Hádka kvôli menám pre dieťa
Ahojte baby, tak znova tu píšem, doma máme normálne "hádku" kvôli tomu a to som len v 14tt. Prejdem k podstate veci.
Máme 3 dievčatá , volajú sa Nela, Mia a Sofia. Vždy keď som čakala dievčatá sa manžel vyjadroval, že mu je jedno aké mená dám, tak som dala také používané. No teraz čakáme dvojičky pohlavie ešte neviem, ale muž sa začal velmi angažovať a vyhladavať mená, ale veľmi zastaralé, povedal že keď to budú chlapci tak sa budú volať Pavol a Peter, a keď dievčatá Elena a Eva. Viem, možno vám to príde smiešne že riešim takéto veci, ale on to hovorí naozaj vážne. Tak sa volajú jeho súrodenci, a povedal že si bude za tým rozhodnutím stáť. Ja mám z toho normálne husiu kožu, pretože mne sa to nehodí k menám ktoré majú dievčatá, a nepáči sa mi ani ked sme na ihrisku a surodenci sa volajú napríklad Janko a Vivien. On si nedá povedať ani vysvetliť, že to sú strašne zastaralé mená hlavne Elena a Pavol. Nie že by som proti nim niečo mala, lenže máme aj zahraničné priezvisko, proste nehodí sa mi to k tomu. Mne sa strašne páči meno Hannah a Emma, alebo Nina a Zoja a pre chlapca som mala vybraté Max a Mathias, ale s tým vôbec nesúhlasí. Chcem aby mali deti mená ktoré používajú aj v cudzine kedže dosť často cestujeme a sú krátke.
Boli ste už niektorá v takejto situácií,že ste sa s partnerom nevedeli zhodnúť na mene alebo vám dokonca kvôli tomu vznikali hádky? Prejde to tých mužov vôbec? Ja som s mojím 9 rokov ale toto som nikdy nezažila ešte. Alebo poprípade tie čo máte dvojičky hodte my sem nejaké nápady na mená?
Ja som z neho neštastná, viem že riešim kravinu, ale naozaj nechcem svojim detom nič zlé do života, a to meno ich bude sprevádzať celý život nechcem aby sa im v škole smiali.
Meno pre chlapca a dievčatko som mala vybraté dávno pred tým ako som sa vydala a mala dieťa. To meno som si dala na birmovku, potom dcére a s takým menom mám aj vnučku a neter. Pre chlapca som tiež mala meno, ale Boh mi daroval dve dievčatka, ale s tým menom, ktoré by som bola dala môjmu synovi mám zaťa. Je potrebné mať svoje pevné a stále rozhodnutia, názory a nedať sa ovplyvňovať dobou, filmami, telenovelami, susedmi ap.
@eliniatko ak ta to potesi, ked sa na tych tvojich synatorov pozriem to je cely Felix a cely Florian :D sa im hodi :DDD
@siska53 Ja mam doma Vinca 🙂 a to nie sme ani zo Zahoria 😀 muza mam cudzinca a dlho si z toho robil srandu, ze aky este Vinco, u nich sa to meno vobec nepouziva a neveril, ze ho naozaj chcem dat 😅 . Rodila som bez neho, zrovna bol v zahr., nakoniec som mu dala dve mena, vola sa D. Vincent, ale D. ho nazvala len doktorka na druhej poradni, kym sme jej povedali, ze sa zauzivalo jeho druhe meno, a raz jedna teta na pasovom (podla papierov 😅 ).
Vincent je skvele meno a paci sa nam stale viac 🙂
A k povodnej teme, my sme neboli dohodnuti na mene do sameho konca, muza mam z inej kultury, cize vacsina mien ide uplne mimo (proste neprestrelne neznesitelne 😀 ) a mena z jeho kult. prostredia zas su vacsinou nepriechodne u mna. Este ze mame len tri deti, nejak sme to dali, ale bolo to tazke 😎 mate este cas, skusaj aj ine, pripadne skus zaangazovat svoje baby 😉
@simca06022011 ja si to presne myslím 🙂 úplne dokonale im sadnú tie mená čo majú, vôbec i neviem predstaviť, že by sa volali inak. inak majú tri mená, resp. majú druhé meno čo nepoužívame, ako poctu ľuďom na ktorých mi záleží (mne osobne sa tie mená nepáčia ale páči sa mi ten význam, predsa len, nehovoríme im tak), a naše priezvisko je tiež meno, čiže je to veľmi zaujímavé. 😉
@alchemilkazltozelena ..hele ty jedna žlutozelená alchemilko, co tady komu vyhrožuješ?! jediný, kdo tady na někoho plive jsi ty, ty žlutozelený pýre, ty máš daleko do léčivé bylinky, jsi jedovatá už jen svými slovami. 😎 jak se můžeš obouvat do něčích jmen, tady už neurážíš jen ty jména, ale rovnou i ty dvě děti, co se tak jmenují. dala jsem si tu práci a přečetla zpětně všechny příspěvky od @eliniatko a tvoje, ale nikde jsem v nich nečetla, že by tam někde urážela tvoji žlutozelenou bylinu!!!!! tam laskavě sklidni hormony, jediný adept na nahlášení za urážky jsi tady ty. 😀
@anickabasnicka ano nie je to tam lebo poziadala o zmazanie preto to nevidis tak sklapni
@alchemilkazltozelena prepac ale tuto diskusiu si posunula do stvrtej cenovej..a aj ty by si mala zmazat svoje prispevky lebo si len hanbu robis..
@koniarova no aj ja vravim
@alchemilkazltozelena a vy c mate za problem ? Co vas hormony plieskaju ?
no kocky tak napr ja som 31tt a este nemame meno dohodnute takze pohodaaaaa!! 🙂) inak my nie ze casto cestujeme ale dokonca zijeme v zahranici a tiez mame boj o meno pre chlapceka kedze moj partner chce Jan/Jakub/Matej a mne sa teda vobec tie mena nepacia - teda Jakub ano ale mojho brata deti su Jan a Jakub tak to velmi nechcem...a Matej mi pride take divne neviem...ako ja som tiez vybrala Oliver alebo Daniel/David...kvoli tomu ze su slovenske a zaroven aj take 'international'...lenze s tymi sa zase nezhoduje moj stary :D...uz sme aj skrtali z kalenada obaja a ze v com sa zhodneme a co sa kategoricky odmieta a takto a nic...takze somvelmi zvedava ako to dopadne...kazdopadne mame 9 tyzdnov uz len cize baby radte aj tu! 🙂))
@anickabasnicka našťastie ja som nič nepotrebovala žiadať mazať, ak niekto niečo maže, na mňa to nie je, ja si to nepotrebujem pýtať, ja sa tu snažím tak max. to tu ukľudniť 😉 ale nechaj, kto chce rýpať, tak bude, ona od začiatku jej prispievania je zrejmá, že sa sem prišla vyventilovať, každého pourážať a niečo si tým asi dokázať.
Milý admin. Ďakujem za zmazanie príspevku. Nie som si vedomá, že by som niekoho urazila či provokovala. Trošku súdnosti by v poslednej dobe nezaškodilo. 😉
@erika272 asi bych ti dala pěstí být na místě tvého bratra 😀 😉 😵 😔
@anickabasnicka Ked sa nhambi byt zly v skole bit sa a veci podobne nemusi sa hambit ani za toto :F a budem ho tak volat aj ked bude stary dedko furt j to pre mna male babatko :D
Prosim a kde si na to prisla, ze tie mena su zastarane? Sama som Elena a nikdy som nemala pocit, ze by moje meno bolo zastarane.. Vo svete je to uplne bezne pouzivane meno a na rozdiel od inych slovenskych mien s nim ziadny cudzinec nemal problem ani s vyslovovanim. Vsetky mena, proti ktorym si vystupila su krasne klasicke, nadcasove ..