icon

Dali by ste synovi meno Július?

8. jan 2024

Dali by ste synovi meno Július, keď je aj jeho otec a ten si to želá?

Strana
z2
cimage
8. jan 2024

Meno je fayn aj moj bratranec sa tak vola. Poznam skor starsich panov, ale mne by vadilo, ze by to mal po otcovi. Nemam to rada, ked sa deti volaju po rodicoch. Je vela peknych mien, tak naco si to komplikovat? Hlavne ked to bude syn, tak bude mat jeho priezvisko, ktore si predpokladam nebude menit.

13valusik13
8. jan 2024

Áno ja som môjmu dala meno Július (po otcovi). Mne sa páči a voláme ho Julko.

nelca84
8. jan 2024

Julius je fajn meno, ale nikdy by som nedala dietatu meno po rodicoch. Manzel rata s tym, ze za par rokov ho budu oslovovat uz len "stary Julo", kedze syn bude "mlady Julo"?

13valusik13
8. jan 2024

@nelca84 neviem prečo by ho takto mali volať. Môj mm je Julo aj jeho otec a nikto mu takto nehovorí

mane01
8. jan 2024

Ja by som nedala meno po otcovi a ani po mne…

tiezjedna
8. jan 2024

Nie. Bez ohľadu na rodové zvyklosti. Proste sa mi to meno nepáči. Júlia je krásne. Július je nepodarené ako Sám doma 3.

karmen118
8. jan 2024

Meno to nie je zlé ani časté, ale podľa mňa by dieťa malo mať vlastné meno, hlavne ak niekoľko generácii sa používa jediné meno, je to také ...plus skoro nikto mu nikdy nepovie Július, keď bude malý bude Julko a po zvyšok života Julo...

nelca84
8. jan 2024

@13valusik13 to este pride, este je syn maly, neskor ked ich budu chciet odlisit, nevyhnu sa tomu. Manzel sa tiez vola ako jeho otec a to bolo stale, ktory Jano? Mlady ci stary?

hanaxxx
8. jan 2024

@cookie29 preco je to pre dieta zataz?

cookie29
9. jan 2024

@hanaxxx nie som si ista ci to dost dobre vysvetlim, citala som par clankov na tuto temu. Ano v urcitych krajinach ci kulturach je to zvykom, dat bud po muzovi alebo blizkom zosnulom a podobne. Najma pre chlapcov. A tiez mame doma tento pripad. Odhliadnuc od totalne nepraktickej stranky, kde sa vecne bude hladat prezyvka pre jedneho ci druheho, respektive sa otocia obaja a ked bude dieta vacsie tak problem napriklad s postou a pod, tak pre dieta to moze byt problem pri budovani vlastnej identity. Uz aj tak sa deti dost porovnavaju, vedome ci nevedome, niekedy uplne nevinne... mne sa minule podarilo povedat ze moje starsie dieta v tom veku este nerozpravalo zatial co mladsiemu sa pusa nezavrie. A starsie to poculo a zanechalo to pocit, ze je nieco menej :( a teraz si predstav ze v rodine sa bude pocut Tvoj ocko ked bol maly a pod... moze mat pocit, ze musi byt "niekto"... nieco v tomto style, este raz, je lepsie skusit si najst nejake odborne clanky

heln
9. jan 2024

ja som aj zvazovala, ale vedla v panelaku mali civavu menom Julko, tak som to potom zamietla. poznam jedneho tinezdera menom Julius.

Strana
z2