icon

Dali by ste súrodencom mená Dominik a Dominika?

24. jan 2024

Ahojte. Ak by ste mali uz doma syna Dominika a cakali by ste dievcatko, dali by ste meno Dominika alebo je to podla vas uletene mat doma takto muzsku a zensku variantu toho isteho mena u deti? Dakujem za nazory. 🙂

Strana
z2
tatianamaria
25. jan 2024

Mne sa nepáči, keď rodičia dávajú meno po sebe. Nikdy by som to neurobila. Meno pre súrodencov Dominik a Dominika sa mi páči.

martinka13
25. jan 2024

Nie. Ale každý podla svojho gusta

popoluskaxy
25. jan 2024

Ja nie, nevidím dôvod dávať súrodencom v podstate rovnaké mená. Skúste pohľadať, možno vás nejaké nové osloví. Dominik a Nikola, Dominik a Monika (obe podobné, už v základnom tvare mi znejú ako zdrobnenina), alebo úplne odlišné: Lucia, Laura, Magdaléna, Lujza, Adela, Olivia…

princezna_bosorka
25. jan 2024

nedala by som surodencom ani mena zacinajuce sa na rovnake pismeno. Musi to byt sialene neprakticke.

kukuk29
25. jan 2024

Tieto dlhe mena ma clovek potrebu casto skracovat hlavne doma...Domi.kde , Domi kedy prides ? A teraz kto by to bol.? Dominika alebo Dominik ?

lindus_esterka
25. jan 2024

Byvala kolegyna tiez mala s bratom rovnaké meno a jej to prislo mile. Mne to bolo teda echt divne

michellemary
27. jan 2024

Poznám rodinu, kde to takto je, tí súrodenci už sú dospelí, a keď sú spolu, nikdy nevedia, na ktorého z nich zvyšok rodiny volá.

kubiku
23. júl 2024

Tiež poznám po rovnakom mene súrodencov,neviem ja by som to asi nedala 🙂

michaela329
23. júl 2024

Ja takých poznám, Peter a Petra. Nemali z toho nejako traumu 🤷

michaela329
23. júl 2024

@kukuk29 ja mám žiačku Dominiku, volajú ju Dotka a jej sestru Veroniku - Vetka...

sabinaxd
23. júl 2024

Mam jednu známu, vola sa Dominika, narodila sa jej dcéra Dominika a ma syna Dominika.... príde mi to absolútne smiešne a nepekne 😆

nikaeli
23. júl 2024

Moji známi majú Olivera a Olíviu.. zakričia 'Oli' a pribehnú obaja 🤷🏻‍♀️ záleží od vás, ako ich budete volať, odlišovať. Mne sa tie mená páčia, chcela som Dominiku, ale sesterka ma 'predbehla', tak mám Veroniku a Dominika je moja krstná dcéra 💕

inaemre
18. mar 2025

Ja mam kolegov surodencov, volaju sa Roman a Romana. U dospelych ludi je to teda dost trapne.
Nastastie sa Romana nedavno vydala tak ma aspon ine priezvisko, dovtedy to bol cisty chaos... (- ova sa u nas nepouziva, cize rozdiel v celom mene bol len jedno jedine pismenko...)

Strana
z2