Dali by ste súrodencom mená Dominik a Dominika?
Ahojte. Ak by ste mali uz doma syna Dominika a cakali by ste dievcatko, dali by ste meno Dominika alebo je to podla vas uletene mat doma takto muzsku a zensku variantu toho isteho mena u deti? Dakujem za nazory. 🙂
Nie. Ale každý podla svojho gusta
Ja nie, nevidím dôvod dávať súrodencom v podstate rovnaké mená. Skúste pohľadať, možno vás nejaké nové osloví. Dominik a Nikola, Dominik a Monika (obe podobné, už v základnom tvare mi znejú ako zdrobnenina), alebo úplne odlišné: Lucia, Laura, Magdaléna, Lujza, Adela, Olivia…
nedala by som surodencom ani mena zacinajuce sa na rovnake pismeno. Musi to byt sialene neprakticke.
Tieto dlhe mena ma clovek potrebu casto skracovat hlavne doma...Domi.kde , Domi kedy prides ? A teraz kto by to bol.? Dominika alebo Dominik ?
Byvala kolegyna tiez mala s bratom rovnaké meno a jej to prislo mile. Mne to bolo teda echt divne
Poznám rodinu, kde to takto je, tí súrodenci už sú dospelí, a keď sú spolu, nikdy nevedia, na ktorého z nich zvyšok rodiny volá.
Tiež poznám po rovnakom mene súrodencov,neviem ja by som to asi nedala 🙂
Ja takých poznám, Peter a Petra. Nemali z toho nejako traumu 🤷
@kukuk29 ja mám žiačku Dominiku, volajú ju Dotka a jej sestru Veroniku - Vetka...
Mam jednu známu, vola sa Dominika, narodila sa jej dcéra Dominika a ma syna Dominika.... príde mi to absolútne smiešne a nepekne 😆
Moji známi majú Olivera a Olíviu.. zakričia 'Oli' a pribehnú obaja 🤷🏻♀️ záleží od vás, ako ich budete volať, odlišovať. Mne sa tie mená páčia, chcela som Dominiku, ale sesterka ma 'predbehla', tak mám Veroniku a Dominika je moja krstná dcéra 💕
Ja mam kolegov surodencov, volaju sa Roman a Romana. U dospelych ludi je to teda dost trapne.
Nastastie sa Romana nedavno vydala tak ma aspon ine priezvisko, dovtedy to bol cisty chaos... (- ova sa u nas nepouziva, cize rozdiel v celom mene bol len jedno jedine pismenko...)

Mne sa nepáči, keď rodičia dávajú meno po sebe. Nikdy by som to neurobila. Meno pre súrodencov Dominik a Dominika sa mi páči.