Hádka kvôli menám pre dieťa
Ahojte baby, tak znova tu píšem, doma máme normálne "hádku" kvôli tomu a to som len v 14tt. Prejdem k podstate veci.
Máme 3 dievčatá , volajú sa Nela, Mia a Sofia. Vždy keď som čakala dievčatá sa manžel vyjadroval, že mu je jedno aké mená dám, tak som dala také používané. No teraz čakáme dvojičky pohlavie ešte neviem, ale muž sa začal velmi angažovať a vyhladavať mená, ale veľmi zastaralé, povedal že keď to budú chlapci tak sa budú volať Pavol a Peter, a keď dievčatá Elena a Eva. Viem, možno vám to príde smiešne že riešim takéto veci, ale on to hovorí naozaj vážne. Tak sa volajú jeho súrodenci, a povedal že si bude za tým rozhodnutím stáť. Ja mám z toho normálne husiu kožu, pretože mne sa to nehodí k menám ktoré majú dievčatá, a nepáči sa mi ani ked sme na ihrisku a surodenci sa volajú napríklad Janko a Vivien. On si nedá povedať ani vysvetliť, že to sú strašne zastaralé mená hlavne Elena a Pavol. Nie že by som proti nim niečo mala, lenže máme aj zahraničné priezvisko, proste nehodí sa mi to k tomu. Mne sa strašne páči meno Hannah a Emma, alebo Nina a Zoja a pre chlapca som mala vybraté Max a Mathias, ale s tým vôbec nesúhlasí. Chcem aby mali deti mená ktoré používajú aj v cudzine kedže dosť často cestujeme a sú krátke.
Boli ste už niektorá v takejto situácií,že ste sa s partnerom nevedeli zhodnúť na mene alebo vám dokonca kvôli tomu vznikali hádky? Prejde to tých mužov vôbec? Ja som s mojím 9 rokov ale toto som nikdy nezažila ešte. Alebo poprípade tie čo máte dvojičky hodte my sem nejaké nápady na mená?
Ja som z neho neštastná, viem že riešim kravinu, ale naozaj nechcem svojim detom nič zlé do života, a to meno ich bude sprevádzať celý život nechcem aby sa im v škole smiali.
Nestiham citat celu diskusiu pred mojim prispevkom ale myslim, ze manzel vybral len obycajne slovenske mena. Uplne ho chapem, ze si chce presadit svoje, kedze predtym vyber nechaval na tebe. Na druhej strane chapem aj teba, kedze ti tie mena pripominaju jeho surodencov. Tak sa skuste dohodnut nech napise zoznam preferovanych mien (max. 3 pre kazde pohlavie) a nech tie mena nema nikto v rodine 🙂 Ty sprav to iste a snad sa takto lahsie dohodnete.....
ja len nechápem, prečo by sa mená ďalších detí mali hodiť k menám ich súrodencov.
Celkom nechapem preco by sa mali mena surodencov k sebe hodit...oni budu vedla seba len vyrastat a vacsinu zivota pojde kazdy svojou cestou a kazdemu bude uplne fuk ako sa vola ich surodenec

@miriam11 možno nie je unudena, len unavená matka troch deti a tehotná (hormonálna) s dvojčatami. Myslím, ze je to asi momentálne úplne normálne ale aj ja si myslím, ze konečne otec by si mal presadiť svoje 🙂