Čo si myslíte o mene Wyatt?
Dobrý deň, milé mamičky,
čo si myslíte o tomto mene? Poznáte niekoho z vášho blízkeho okolia, kto ho má? Manželovi sa veľmi páči, mne sa tiež celkom páči (vždy som mala rada takéto nie úplne tradičné mená), ale rodina nás trochu od toho odhovára. Priezvisko máme slovenské, nie je nejaké časté, ale skrátka obyčajné slovenské (začína sa na V).
Ďakujem za všetky vaše skúsenosti a názory!
Povedala by som si, že niekto mal rád seriál čarodejnice :D
akožeee.. Wyatt "Varga" ktorý bude musieť celý život na SK hláskovať meno? nuž
Mne to ani neznie ako meno, ale zhluk písmen. K obyčajnému slovenskému priezvisku na V sa mi tiež nehodí.
wyatt Vrabec.
určite nie.
@anonym_autor

No nedala by som take ani nahodou😅, to co sa ti na tom mene paci? Ved je to ako nahodny zhluk hlasok..
Ja to meno poznám len ako priezvisko,aj to u človeka, ktorý pochádza z Anglicka. Ako krstné meno si ho neviem vôbec predstaviť a s bežným slovenským priezviskom už vôbec nie.
Sa vyslovuje vjat?
Také ani to neznie ani nič
Neviem
Sa vyslovuje vjat?
Neviem
@anonym_4dce12 tiez rozmyslam nad vyslovnostou. Vjat alebo Vajet?
Sa vyslovuje vjat?
Neviem
@anonym_4dce12 a
malo by sa vyslovovať ako "vajet", poznám človeka, ktorý sa tam volá,ale je to priezvisko.
Meno je to fajn, ale;
99% ľudí to nebude vedieť vysloviť.
Každý mu pri predstavovani namiesto "teší ma " odpovie "ako?"
Plus bonus, ze pravdepodobne nebude kompatibilné s priezviskom...
Nazačiatku som to prečitala ako Vijat, ale potom mi došlo, že to má byť asi Vajet. No na slovensku by som take meno nedala
Sa vyslovuje vjat?
Neviem
@anonym_4dce12 "vajet" sa vyslovuje.
@anonym_autor mne sa páči ale k slovenskému priezvisku určite nie.
Skutočne záleží na priezvisku, či sa to spolu hodí, to už musíš vedieť ty, keďže my tvoje priezvisko nepoznáme.
Meno je to pekné a nie je to už také ako pár rokov dozadu, ale je pravda, že veľa ľudí nebude vedieť ani či je to dievča alebo chlapec. Viacerí nebudú vedieť to meno vysloviť či napísať a skutočne ho bude musieť hláskovať.
Záleží aj na tom, prečo chcete vybrať práve toto meno, príbehy predávajú 🙂 a to platí aj pri menách, ak to má dobrý príbeh aj dieťa v škole si svoje meno obháji a zvyšok je už o povahe a výchove
Meno sa mi paci, ale keby som zila v Amerike. Na SR a so slovenskym priezviskom by som ho urcite nedala.
Vajet Vrána, Vajet Vrbovský, Vajet Vítko, Vajet Višnovský, Vajet Vandrák? Napísala som ako sa vyslovuje? No nemôžete dať radšej Viktor?
Osobne poznám Tylera a Jamieho s typicky slovenským priezviskom. 🤷🏻♀️
Dnes nič výnimočné
Ešte ho budú volat vajat a to je po maďarský a znamená maslo ( vaj, vajat )
3/4 ludi to nebudu vediet ani napisat, nieto vyslovit. On bude cely zivot hlaskovat svoje meno s tym, ze pise sa takto a vyslovuje takto. A aby som nezabudla na svoje oblubene zdrobneniny….Vajetko, Vajko…..nie, nie, nie. Niekedy je prilisna originalita na skodu.
Vies co beznejsie mena ako James, Justin, John, Mark a pod su uz celkom udomacnene (hoci podla mna k slovenskym priezviskam stale smiesne, ale to je moj nazor), lenze toto je take naozaj okrajove a popravde ludia maju pravdu, jednak to takmer nikto spravne neprecita a kazdemu to bude potrebne hlaskovat.
Osobne poznám Tylera a Jamieho s typicky slovenským priezviskom. 🤷🏻♀️
Dnes nič výnimočné
@doriiis aj poznám Kevina Botoša a Sandokana Berkyho. Ten ,,vajet,, je u mňa ta ista kategória
V slovenskom kalendari je vyse 300 mien. Treba vybrat nieco, co sa hodi k priezvisku.
Ale ak chcete silou-mocou zsujat, tak toto meno je vhodne.
@anonym_autor Prečo chceš vlastnému dieťaťu skomplikovať celý život? Pre niekoho možno maličkosť, ale podstatná. Ale ak máš muža cudzinca a mienite emigrovať, nech sa páči.
Ja som už videla Džesiku, môže byť aj Vajet, lebo to Wyatt nebude väčšina ľudí vedieť vysloviť
@anonym_autor podľa mňa pekné, určite nie je a nikdy nebude otrepané.
@anonym_autor
Nastastie mame ai je to klasicke americke meno strength and bravery...sila a statocnost
Ak ste v zahranici, kludne.
Ak zijete na Slovensku, uprimne sa divim, ze o tom seriozne uvazujete, podla mna uplne neprakticke a pre decko to bude celozivotne trapenie a pohlady ze wtf?
A nie, mne osobne sa vobec nepaci.
Ďakujem vám všetkým za postrehy, asi som si to meno rozmyslela… totiž, prišla som k nemu, keď sme s manželom istý čas žili v Spojených štátoch a denno-denne som v práci vídala ľudí s týmto menom a veľmi sa mi páčilo hlavne to, ako ho tam vyslovovali (typickým americkým prízvukom). Aktuálne žijeme na Slovensku a neplánujeme sa sťahovať preč, takže aj keď ja a manžel by sme ho mohli oslovovať “americky,” u ostatných by to naozaj bol skôr ten “Vajet” a to sa mi páči o dosť menej. Zároveň, naše priezvisko aj tak vždy musíme hláskovať, lebo sa píše dosť krkolomne a takýmto menom by som dieťatku teda vôbec nepomohla. Ešte raz, ďakujem všetkým za pomoc!

Nie 🫣