icon

Ako sa dohodnúť na mene pre bábätko?

mimssss00
1. okt 2025

Ahojte, mala niektorá z vás problém sa dohodnúť s partnerom na mene bábätka? Keď mňa sa páči iné a on s jeho rodinou chcú aby sa volal malý po ňom? Mne sa jeho meno nepáči a aj keď je to moderné a dosť populárne meno ja už mám vybraté Damián ale to ofrflali. Navrhla som aj meno Sebastián a na to tiež nemal pekného slova.

Strana
z4
lunademonica
6. okt 2025
@orangiiina

@lunademonica toto je čo za názor, že pan manzel chce po sebe aj meno a priezvisko. Keď sme my s mužom mená vyberali, ani ma to nenapaldo, že už ma dieťa po ňom priezvisko. Pre zdravý manželský vztah, ktorý by mal vydržať do konca života, sa takéto niečo nerobí, že napíš si v pôrodnici meno, aké ty chceš, je absolútne rada cez. Sú rodičia a dohodnúť sa musia pekne spolu, v živote ešte príde x situácii, počas ktorých budú musieť urobiť nie jeden kompromis.

@orangiiina ano rodičia by sa mali dohodnut pekne spolu, lenže ked je žena sama a proti nej hucka chlapa cela jeho rodina, že vnuča musi byt Peťko č.28 v poradí a nejde cez to vlak, že s tou ženou - inkubatorom sa vlastne ani nikto dohodnut nechce, že nehladaju alternatívne mena, aby nasli zhodu, že na nu len tlačia všetci proti jednej, to podla teba prospeje manželskemu vztahu??? Ked sa nahodou k poporodnej depresii pripoji fakt, že to jej dieta ani len nema meno, ktoré by sa tej ubohej matke pačilo?

lunademonica
6. okt 2025
@belllinka

@lunademonica wau, super riesenie, ze dat 2 mena a kazdy ho bude volat tym svojim 🤦‍♀️ Chuda decko, ked ma neschpnych rodicov, zhodnut sa na jednom mene

@belllinka mila belllinka, nenapisala som to ako jedine spravne riesenie, ale ako jednu z možnosti z zufalej situácii, ak si to nepochopila. Inak poznam viac deti, čo maju dve mena, hoci z ineho dovodu.

anonym_a54dd5
6. okt 2025

@mimssss00 nikdy som nerozumela tomu, prečo rodič chce dať meno po sebe. To potom keď budem volať na dieťa, tak príde aj muž aj dieťa? Nič originálne nevedia ľudia vymyslieť tak dajú meno po rodičovi. Zvláštne

lunademonica
6. okt 2025
@really8

@anonym_1aeb58 presne. Ockovi treba uz v tehotenstve ukazat ze len preto ze sa nenarodil s maternicou on je zen druhorady rodic a jeho nazor mas v pazi.

@really8 podla tvojej logiky: žene už pri svadbe treba dat najavo, že ked sa nenarodila s penisom, je druhorada a preto si musi vziat meno po manzelovi. ano?

really8
6. okt 2025
@lunademonica

@really8 podla tvojej logiky: žene už pri svadbe treba dat najavo, že ked sa nenarodila s penisom, je druhorada a preto si musi vziat meno po manzelovi. ano?

@lunademonica prosim ta ty nepouzivaj slovo logika. Uplne ta obisla a strasny blud si napisala.

mandrewa
7. okt 2025

@mimssss00 my máme Filipa, aj manžel je Filip. Ale ja som odjakživa chcela syna Filipa, to že sa mi pritrafil manžel Filip ma nezastavilo :D Teraz čakáme dcéru a to sa absolútne nevieme zhodnúť na mene. Už aj navrhol, aby bola Andrea po mne, ale to v žiadnom prípade. Fakt netuším ako sa bude to dieťa volať, pracovný názov je zatiaľ Ivanka :D

Strana
z4