho vztahu ma ešte jedno dieta chlapčeka 6 rokov vychovavam ho ako svojho a aj maličky ma berie ako vlastneho otca nakolko biologicky otec sa stal drogovo zavislym asocialom čo je stale v base snažime sa sudnou cestou docielit aby sa zriekol otcovstva aby som si ho mohol ja privlastnit a dat mu moje priezvisko nakolko mi je jedno či som ho splodil alebo nesplodil ja vychovavam ho od plienok z laskou a najlepšie ako viem ale je tu problem odkedy zostala priatelka somnou tehotna tak sme sa dohodli sme sa na tom ze este nenarodenemu dietatku dame moje priezvisko nakolko to byva vo zvyku lenže je tu zadrhel v poslednej dobe priatelka zmenila nazor a uz chce dat nenarodenemu dietatku priezvisko po sebe a jej odôvodnenie je že až ked sa vyrieši jeden potom sa bude riešit druhy ale ja s tymto nesuhlasim a prichadzame do denno denneho sporu poradte ako mam pokračovat

Strana
z3
stannkal
29. mar 2024

@zmrzlinka2021 ja takých žien poznám viacero, vrátane mňa. Ale to je v podstate jedno, manželstvo nie je o priezviskách.

beata110
29. mar 2024

@matullienka dobry napad ja mam aj svoje aj manzelove

domkakvet
29. mar 2024

@karolk123 nechce si ta zobrat, lebo chce mat najskor vyriesene jedno a potom chce riesit druhe, len ze svadba s tym nema nic spolocne, ak si ta nechce zobrat su to z jej strany vyhovorky a cele mi to pride ako keby nebrala vas vztah celkom vazne.

kassandra25
29. mar 2024

@karolk123 to je vzdy tak, ze tí poriadni a tí, co by chceli, si nájdu tie, co je skoda, ze niekoho vobec majú. Zle si pochodil. Ty sa mozes snazit riesit do aleluja, vsetko zabezpecovat, aspon to, co sa hned dá, ked ona vidí problem na probleme a aspon ciastocne az do velkej miery sa to nesnazí vyriesit. Lutujem ta

karolk123
autor
30. mar 2024

@domkakvet ved jasne tiez som nad tym rozmyslal ci bere nas vztah vazne ale myslel som ze ano kedze teraz je somnou tehotna a nebolo to neplanovane tehotenstvo ..

domkakvet
30. mar 2024

@karolk123 este to mozu byt aj tehotenske hormony, porozpravajte sa, ale za mna sa toto neubera dobrym smerom.

kulumulu123
30. mar 2024

@karolk123 zrejme ma nejake skusenosti co sa tejto temy tyka... Pravdu ani sa jej necudujem tiez by som dala meno pi sebe... Jedneho dna sa mozete rozust a ona bude zasa riesit to iste dookola...

karolk123
autor
30. mar 2024

@domkakvet normalny rozhovor nieje možny nakolko som sice 2 metrovy 120 kilovy chlap a ona 150 cm drobna žienka ale mam kludnu povahu nieje môj štyl prevracat dom hore nohamy kvôli hadke a hulakat akonahle je snaha o normalny rozhovor automaticky je z jej strany doma krik a hukot a v tom momente zoberiem nevlastneho syna a radšej snim idem vyvenčit psa lebo viem ze je to zle pre dieta ked su doma hadky a krik lebo sam pochadzam z rozvedenej rodiny a nechcem aby syn zažival to iste čo ja

karolk123
autor
30. mar 2024

@kulumulu123 jasne ma zle skusenosti lebo co je prve dieta chlapcek tam jeho bio otec sa prestal ozyvat nezaujima sa a neplati ale viete ja sa netulam som spolahlivy a staram sa a ak by sme sa jedneho dna rozišli tak fajn aj take veci sa stavaju ale určite by som nezanevrel na deti lebo toto su hadky dospelych a nie malych deti

domkakvet
30. mar 2024

@karolk123 tak uz potom moc toho na vyber nemas, asi si je tebou prilis ista.

kulumulu123
30. mar 2024

@karolk123 a aku ma ona v tomto zaruku ze ked sa vy rozidete tak sa napriek tomu o deti postaras???

karolk123
autor
30. mar 2024

@kulumulu123 ako spravny chlap by som sa snažil postarat sa o deti takmer každy chlap vie deti spravit ale vychovat ich je niečo uplne ine a ja si to uvedomujem

kristiii
31. mar 2024

@karolk123 tak už má jednu zlú skúsenosť za sebou, tak sa nechce znovu popáliť. Možno jej niekto niečo povedal, možno to prehodnotila a možno to ani nikdy nemala v pláne. Ja popravde nerozumiem tomu zvyku dávať dieťaťu priezvisko po otcovi, keď väčšinou 90% vecí riešia s deťmi matky, ale budiž. Inak, píšeš o osvojení staršieho chlapca, nie je toto možné len ak by ste boli manželia? (Neviem, pýtam sa, lebo ma to zaujalo)

kulumulu123
31. mar 2024

@karolk123 to ze sa vies odeti postarat aj po rozchide tvrdis ty ale si si isty ze je o tom presvedcena aj ona?? Alebo je dost mozne ze ma na toto iny nazor 🤷‍♀️

mqkm
10. apr 2024

@karolk123 je veľmi pekný čin že si dobrý otec pre jej malého chlapčeka. Ale chápem to aj z jej strany, a tiež keď nie ste zosobášený a manželia tak sa možno aj bojí. Vieš priezvisko dieťatka vie aj dosť skomplikovať iste veci ako napríklad cestovanie do zahraničia atď. Podľa mňa sa zoberte ako manželia na úrade, novorodeniatko dajte tvoje priezvisko a aj ona nech si zmení na tvoje a potom prepíšete aj prvého maličkého na tvoje priezvisko. A budete mať celá rodinka tvoje priezvisko.

Strana
z3