Je potrebné potvrdenie mena Bastian pre bábätko?
Ahojte,
Tento týždeň sme sa dozvedeli, že budeme mať chlapčeka a nakoľko o pár týždňov bude bábätko medzi nami, začali sme pátrať po mene. Žiadne z tých v kalendári sa nám nepáčilo a tak sme našli na nete meno Bastian. Pochádza z mena Sebastian. A teraz moja otázka znie. Ak sa nenachádza v našom kalendári je potrebné nejaké potvrdenie, že inde vo svete existuje? Neviete, ako v takomto prípade postupovať?
Ďakujem 🙂
Krásne meno 🥰
len aby sa nevolal Bastian Mrrkvička...mnohých deťom sa potom vysmievajú..decké vedia byť niekedy zlé a protivné...
@veronikaszabova normálne ho len napíšeme a nič viac?
@kristinapetronela ďakujeme 🙂
@micusa2222 to nie, máme "dobre" priezvisko.. s týmto nebude problém 🙂
My máme Branko presne v tejto podobe, v okolí Chorvátska ho bežne používajú, Bastian sa dáva v tejto podobe napr. V Nemecku. Vôbec nebude problém zapísať. My sme ani tiež nedokladovali, kedzet je to existujúce meno. Inak fakt krásne 🙂
Je to existujuce meno, takže nebude problém ho zapísať.
Veľmi pekné meno, ak sa hodí k priezvisku, určite by som šla do toho 🤩
@ahojka5 ďakujem 🙂
@walentina7 ďakujem za komentár. Otázka bola iná, dostala som na ňu odpoveď, ale jasné chápem, že nie každému sa také meno páči 😁
Panebože!! Ja chápem, že tehotným asi udierajú hormóny do hlavy, ale prekvapuje ma, že aspoň otcovia nemajú trochu rozumu.. chudák Bastian s tým menom bude musieť žiť.. 😢
“..decka vedia byt zle a protivne a budu sa vysmievat..”omyl. Decka neriesia absolutne ziadne meno, vidim to na svojich detoch, navstevuju skolku, kde je aj kopec deti cudzincov a v zivote nikdy ich nenapadlo riesit niekoho meno. Meno Bastian, Noel ci hoc aj Gargamel, pocuju tie deti rovnako raz prvykrat tak ako aj Ferko ci Anicka a vobec v tom nevidia rozdiel. Zli a protivni su akurat tak rodicia doma, ktori si neodpustia prihorete poznamky ako hned tuna kolegyna nado mnou.
Prepac autorka, vobec to nebolo k tvojej otazke, ale nedalo mi to. K tvojmu menu, ani zapisu ti ho bez problemov. My mame Sebastiana a bezne ho doma volam skratene Bastian.
@lucilaines jooj presne.. to dospelí majú tendenciu skracovať a zdrobňovať inak celkom pekné mená a tým z nich robiť fakt hovadiny. Viď Viliam Vilo, Alexander Šaňo, Bastian Basťo a podobné..
@lucilaines presne tak, decká mená neriešia
@autorka my máme Sebastiána ale voláme ho celým menom. Keď som bola dieťa, mala som kamaráta s tým menom a volali ho Bastian, veľmi sa mi to páčilo 😊
@lucilaines ďakujem. Som učiteľka v MŠ a presne tú "nevinnosť" vidím každý deň. Máme v škôlke Diega, Svätopluka a aj Hildegardu a deti to neriešia, proste sa tak volajú a hotovo... To len dospelý človek má tendenciu riešiť sprostosti, ktoré sú mimo témy a môže si ich nechať pre seba.. viď. komentár nad tebou 🙂
@andrea2323 neznášam to.. nenávidím, keď niekto alexandra nazve šaňo.. raz keď mu všetci hovoria Alexander, nebudem mu nasilu robiť prezývku..
@kaajuiaatko u nás ho tiež budeme volať celým menom. Nemám rada prezývky. Nikdy som u nikoho žiadnu nepoužila, tak s tým nezačnem ani teraz. Rovnako manžel nie je za to, aby sa používali prezývky. Komu sa nepáči, nech neoslovuje vôbec.
@top_manazerka no snáď to syn zvládne rovnako ako filipkovia prežijú, keď niekto zakričí Filip a otočí sa v detskom kútiku 10 hláv.. lebo potom neviem.. Dve písmenká chýbajú z mena Sebastian a normálne katastrofa, svet sa zrúti ! 😱😱Volaj na nás žandáre🤣🤣
Mňa napadne hneď Nekonečný príbeh pri mene Bastian 🙃
V DE Sebastiana dosť často skrátene volajú Bastian.
odpovede za 1

Bastian z The neverending story 👍
@fantaghiro21
@karolinakr jej baby máte pravdu. A ja som vedela, že som to už niekde počula 🤭🤣🤣🤣
@napetra tak to je super 😊 nám sa to celé Sebastian nepáči.. neviem prečo je mi to tak nesympatické 🤷 možno preto, lebo z toho robia ľudia prezývku Sebko, Sebinko... 🤭
Tak vždy lepšie Sebino ako Bastino, Basko.. To je strašné meno prepáč 😂
@dominikamacakova v poriadku 😁 hlavné je, že sa páči nám. 😁 Každý podľa vlastného vkusu 😁
Za mňa veľmi pekné meno, len si neviem predstaviť ako by sa mu dalo inak povedať- nejaká prezývka? Lebo "Basti" znie hrozne. Nie som fanúšik rôznych skomolenín ale ani ty ho nebudeš volať len úradou formou mena.
@petracandle o to ide, my doma prezývky nepoužívame. Manžel nie je Slovák, preto sa oslovujeme celými menami 🙂

Netreba.