Ako sa dohodnúť na mene pre bábätko?
Ahojte, mala niektorá z vás problém sa dohodnúť s partnerom na mene bábätka? Keď mňa sa páči iné a on s jeho rodinou chcú aby sa volal malý po ňom? Mne sa jeho meno nepáči a aj keď je to moderné a dosť populárne meno ja už mám vybraté Damián ale to ofrflali. Navrhla som aj meno Sebastián a na to tiež nemal pekného slova.
Rovnaké krstné meno ako má otec by som za žiadnu cenu nedala. aj keby sa mi páčilo.
Chápem, že Damián ofrľali, tiež sa m nepáči, Sebastián ešte ako tak, Skúste hľadať ďalej, iste sa nájde také, čo sa páčim vám obom, Podľa môjho názoru by sa rodičia na mene pre dieťa mali dohodnúť, nie je to len rozhodnutie mamy.
My sme sa tiež nevedeli vôbec dohodnúť
Otvorili sme kalendár a meno po mene, nakoniec sme sa zhodli
U nás to tiež bolo, že manžel chcel aby sa volal syn po ňom ale ja som nechcela. Tak sme spolu navrhli iné, teda navrhol on a ja som súhlasila, lebo sa mi páčilo. Toto býva častý problém, tak držím palce 🙂
Rovnaké krstné meno ako má otec by som za žiadnu cenu nedala. aj keby sa mi páčilo.
Chápem, že Damián ofrľali, tiež sa m nepáči, Sebastián ešte ako tak, Skúste hľadať ďalej, iste sa nájde také, čo sa páčim vám obom, Podľa môjho názoru by sa rodičia na mene pre dieťa mali dohodnúť, nie je to len rozhodnutie mamy.
@anonym_ed8006 samozrejme že to nie je len na rozhodnutie mamy, sme rodičia obaja a máme rovnaké práva. Aj keď mi po dlhšom čase navrhol iné meno ako to jeho, tak zas v mojej rodine sa tak volajú dvaja ľudia. Meno Dominik ale na konci s C. Mám sestru Dominiku a sesternicina dcéra je Dominika. Neviem či to nie je už príliš 😀
@mimssss00 nedavajte meno po otcovi. Jeho rodina ta zaujimat nemusi. Oni si uz deti pomenovali. Hladajte v kalendari spolu.
Máte sa zhodnúť vy dvaja nie celé rodiny.
možno sú niečo klasické Jakub sa mne veľmi páči Samuel ...
@mimssss00 mame rovnaký problém vybrať pre nášho chlapčeka meno. Ešte že nečakáme dvojičky lebo by to bol ozaj pruser vo výbere mena 😀 no vždy keď navrhol on meno, ja som zamietla, alebo keď ja poviem návrh tak zamietne on. Tiež pár krát padlo aby sa volal po ňom, alebo po mne ale v mužskom rode. Mame našťastie ešte dosť času na vyber mena. Ale zhodli sme sa len na jednom, ktoré sa paci obom David. Ale niesom s tým až tak stotoznena pretože viac sa mi paci Adam poslednú dobu. Ako sa vola manžel?
Máte sa zhodnúť vy dvaja nie celé rodiny.
@januska12323 ja tiež nechcem pozerať na to, či sa rodine meno paci alebo nie, je to naše rozhodnutie aké my dvaja meno vyberieme. Najviac má vytáča keď povedia ze toto meno nie lebo už ho v rodine mame, a takto to je s väčšinou mien čo som povedala, nie lebo už je v rodine, alebo sa tak vola jeden druhý sused, no toto má najviac vytáča. Tak potom dám zahraničné meno dieťaťu pretože takmer každé meno krore sa mi paci tak už “niekto má”
Meno je medzi vami dvoma a rodinu do toho nic. Miestne feministky ti povedia ze meno mas vyberat vylucne ty lebo porodis. Cize ocko do toho nema co kecat ale samozrejme sa ma zapajat plnohodnotne do starostluvosti. Ja som nazor mojho muza brala do uvahy (kedze ho respektujem). Druhy syn ma meno ake vybral on. Ja som chcela ine ale vyslovene mi nevadilo. Ale teda meno po ockovi bolo uplne no go.
@mimssss00 mame rovnaký problém vybrať pre nášho chlapčeka meno. Ešte že nečakáme dvojičky lebo by to bol ozaj pruser vo výbere mena 😀 no vždy keď navrhol on meno, ja som zamietla, alebo keď ja poviem návrh tak zamietne on. Tiež pár krát padlo aby sa volal po ňom, alebo po mne ale v mužskom rode. Mame našťastie ešte dosť času na vyber mena. Ale zhodli sme sa len na jednom, ktoré sa paci obom David. Ale niesom s tým až tak stotoznena pretože viac sa mi paci Adam poslednú dobu. Ako sa vola manžel?
@anonym_5f91af Tak vidím že viac párov ma v tomto problém. Meno Adam sa páči aj mne. Priateľ sa volá Filip, ale nechcem pre malého meno Filip. Tiež sme to mali tak že keď dal návrh on na meno Filip som zamietla a keď som dala ja na mená ako Damián, Sebastián, Marko, tak s tým nebol stotožnený.
V prvom rade neriešiť s rodinou, vy dvaja si sadnite s kalendárom v ruke a hľadajte... ty si zamietla jeho, on tvoje, tak skúste obaja vybrať niečo ďalšie, nech skúsi teda hlavne on nejaké iné ako Filip navrhnúť...
@januska12323 ja tiež nechcem pozerať na to, či sa rodine meno paci alebo nie, je to naše rozhodnutie aké my dvaja meno vyberieme. Najviac má vytáča keď povedia ze toto meno nie lebo už ho v rodine mame, a takto to je s väčšinou mien čo som povedala, nie lebo už je v rodine, alebo sa tak vola jeden druhý sused, no toto má najviac vytáča. Tak potom dám zahraničné meno dieťaťu pretože takmer každé meno krore sa mi paci tak už “niekto má”
@anonym_5f91af úplne najlepšie rodine povedať meno až pri oznámení narodenia, to už ich keci nikoho nebudú zaujímať.
mne sa páči aj Patrik, ale aby ho aj volali Patrik a nie Paťo
alebo tiež Jakub, ale nie skrátené Kubo, ale celým Jakub
@mimssss00 my sme mali podobný problém ja som chcela napr Tomáška, ale muž nie.. Potom že nech sa volá po ňom Marek, to tiež neprešlo, nakoniec som navrhla Adrián.. Na to nepovedal nič, a tak mame syna Adriána.. A muž mi povedal po rokoch že lepšie meno sme mu nemohli ani dať.. Že mu pasuje a nevie si predstaviť iné meno pre neho .. .
@mimssss00 my sme mali podobný problém ja som chcela napr Tomáška, ale muž nie.. Potom že nech sa volá po ňom Marek, to tiež neprešlo, nakoniec som navrhla Adrián.. Na to nepovedal nič, a tak mame syna Adriána.. A muž mi povedal po rokoch že lepšie meno sme mu nemohli ani dať.. Že mu pasuje a nevie si predstaviť iné meno pre neho .. .
@mmonika Krásne meno Adriánko. Asi nakoniec pristúpim na meno Dominik. Lepšie ako Filip
my mame meno po ocovi. Tiez sa mi to velmi nepacilo ale, oni su 4ja bratia a kazdy ma prveho syna po sebe. No a moj mal prve dieta v 40-tke, takze bol taky hrdy ako pav. Takze to bola jasna volba. Ja som ustupila.
@mimssss00 no ze je to staromodne povedz davat uz mena po predkoch alebo ocovi…. kym neste nejaki aristokrati zbytocna vec . Treba sa pevne rozhodnut . Mam muza Frantiska a nechcela som maleho Ferka ani po mne dceru aj kebyze sa na hlavu postavi cely svet. Normalne kompromis spolu kalendar do ruky a obidvom nech sa paci meno. Je tam kopec krasnych mien.
@anonym_5f91af Tak vidím že viac párov ma v tomto problém. Meno Adam sa páči aj mne. Priateľ sa volá Filip, ale nechcem pre malého meno Filip. Tiež sme to mali tak že keď dal návrh on na meno Filip som zamietla a keď som dala ja na mená ako Damián, Sebastián, Marko, tak s tým nebol stotožnený.
@mimssss00 No mne sa meno Filip páči, mali sme ho dokonca vybraté, ale narodila sa dcéra. Ale keby sa mi meno aj neviem ako páčilo, nechcela by som ho, keby sa tak volal manžel/otec dieťaťa. Uz len z praktického dôvodu - stále by mali nejaký prívlastok, aby ich rozlíšili - starý, mladý, starší, malý… a v budúcnosti aj pošta - obidvaja rovnaké mená a adresa.
@mimssss00 po pôrode, veľmi tesne po pôrode sa pýtajú, aké meno dáš dieťaťu, pýtajú sa teba, ty si porodila, tak povedz meno, aké za vhodné. Mužovi by som povedala, že teda priezvisko je po ňom, meno budeš dávať ty. Rodinu vôbec neber do úvahy, vôbec nič ich do toho nie.
@mimssss00 po pôrode, veľmi tesne po pôrode sa pýtajú, aké meno dáš dieťaťu, pýtajú sa teba, ty si porodila, tak povedz meno, aké za vhodné. Mužovi by som povedala, že teda priezvisko je po ňom, meno budeš dávať ty. Rodinu vôbec neber do úvahy, vôbec nič ich do toho nie.
@anonym_1aeb58 presne. Ockovi treba uz v tehotenstve ukazat ze len preto ze sa nenarodil s maternicou on je zen druhorady rodic a jeho nazor mas v pazi.
Tiež sme mali podobný problém, naša vízia mien sa diametrálne líšila. Ešte do pôrodnice sme šli tak, že sme sa pred tým na mene pohádali. Dopadlo to tak, že keď muž videl pôrod, povedal nech sú dám meno akékoľvek, že si to zaslúžim. Takže len ho vezmi pekne k pôrodu 🤣
@mimssss00 precitaj si tu diskusie o tom ako nie su matky stotoznene s menom a ako by ho chceli po porode zmeniť... Bude to fakt boliet a mala by si dat aspon meno ktore sa paci tebe a nie rodine. Mne vsetky mena zosmiesnili... Posledne sme oznamili az po pôrode, normalne sme to vydrzali aj s datumom porodu a bolo to to najlepsie co sme mohli urobit 🙂
A dve mena nechcete? Ty by si mohla mat meno ake chces a “habsburgovci” by zachovali tradiciu mena, ked uz priezvisko nestaci…
My ked sme s muzom zacali chodit a zacali sa rozpravat o detoch, tak hned mi povedal, ze tuzi aby sa syn volal po nom (ako on po otcovi a ten po jeho otcovi). Meno je Anton, no hrozne nieco. Dlho som to odmietala, ale pre neho to naozaj bolo dolezite a kedze som ho milovala a milujem, suhlasila som. Teraz si neviem predstavit, ze by sa nas Tonko volal inak🙂 je to pekne a som rada, ze som mu to splnila. Ale ja som si za vymenu vydupala, ze nebude pokrsteny (to bola ina afera v nasej rodine😀)
@mimssss00 ano mali sme s tym problém pri druhej dcére, trvalo velmi dlho dokým sme našli kompromis
My ked sme s muzom zacali chodit a zacali sa rozpravat o detoch, tak hned mi povedal, ze tuzi aby sa syn volal po nom (ako on po otcovi a ten po jeho otcovi). Meno je Anton, no hrozne nieco. Dlho som to odmietala, ale pre neho to naozaj bolo dolezite a kedze som ho milovala a milujem, suhlasila som. Teraz si neviem predstavit, ze by sa nas Tonko volal inak🙂 je to pekne a som rada, ze som mu to splnila. Ale ja som si za vymenu vydupala, ze nebude pokrsteny (to bola ina afera v nasej rodine😀)
@hederamonstera Malý Tonko, to je zlate❤️

@mimssss00 obvyklá rada je , že muž dáva svoje priezvisko, takže žena vyberá krstné meno.