Je podľa vás meno Viliam pre chlapca ako za trest?
Ahojte, co myslite? Je to hrozne meno pre chlapca?
My máme 2-ročného Viliamka. Voláme ho Vili, Vilko, Viliamko, ale aj Viliam. A syn ho nedostal za trest, ale preto, že sa nám toto meno veľmi páčilo 🙂
@bilberryday filiam?omg... tak ako, aj nasho vilka volame kadejako🤭Vildo, vilibald,vildíňo😂
@bilberryday Nie každý sa pri výbere mena pre svoje dieťa zamýšľa nad tým, ako ho budú volať v nemecky hovoriacich krajinách. Takmer každé "slovenské" (rozumej u nás používané) meno sa v cudzích krajinách vyslovuje ináč.
@titulienka má vnuka Viliama, a odvtedy sa mi to veľmi páči.
Ja som spokojný, síce na základnej škole sa ma všetci pýtali kde mám včielku Maju , do 18 mi nik iný nepovedal ináč ako Vilko ale inak som veľmi spokojný. A v práci v Nemecku ma volajú Wiliem alebo Wili.
@bilberryday Ale prosím ťa. Ja som dala synovi meno Viliam práve preto, že s tým sa môže uplatniť vo svete oveľa lepšie, než keby sa volal napríklad Ľubomír. A konkrétne tu na koníku písala Zuzana, ako ju v Nemecku volajú Cucana a Veroniku zase Firónika. A bolo tam toho viac, len teda tieto dve si pamätám, lebo ma rozosmiali.
Je tu strašne veľa diskusií o menách, ale teda ešte som sa nestretla s tým, že treba zohľadniť budúcu možnú prácu v nadnárodnej spoločnosti. Keď sa my vieme naučiť kompletne cudzí jazyk, tak chcieť od cudzinca, aby vedel vysloviť správne aspoň to meno mi naozaj nepríde prehnané.
Určite nie, my sme ho mali v úzkom výbere pri synovi.
je to krasne meno
@bilberryday trochu to preháňaš, stačí len cudzinca poopraviť a bude ho tak volať , pripadne si jeho podobu prispôsobí do svojho jazyka, konkrétne v tomto prípade Guillermo a nič sa nedeje
@bilberryday som rozhľadený rodič, ovládam štyri cudzie jazyky, ale určite by som nedala podobu William
Mňa tiež Španieli volajú Susana
@bilberryday Tak buďme rozhľadení a zohľadnime, že možno pôjde do Číny, alebo do Indie, alebo do Fínska, alebo do Konžskej demokratickej republiky, alebo do Papuy Novej Guiney... Všetko je možné. 🤷🏻♀️
Moj syn je Viliam Michael. Voláme ho Viliam, Vilko.
Nie, je to krasne meno. Ale kazdemu sa paci ine a ma s menom rozne spojitosti.
@bilberryday aha, cize sa mam prisposobovat komu, ked chcem, aby dieta slovenskych rodicov malo meno vyslovitelne vsade v zahranici? taka Alexandra je medzinarodna, ale napr v Turecku neexistuje, ziadne meno nebude uplne univerzalne. Ano v takom nemecku by ho volali Filiam a mna Cucana, ale narovinu, mne sa to v nemecku nestavalo, volali ma Zuzana
@bilberryday Čiže mám dať dieťaťu meno podľa smerovania ekonomiky, firiem na slovenskom trhu a obľúbených dovolenkových destinácií, ináč mi v dospelosti vynadá, čo som mu to dala za meno, že musí sústavne opravovať svojích zahraničných obchodných partnerov, ktorí sú úplne blbí, že sa nevedia to jeho meno naučiť na prvýkrát. 🤪 Čím ďalej lepšie. Radšej už nepokračuj, len sa strápňuješ, pani rozhľadená.
Podľa mňa krasne meno. Isto lepšie ako všetci ti Theovia Liamovia a Matheovia.
@bilberryday ja som Slavomíra a v Nemecku ma normálne oslovovali Slávka ako aj doma.a som si 100% istá, že to meno v Nemecku nepoznajú 🙈

Krásne meno, a hlavne ho nie je pocut na každom kroku.