Je meno Kornel príliš starodávne?
čo si myslite o tomto mene? Nám sa s manželom páči a dajú sa z neho spraviť aj zdrobneniny ako napr. Kori, ale chcela by som počuť názor aj od iných, či to meno nie je príliš “starodávne.”
Mám rada nezvyčajné mená, ale fakt sorry, no Kornel je podľa mňa hrozne meno, mňa hneď napadlo korheľ, a celkovo mi to meno neznie pekne...a ani napísané sa mi nepáči
@7miriam77
Miriam , Miriam
Veď v dnešnej dobe sú úplne normálne nezvyčajné mená, "citujem" preberám z inej témy
Keď je to jej vysnene meno, prečo jej silou mocou kazis tú radosť??? Ešte za ja mám normálnu sestru 🙏
Cccc
Polepši sa , polepši!
Poznam dvoch, jeden ma 15 a druhy tusim 43 rokov. Mne sa celkom paci, ale v tvare Kornel a ziadne zdrobneniny z neho.
@7miriam77
Miriam , Miriam
Veď v dnešnej dobe sú úplne normálne nezvyčajné mená, "citujem" preberám z inej témy
Keď je to jej vysnene meno, prečo jej silou mocou kazis tú radosť??? Ešte za ja mám normálnu sestru 🙏
Cccc
Polepši sa , polepši!
@anonym_9c4c2f ja ju neodhovaram, pýtala sa na názor na meno Kornel a každý sa tu nejako predsa vyjadruje. Veď každý nech dá meno aké chce, ja by som si nikdy nedovolila odhovárať od toho. Či ako si to pochopila ?
@anonym_9c4c2f ja ju neodhovaram, pýtala sa na názor na meno Kornel a každý sa tu nejako predsa vyjadruje. Veď každý nech dá meno aké chce, ja by som si nikdy nedovolila odhovárať od toho. Či ako si to pochopila ?
bože ženy , presne pre toto by som tie anonymy zakázala , lebo sa tu sliedi a hľadajú sa príspevky, čo kto kde napísal a kopírovať ich . Však už naozaj?
bože ženy , presne pre toto by som tie anonymy zakázala , lebo sa tu sliedi a hľadajú sa príspevky, čo kto kde napísal a kopírovať ich . Však už naozaj?
@pe_mi no asi tak, ja ako anonym nepíšem nikdy...lebo sa nemám zaco hanbiť a svoj názor nemám problém napísať. No ako píšeš...anonym číha 🤣🤣🤣a útočí. Ale veď nevadí, každý sme nejaký ✌️ja sa nehnevám
Jeden nás žiak sa takto vola a volajú ho Kotinko. No neviem ci existuje horšie meno, teda za mňa. Hlavne ak sa niekto zajakava
Ja jedného poznám a je to úplne zlatý pohodový človek. Charakter človeka neurčuje meno. Ak sa vám páči tak dajte.
Nezaujimal by ma nazor cudzich, pokial by sa mne meno pacilo. Ale ked sa pytas, je podla mna hrozne🤣predstavujem si plesateho pupkateho zaprdeneho kornela🤣
@lindusss2016 ach tieto asociácie, ja zas poznám dve Lindy a obe tiež nie sú psychicky ok. A čo z toho vyplýva?
@anonym_da2270 ale ved nevyplyva z toho nic, len tolko, ze sa mi to meno potom nepaci. Ja sa Linda nevolam, to meno som dala dcere prave kvoli asociacii s dievcatom, ktore som kedysi obdivovala. Teraz obcas spoznam nejaku novu Lindu, so ziadnou nemam problem. Ale bez ohladu na asociacie Linda znie pre mna foneticky proste krajsie ako Kornel. Linda znamena krasna, pohybujeme sa v prostredi, kde sa pouziva portugalcina a vsetci tam vyznamu toho mena rozumeju, takze som uplne spokojna a sadlo jej to.
Su ale mena, ktore sa mi foneticky jednoducho pacia, ale kvoli asociacii s nejakou osobou by som ich nedala, to je proste normalne, ze ti to niekoho pripomina. Kornelov vela nie je a nemozem za to, ze vsetci, ktorych som poznala, boli odpudivi 🤷
Presne ten zloduch Kornel z vinetua mi napadol, resp. mi to meno evokuje “koroner”, obhliadajúci lekár pri úmrtiach. Proste nič pozitívne 🤣
Kornel je pekne, len decka hned najdu "korhel", aj Konrad sa mi paci, ale bude kono, meno, ktore sa neda spotvorit..trea hladat. Enis, tuzila kamka, ale muz jej vysvetli, co by bolo z Enisa, p vpredu🍄
@anonym_autor poznám Kornela, na Sš sme mali. Volali sme ho Kornel. Jemu to meno sli aj k priezvisku. Pred 20 rokmi tiež nebolo meno Tadeaš a teraz je ho až až.
@anonym_autor keď sa vám páči "Kori" tak dajte "Kori" a nie silou mocou Kornel, čo znie hrozne 😃
Je to nie veľmi rozšírené meno, ak sa vám obom s manželom páči a hodí sa k priezvisku, tak ho pokojne dajte svojmu synovi. Mne v prvom momente napadol Matej Kornel Hell (1653 – 1743) - banský strojmajster, konštruktér a vynálezca. V tej dvojkombinácii krstných mien sa mi dokonca páči (inak nie, ale to nie je podstatné).
Mne sa páči meno Kornel. Ale ja mám zálubu v starých menách. Hlavne staroceske sa mi páčia.
Za mna v pohode meni, len mne sa zle vyslovuje, to jedine by ma odradilo. A to nerackujem, len proste nejak sa mi pletie jazyk 🙃. Bala by som sa tohto kusok, ze ako to bude dieta vediet vyslovit.
@anonym_autor ja by som ho nedala, nepáči sa mi ani ženská verzia Kornélia
Inak, zaujimave, ale ked chcela pani dat dcere meno April, tak to boli komentare trosku ine. V com je April lepsie ako Kornel? Buducej krstnej sa nepaci meno April a zhukali ste ju, ze sa nema starat a ze je to uplne ok meno. Tak isto je aj Kornel uplne normalne meno. A tu kazda jedna, ze ake hrozneee. A ze deti sa budu smiat a neviem co. No ak takto pred detmi komentujete mena, tak jasne, ze aj deti sa budu smiat, ked ich to ucite. Jedine by som sa obavala vyslovnosti. Ja som uz kdesi pisala, ze nasho Viliama chalani po prestahovani na novej skole zacali volat Šaňo 🤣. A co teraz? Ked si nenajdu meno, tak nieco ine.
Ja som poznala za svoj zivot troch kornelov a vsetci boli tak nejak naruseni, az dementni 🙈 a ten posledny bol maly chlapec, ale proste mam to meno spojene s niekym nizsieho intelektu...
je to vec vkusu, podla mna je to meno krasne. moj svagor je Kornel, mozno este viac sa mi paci zenska verzia tohto mena Kornelia. za mna obe krasne a hlavne neotrepane.
@lindusss2016 s tymto absolutne nesuhlasim, napr. svagor je Kornel, je to vysoko inteligentny, velmi uspesny muz, ma dve vysoke skoly, podnika v roznych sferach, nie iba v jednom smere. strasne vsestranny, cielavedomy a uspesny muz.
takze je to naozaj iba o tom kto koho pozna vo svojom okoli.
napr. ja mam syna Daniela, toto meno som mala vybrate hadam od mojich zakladoskolskych cias, vzdy sa mi neskutocne pacilo a vzdy som si hovorila ze raz moj si bude Danko, Daniel, Dany... ked som to oznamila svokre, co za meno mame vybrate skoro ma zozrala, bola extremne proti, vyslovene neznasala to meno, lebo raz niekedy pred sto rokmi niekoho s takym menom poznala a ten clovek jej nesadol😖
no za mna priserny pristup, sa pozerat na to takouto optikou.. (ja sa furt v duchu smejem, ze asi karma ju dohnala😅)
takze za mna, ked to tak s muzom citite, obom sa vam paci chodte smelo do toho, je to krasne, za mna by som povedala az vznesene meno. hlavne ta netradicnost na nom je podla mna super. sto krat lepsie ako ked niekto chce dat netradicnejsie meno a drbne decku meno ja neviem Nathan, Liam, Rayan a podobne skvosty, akoze toto je za mna otras. (bavime sa teraz v ramci slovenska)
@anonym_autor ja by som ho nedala, nepáči sa mi ani ženská verzia Kornélia
@anonym_c684ae Kornelia je podla mna fajn
mne sa tiez pacia niektore zvlastne mena napr Emanuel, Maximilian, Aurel, Rafael, a tiez zenske podoby tych mien, alebo zenske meno Valentina, len nie kazdy ma odvahu dat zvlastne meno, alebo je proti partner, ci rodina ho odhovori.
je to vec vkusu, podla mna je to meno krasne. moj svagor je Kornel, mozno este viac sa mi paci zenska verzia tohto mena Kornelia. za mna obe krasne a hlavne neotrepane.
@lindusss2016 s tymto absolutne nesuhlasim, napr. svagor je Kornel, je to vysoko inteligentny, velmi uspesny muz, ma dve vysoke skoly, podnika v roznych sferach, nie iba v jednom smere. strasne vsestranny, cielavedomy a uspesny muz.
takze je to naozaj iba o tom kto koho pozna vo svojom okoli.
napr. ja mam syna Daniela, toto meno som mala vybrate hadam od mojich zakladoskolskych cias, vzdy sa mi neskutocne pacilo a vzdy som si hovorila ze raz moj si bude Danko, Daniel, Dany... ked som to oznamila svokre, co za meno mame vybrate skoro ma zozrala, bola extremne proti, vyslovene neznasala to meno, lebo raz niekedy pred sto rokmi niekoho s takym menom poznala a ten clovek jej nesadol😖
no za mna priserny pristup, sa pozerat na to takouto optikou.. (ja sa furt v duchu smejem, ze asi karma ju dohnala😅)
takze za mna, ked to tak s muzom citite, obom sa vam paci chodte smelo do toho, je to krasne, za mna by som povedala az vznesene meno. hlavne ta netradicnost na nom je podla mna super. sto krat lepsie ako ked niekto chce dat netradicnejsie meno a drbne decku meno ja neviem Nathan, Liam, Rayan a podobne skvosty, akoze toto je za mna otras. (bavime sa teraz v ramci slovenska)
@andrejkaa26 ale ved ja netvrdim, ze podla mena sa da sudit clovek. Lrn zial, mne sa toto meno spaja s blbcami, je to nahoda, urcite nie pravidlo. Ty si ho spajas s niekym, koho mas rada, vazis si ho, isteze ti da uplne inu vibraciu ako mne.
Daniel, Danko sa mi páči, nepoznam ziadnejo chlapa/chlapca s tymto menom, takze nrmam k nemu ani ziadnu asociaciu. Ale vidis, ze svokre niekoho asi pripominal. Je to otwzka vkusu a osobnych skusenosti. Nic viac, nic menej. Jasne, ze podla mena sa neda sudit charakter cloveka.
@anonym_autor mne by sa napríklad veľmi páčilo keby ho volali Nelo 🙂
@anonym_autor je zastarale a to sa mi na nom prave paci, uvazovala som nad tym menom v tehotenstve. Podla mna su hrozne skor nove mena, vsetko musi byt nasilu zahranicne a ine a potom su v jednej triede traja Noelovia v skolke. Mne sa pacia mena co su vynimocne lebo sa uz ani nepouzivaju a Kornel je urcite take meno.
Mälo pouźívane, ale čo mal robiť otec bratrancovej ženy, jemu dali meno Pius. 🙂
Mne sa tiež páči meno Kornélia, ale nepáči sa mi, že ju prezývajú Kora alebo Korny a je možne, že meno Kornel sa bude skracovať podla mena Kornélia, takže aby si nebola prekvapená, že ho niekto počas života môže osloviť aj Koro alebo Korny. Ale mimo toho mi to meno príde pekné a vôbec mi nepríde staromódne.
Môj starý otec sa volal Kornel. Týpek na pohľadanie. S tým menom asi vynikal aj v partii. Bol dosť obľúbený
Ja som poznala za svoj zivot troch kornelov a vsetci boli tak nejak naruseni, az dementni 🙈 a ten posledny bol maly chlapec, ale proste mam to meno spojene s niekym nizsieho intelektu...
@lindusss2016 tak sa radšej zdrž nabudúce komentára o nižšom intelekte. Môže to byť niekomu, kto nosí toto meno nepríjemné čítať. A ani na diskutujúceho takomto zmysle to nevrhá pozitívne svetlo.
Ja mam kamaráta z detstva Kornela. Od malička ho všetci volajú kori
@lindusss2016 tak sa radšej zdrž nabudúce komentára o nižšom intelekte. Môže to byť niekomu, kto nosí toto meno nepríjemné čítať. A ani na diskutujúceho takomto zmysle to nevrhá pozitívne svetlo.
@anonym_da2270 a preco sa ta to tak dotklo? Urcite existuje kopec blbcov, ktori su nositelom akehokolvek mena. Ja som mala stastie na takychto kornelov a proste si to meno spajam s takymito ludmi, ale urcite to neznamena, ze vsetci su taki. Mne sa jednoducho to meno nepaci a nedala by som ho, nie z dovodu, ze je zastarale, ale prave z tohto dovodu. Ak sa ta to netyka, preco reagujes podrazdene?

@lindusss2016 ach tieto asociácie, ja zas poznám dve Lindy a obe tiež nie sú psychicky ok. A čo z toho vyplýva?