icon

Dali by ste dcére meno Aria?

Včera o 19:33

Ahojte,
chcem len vidiet nestranne nazory. Ak by ste cakali dievcatko, priezvisko slovenske, dali by ste meno Aria, keby sa vam pacilo? Bolo by to velmi ako past na oko taka kombinacia? Alebo by ste sa radsej poohliadli po inom mene?

Strana
z2
martinmmartin
Včera o 19:34

Jeej take pekne nacisticke a fasisticke jak v 1939-om to sa bude do buducnosti este hodit
Bracek bude Adolf alebo Benito?

anonym_8a88c9
Včera o 19:38

@anonym_autor Aria je pekne meno a ak by sa mi páčilo ako znie s priezviskom, tak by som ho dala 🙂

anonym_dfe6e0
Včera o 19:39

Nedala. Neviem si k tomu predstaviť slovenské priezvisko.

markusrasford
Včera o 19:40
@martinmmartin

Jeej take pekne nacisticke a fasisticke jak v 1939-om to sa bude do buducnosti este hodit

@martinmmartin ked niečo múdre nevieš napísať tak trim.....

martinmmartin
Včera o 19:41
@markusrasford

@martinmmartin ked niečo múdre nevieš napísať tak trim.....

@markusrasford Cize o Arijcoch a cistej rase si este nepocul?

anonym_48ec88
Včera o 19:43

@anonym_autor znie pekne, ale dala by som meno Ariana a volala ju skratkou Aria, Ria...

autor
Včera o 19:45
@martinmmartin

@markusrasford Cize o Arijcoch a cistej rase si este nepocul?

@martinmmartin mena tvojich dvoch dcer sa tiez nie kazdemu pacia, ale da sa to aj normalne napisat.

simsalabim
Včera o 19:48
@martinmmartin

@martinmmartin toto ta prve napadne? Nie to, ze je to hudobna skladba pre solovy spev? S arijskou rasou to slovo nic nema.

martinmmartin
Včera o 19:48
@anonym_autor

@martinmmartin mena tvojich dvoch dcer sa tiez nie kazdemu pacia, ale da sa to aj normalne napisat.

@anonym_autor Pozri, ked bude chodit po svete dekady s menom ako nazov kapitoly v mein kampfe tak to vela ludi odradi cokolvek s nou mat spolocne (zamestnanie , vztahy....)

martinmmartin
Včera o 19:49
@simsalabim

@martinmmartin toto ta prve napadne? Nie to, ze je to hudobna skladba pre solovy spev? S arijskou rasou to slovo nic nema.

@simsalabim No stavim sa ze to bude mat slovny zaklad nieco ako Cistomila , Jasnenka a tak . Proste Arijsky znamena cisty lenze stryko Dolfi nam to slovicko do konca sveta pokazil.
A
ked to takeho ako mna hned napadne tak nas bude ovela viac pocas jej cesty zivotom lebo ja , priznajme si, moc vynimka z priemeru nebudem.

autor
Včera o 19:52
@martinmmartin

@anonym_autor Pozri, ked bude chodit po svete dekady s menom ako nazov kapitoly v mein kampfe tak to vela ludi odradi cokolvek s nou mat spolocne (zamestnanie , vztahy....)

@martinmmartin ale no tak, skludni kortizol... toto je fakt mylna asociacia🫣, ze sa ti meno nepaci je ok, ale s nacizmom to ma spolocne asi tolko ako kartac na topanky s pomarancovym sirupom.

anonym_c0f058

@anonym_autor nedala by som, nepáči sa mi. Celkovo nemám rada také krátke mená.

martinmmartin
@anonym_autor

@martinmmartin ale no tak, skludni kortizol... toto je fakt mylna asociacia🫣, ze sa ti meno nepaci je ok, ale s nacizmom to ma spolocne asi tolko ako kartac na topanky s pomarancovym sirupom.

@anonym_autor Napadlo to mna , napadne to inych tak isto. Su aj ine mena

anonym_48ec88
Včera o 19:53
@martinmmartin

@martinmmartin myslím, že takí obmedzení ľudia jej v živote nebudú chýbať.

simsalabim
@martinmmartin

@simsalabim No stavim sa ze to bude mat slovny zaklad nieco ako Cistomila , Jasnenka a tak . Proste Arijsky znamena cisty lenze stryko Dolfi nam to slovicko do konca sveta pokazil.
A
ked to takeho ako mna hned napadne tak nas bude ovela viac pocas jej cesty zivotom lebo ja , priznajme si, moc vynimka z priemeru nebudem.

@martinmmartin mylis sa podla mna. Aria je talianske meno. A arijska rasa sa napr v anglictine pise s y - Aryan race, prevzate tusim z perzstiny? Kde to znamenalo nieco ako cestny? Uz si to z dejepisu nepamatam.

veselo_neveselo

Ja by som dala skor formu Arja, je to finske meno, a menej to zvadza z toho spravit meno Ária.
Ale Aria/Arja Mrkvickova nebude zniet ktovieako, treba posudit s konkretnym priezviskom.

martinmmartin
Včera o 19:55
@simsalabim

@martinmmartin mylis sa podla mna. Aria je talianske meno. A arijska rasa sa napr v anglictine pise s y - Aryan race, prevzate tusim z perzstiny? Kde to znamenalo nieco ako cestny? Uz si to z dejepisu nepamatam.

@simsalabim Aj ked mas pravdu tak jej to nebude v buducnosti moc platne. Ludia co im to bude evokovat ideologiu tretej rise nebudu riesit ypsilony a perzske korene. Budu vidiet mazurekovu faninku a na zaklade toho sa budu impulzivne a podvedome rozhodovat

ivicatolic
Včera o 19:55

@anonym_autor keby si pridala ešte písmeno m , tak si to viem predstaviť

simsalabim
Včera o 19:57
@martinmmartin

@simsalabim Aj ked mas pravdu tak jej to nebude v buducnosti moc platne. Ludia co im to bude evokovat ideologiu tretej rise nebudu riesit ypsilony a perzske korene. Budu vidiet mazurekovu faninku a na zaklade toho sa budu impulzivne a podvedome rozhodovat

@martinmmartin no uprimne, myslim si, ze takych ludi bude minimum. Mne to ziadnu 3.risu neevokuje. A blbcovi bude vadit hocijake meno.

nikoletta1712
Včera o 19:58

@anonym_autor Krásne meno, wow…

martinmmartin
Včera o 19:59
@anonym_48ec88

@martinmmartin myslím, že takí obmedzení ľudia jej v živote nebudú chýbať.

@anonym_48ec88 Ludi co rozhoduju o tvojej buducnosti z nadradenej pozicie si nevyberas. A pre urcite percento z nich bude mat prichut nacisticku.

euka210
Včera o 20:00

@anonym_autor nie, nepaci sa mi vooobec.

osky
Včera o 20:01

Tema,presne takato,uz na MK je...pohladaj
A nie,nedala

ariannazara
Včera o 20:03

Mala som ho vybrate pre druhe keby bolo dievcatko. Krasne meno

btus
Včera o 20:05

@anonym_autor máme samojeda s menom Arija, veľa psíkov sa volá Aria. Takže ja nie. Ale vy vyberáte pre svoje dieťa, nie pre moje. Takže vyberte si podľa seba, nie podľa žien na MK. 🙂

anonym_fe8954
Včera o 20:07

na slovensku je to nič nehovoriace meno. Nie sme v taliansku.
Lepšie ako Aria, je už iba Ázia 😎
aj sa to rýmuje

anonym_48ec88
Včera o 20:13
@martinmmartin

@anonym_48ec88 Ludi co rozhoduju o tvojej buducnosti z nadradenej pozicie si nevyberas. A pre urcite percento z nich bude mat prichut nacisticku.

@martinmmartin myslím, že Aria ako už bolo spomenuté u väčšiny evokuje hudbu, emócie a nie nacizmus. Viem čo je áryjská rasa, ale vôbec ma nenapadlo spojiť si to týmto menom.

martinmmartin
Včera o 20:15
@anonym_48ec88

@martinmmartin myslím, že Aria ako už bolo spomenuté u väčšiny evokuje hudbu, emócie a nie nacizmus. Viem čo je áryjská rasa, ale vôbec ma nenapadlo spojiť si to týmto menom.

@anonym_48ec88 No mna to napadlo hned a aj ked vascina niesom, sam tiez nebudem. A preco davat dietatu skryte miny do zivota ked sa da aj inak?

thereisabear
Včera o 20:16

Mne tiež evokuje to, čo je v prvom komente. A navyše, určite budú ľudia skúšať zdrobneniny...

anonym_39c3a9
Včera o 20:33

Poznám krásneho výstavného psa s menom Aria 🫣😅

Strana
z2