Dorota a Alžbeta
Pekný deň, čo hovoríte na tieto dve mená, ktoré z nich je podľa vás krajšie?
Nie a nie. Aj tak by ich volali Dora a Beta 🥴
pokial to nebude dora a beta/betka tak obe su pekne .. ale malokto povie dorotka ci dori a uz vobec nie alzbetka .. takze tak
Poznam a volaju obe cely menom alebo Alžbetka je Eli … dokonca sú sestry 😃
ani jedno
Moja skúsenosť ako dospelej Doroty.Volam sa Dorota a Dora ma nevola vôbec nikto.Volaju má Dori,Dorka,Doris.
Dorota a Dora ma neoslovuje vôbec nikto.
Mne sa pacia obidve 🙂 Dorota je tvrdsie, Alzbeta trochu jemnejsie, ale obe celkom silne mena.
Ani jedno
Mali sme zapisane Dorota, aj ked my sme jej hovorili pekne Dorotka...proste nevysvetlis ludom, aj tak jej hovorili Dorota, dokonca aj svokor, lebo ved tak je predsa zapisana...dieta malo z toho stresy, plakavalo, bolo v takom stave, ze sme to museli na urade zmenit na Dorka
Alzbeta, Alzbetka, Betka, Betty radsej
My máme dcérku Dorotku a vieš čo? Muž chcel Alžbetku 🙂 Nakoniec sme vybrali to, ktoré krajšie "hrá" s priezviskom. Krásne sú obe mená.
Dora ju oslovujem len ja, keď je protivná 🤭😃
Dorotka
Mne to pripomenulo hneď Perinbabu 🙂. Mne osobne sa nepáči ani jedno, no keď predsa len z toho vybrať, tak Alžbeta. Dorota mi znie strašne tvrdo.
Dorka, Dorotka, Dora, všetky tri sú pekné. Aj Betka, Alžbetka, Beta. Mne sa páčia aj "tvrdo znejúce" 😃
Ani jedno. Ak tak, tak Dorotka.
Kamaráti majú Dorotku a všetci jej hovoria zdrobnene. Dorota jej povie len mama keď ju hrešiť za niečo. Je to krásne meno. Paci sa mi viac ako Alžbeta kde ju budú reálne všetci asi volať Betka.
Ja som mala vybraté meno Dorota ak by som mala dievku.A volala by som ju Dorinka alebo Dorka.Ale nakoniec mám chlapčeka.
Ja mam Dorotku ☺
Alzbeta
Dora alebo Beta? Toto by som dcére neurobila.
Moja babka bola Dorota. A volali sme ju babka Dorka 🙂
Ak by som si mala vybrat tak toto. Mne sa paci aj vo verzii Dorothea
Keď sa niekto volá Alzbeta, tak ma veľkú dilemu, ako sa predstavovať….Alzbeta nie, Betka tiež nie- nehodí sa sama svoje meno zdrobnovat, takze ostáva len Beta, čo sa nikomu z Vás nepáči, alebo Betty…..ja by som radšej dala meno Dorota
Dorotka
Dorota je jedno z mala mien, ktore sa mi vobec nepaci.
@rheia27 ale toto je taká blbosť, dať dieťaťu nejaké meno a potom očakávať, že ľudia ho budú volať inak. Mali sme tiež rodinných známych, dcéra Eva, ale doma ju volali len Evka, a v škole potom revy, keď ju učiteľky nazvali jej menom. Však je to jej meno. To ako keď švagriná upozorňovala synovca, keď povedal môjmu synovi jeho menom, že on je Lukasko. A ja reku nie, on je Lukas, má to tak aj v rodnom liste. Naopak, mojej mame vyčítala, keď oslovila synovca jeho menom a nie zdrobneninou, lebo veď je malý 🤦
Autorka: za mňa Dorota. Dorota, Dorka, Dori sú fajn, Betku by som neprekusla
Krásne sú obe, také tradične a zároveň v zavane dnešných "modernych" mien netradičné🙂
... konečne niečo pekné inak je to tu sama Nina, Ema, Ela, Nela, Lilly - u nás sa tak volá polovica psov na sídlisku🙂 ja tie mena neznášam

Dorotka❤️