icon

Dorota a Alžbeta

16. apr 2023

Pekný deň, čo hovoríte na tieto dve mená, ktoré z nich je podľa vás krajšie?

Strana
z2
veron2811
16. apr 2023

Dorotka❤️

nwnw
16. apr 2023

Nie a nie. Aj tak by ich volali Dora a Beta 🥴

syslik81
16. apr 2023

pokial to nebude dora a beta/betka tak obe su pekne .. ale malokto povie dorotka ci dori a uz vobec nie alzbetka .. takze tak

gazpalm
16. apr 2023

@syslik81 mame v rodine Alzbetku a bezne ju volame Betka, Bety ...Beta jej povie len jej starsi brat ,ked ho vytaca 😁

inana11
16. apr 2023

Poznam a volaju obe cely menom alebo Alžbetka je Eli … dokonca sú sestry 😃

viky173
16. apr 2023

ani jedno

doriiis
16. apr 2023

Moja skúsenosť ako dospelej Doroty.Volam sa Dorota a Dora ma nevola vôbec nikto.Volaju má Dori,Dorka,Doris.
Dorota a Dora ma neoslovuje vôbec nikto.

ndrag
16. apr 2023

Mne sa pacia obidve 🙂 Dorota je tvrdsie, Alzbeta trochu jemnejsie, ale obe celkom silne mena.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
taminka1986
16. apr 2023

Ani jedno

rheia27
16. apr 2023

Mali sme zapisane Dorota, aj ked my sme jej hovorili pekne Dorotka...proste nevysvetlis ludom, aj tak jej hovorili Dorota, dokonca aj svokor, lebo ved tak je predsa zapisana...dieta malo z toho stresy, plakavalo, bolo v takom stave, ze sme to museli na urade zmenit na Dorka

Alzbeta, Alzbetka, Betka, Betty radsej

mima172
16. apr 2023

My máme dcérku Dorotku a vieš čo? Muž chcel Alžbetku 🙂 Nakoniec sme vybrali to, ktoré krajšie "hrá" s priezviskom. Krásne sú obe mená.
Dora ju oslovujem len ja, keď je protivná 🤭😃

226lenka
16. apr 2023

Dorotka

jaskolka
16. apr 2023

Mne to pripomenulo hneď Perinbabu 🙂. Mne osobne sa nepáči ani jedno, no keď predsa len z toho vybrať, tak Alžbeta. Dorota mi znie strašne tvrdo.

tosomja
16. apr 2023

Dorka, Dorotka, Dora, všetky tri sú pekné. Aj Betka, Alžbetka, Beta. Mne sa páčia aj "tvrdo znejúce" 😃

lalala94
16. apr 2023

@mima172 ja mám Alžbetu a každý ju volá Betty. Jediný, kto ju volá Beta som ja, keď ma štve. 😀

ankare
16. apr 2023

Ani jedno. Ak tak, tak Dorotka.

wiwi28
16. apr 2023

Kamaráti majú Dorotku a všetci jej hovoria zdrobnene. Dorota jej povie len mama keď ju hrešiť za niečo. Je to krásne meno. Paci sa mi viac ako Alžbeta kde ju budú reálne všetci asi volať Betka.

mima172
16. apr 2023

@lalala94 Presneee 🤭 Keď ešte nebola moja na svete, tak som vravela, že upozorním každého, kto ju osloví "Dora" a napokon som to len ja, kto ju tak niekedy osloví 😃 Ale zasa má to efekt, lebo, keď jej tak poviem, tak už naozaj ostane v pozore 😃

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
sudocek
16. apr 2023

Ja som mala vybraté meno Dorota ak by som mala dievku.A volala by som ju Dorinka alebo Dorka.Ale nakoniec mám chlapčeka.

venusa85
16. apr 2023

Ja mam Dorotku ☺

panizima
16. apr 2023

Alzbeta

cafelatte
16. apr 2023

Dora alebo Beta? Toto by som dcére neurobila.

maryetta
16. apr 2023

Moja babka bola Dorota. A volali sme ju babka Dorka 🙂
Ak by som si mala vybrat tak toto. Mne sa paci aj vo verzii Dorothea

beataxxx
16. apr 2023

Keď sa niekto volá Alzbeta, tak ma veľkú dilemu, ako sa predstavovať….Alzbeta nie, Betka tiež nie- nehodí sa sama svoje meno zdrobnovat, takze ostáva len Beta, čo sa nikomu z Vás nepáči, alebo Betty…..ja by som radšej dala meno Dorota

svokrinjazykmonika
16. apr 2023

Dorotka

simsalabim
16. apr 2023

Dorota je jedno z mala mien, ktore sa mi vobec nepaci.

kristiii
16. apr 2023

@rheia27 ale toto je taká blbosť, dať dieťaťu nejaké meno a potom očakávať, že ľudia ho budú volať inak. Mali sme tiež rodinných známych, dcéra Eva, ale doma ju volali len Evka, a v škole potom revy, keď ju učiteľky nazvali jej menom. Však je to jej meno. To ako keď švagriná upozorňovala synovca, keď povedal môjmu synovi jeho menom, že on je Lukasko. A ja reku nie, on je Lukas, má to tak aj v rodnom liste. Naopak, mojej mame vyčítala, keď oslovila synovca jeho menom a nie zdrobneninou, lebo veď je malý 🤦
Autorka: za mňa Dorota. Dorota, Dorka, Dori sú fajn, Betku by som neprekusla

44janica44
16. apr 2023

Krásne sú obe, také tradične a zároveň v zavane dnešných "modernych" mien netradičné🙂

... konečne niečo pekné inak je to tu sama Nina, Ema, Ela, Nela, Lilly - u nás sa tak volá polovica psov na sídlisku🙂 ja tie mena neznášam

Strana
z2